Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πορεία μαθητών στο κέντρο της Κατερίνης για τα προβλήματα στα σχολεία

Με τους μαθητές των Λυκείων της Κατερίνης που πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στην είσοδο της Νομαρχίας συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Ο Νομάρχης αρχικά δέχθηκε τα προεδρεία των 15μελών συμβουλίων των σχολείων στο γραφείο του και αφού άκουσε τα αιτήματα τους, στη συνέχεια μίλησε σε όλους τους συγκεντρωμένους μαθητές, όπου τους ενημέρωσε για τις ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και αιθουσών, αλλά και για όλα τα έργα που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας στα σχολεία του Νομού.



Συγκεκριμένα ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην κατασκευή συνολικά 210 αιθουσών διδασκαλίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια της θητείας του σε όλη την Πιερία, σημειώνοντας ότι έγινε ένα τεράστιο έργο που έλυσε σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα, υπογραμμίζοντας όμως ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε σε συνεργασία με τους Δημάρχους του Νομού έγινε ένας προγραμματισμός με στόχο την κατασκευή σύγχρονων σχολείων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της παιδείας και της ποιότητας της εκπαίδευσης.
Ο Νομάρχης συνεχάρη τους μαθητές για την ενεργητικότητά τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντοτε δυναμικοί και να διεκδικούν αυτό που τους αξίζει που ξεκινά από μια καλύτερη εκπαίδευση.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου

Σε ετοιμότητα για το φετινό χειμώνα 

Συνεδρίασε, το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, το διευρυμένο συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, με σκοπό να συζητηθούν τα μέτρα πρόληψης για τις φετινές πλημμύρες και τα χιόνια που αναμένονται κατά τη διάρκεια του φετινού Χειμώνα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κοκολάκης, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας , της πυροσβεστικής, 4 δήμων του νομού και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ετοιμότητα των υπηρεσιών, όσον αφορά στην προμήθεια υλικών, στην επάρκεια των μηχανημάτων, αλλά και στο τι πρέπει να κάνει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΙΚΟ ΜΑΚΡΙΔΗ

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μακρίδη. Για άλλη μια φορά έδειξαν πως είναι δίπλα του και τον στηρίζουν στον τίμιο και ειλικρινή αγώνα που κάνει.

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υπ. Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Θανάσης Τσιφοδήμος από το Δίον:

Εμείς τουλάχιστον δεν ντραπήκαμε ποτέ για τις πολιτικές μας απόψεις”



Παρουσία πλήθους κόσμου που αποδέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση του Θανάση Τσιφοδήμου στην πρώτη του ανοικτή ομιλία, o υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου απεύθυνε μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και νίκης στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες, δεσμευόμενος παράλληλα πως οι πολίτες

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η Άννα Παναγιωταρέα στίς 25 Οκτωβρίου στην Σχολή Γονέων

Την Δευτέρα 25 Οκτ. και ώρα 19:00 ανοίγει η αυλαία της καινούριας περιόδου των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων -ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Πρώτη ομιλήτρια η γνωστή στο Πανελλήνιο Καθηγήτρια στο Α.Π.Θ. και  Δημοσιογράφος κ. Άννα Παναγιωταρέα η οποία θα αναπτύξει το θέμα
 «Η Διαχείριση Εθνικών Θεμάτων από τα Μ.Μ.Ε.» Ένα θέμα πολύ σημαντικό με  πολλές προεκτάσεις μια που τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης -  χειραγώγησης,  διαμορφώνουν εν πολλοίς την κοινή γνώμη.
Συνδιοργανωτές εκτός από τον Δήμο Κατερίνης και τον Πολιτιστικό Οργανισμό είναι η Δίον Τηλεόραση, Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, Το Ράδιο-Όλυμπος, Το Ράδιο Ενημέρωση και το Ράδιο Αλέξανδρος.

Βιογραφικό
Η δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, συγγραφέας Άννα Παναγιωταρέα γεννήθηκε  στην Αθήνα.

Μιχαηλίδης Δημήτρης - Η αγροτική Θεσσαλία για την Αγροτική Πολιτική


Στο Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής που οργανώθηκε στα πλαίσια της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Θεσσαλίας, στις 17 Οκτ 2010, στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας συμμετείχαν 150 περίπου με πρόεδρο τον κ. Κ. Σκανδαλίδη-Υπουργό ΑΑ&Τ, με κύριο εισηγητή τον κ. Ανδ. Ανδρεαδάκη-Ειδ. Γραμματέα ΥπΕΚΑ και συντονιστή τον κ. Κ. Χαραλαμπίδη. Ενώ στην «ολομέλεια» της Περιφερειακής Σύσκεψης Θεσσαλίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρο

Στις 19:00 σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ν.Πιερίας Θανάση Μπίντα  «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις».
Στα εγκαίνια θα παραστεί ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος

Συνάντηση γυναικών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο κέντρο της Κατερίνης προς τιμήν του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μακρίδη

Συνάντηση γυναικών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο κέντρο της Κατερίνης προς τιμήν του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μακρίδη. Μαζί συζήτησαν για τις ερχόμενες εκλογές, για προβλήματα που ταλανίζουν το τόπο μας αλλά και ποικίλα αλλά θέματα. Μίλησε για τον Π.Ψωμιάδη και το συνδυασμό νίκης , όπως τον αποκάλεσε.
Τέλος ο  Νίκος κάλεσε όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτήν την εκλογική μάχη  και να δηλώσουν παρούσες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Η βραδιά έκλεισε σε πολύ καλό κλίμα, μιας και στο πρόσωπο του Νίκου είδαν ένα νέο που αγαπάει τον τόπο του και έχει νέες ιδέες και όραμα για την βελτίωση του,  
του ευχήθηκαν καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Oλύμπια Γη

Μάρκος Μπόλαρης - Νίκος Παπανικολάου

                            Δικηγόροι με συζύγους δικηγόρους και πολύτεκνοι. Έξι παιδιά ο Σερραίος Δικηγόρος και πέντε ο Λιτοχωρίτης. 
Δηλαδή μία ενδεκάδα παιδιά. 
Επομένως αν τους ψηφίσουν οι πολύτεκνοι, τον πρώτο για Περιφερειάρχη και τον δεύτερο για Περιφερειακό Σύμβουλο, 
οι ψήφοι θα τους περισσέψουν.

«Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες» ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Οδικά και Τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, πιστοποιημένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα οι προτεραιότητες που θέτουμε για τις ορεινές περιοχές του νέου δήμου Κατερίνης»


Σε χωριά των ορεινών περιοχών του νέου ενιαίου δήμου Κατερίνης πραγματοποίησε τις ομιλίες του τις τελευταίες μέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης. Σε μέρη όπου γνωρίζει και έχει επισκεφθεί πολλές φορές, ο κ. Μηλιώτης παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες» στους συνδημότες του και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα

Τo Παλαιό Ελευθεροχώρι, τη Μεθώνη, τη Ν. Αγαθούπολη και το Μακρύγιαλο επισκέφθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος


Με τους κατοίκους και τους φορείς των δημοτικών διαμερισμάτων του Π. Ελευθεροχωρίου, της Μεθώνης, της Νέας Αγαθούπολης και του Μακρυγιάλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος.
      Στο Μακρύγιαλο πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία με  την παρουσία δεκάδων δημοτών της περιοχής όπου ο κ. Παπαχρήστος

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κυριάκος Βελόπουλος στην Πιερία

Ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Κυριάκος Βελόπουλος του συνδυασμού  “ Καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες, καθαρές λύσεις”  πραγματοποιεί ολοήμερη επίσκεψη στην Πιερία. Αρχίζοντας από τον Κολινδρό και το Αιγίνιο, βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πόλη της Κατερίνης  όπου περιηγήθηκε  στο κέντρο και συνομίλησε με πολίτες  και δημοσιογράφους  που συνάντησε τυχαία στον πεζόδρομο της πόλης. Το στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυράκου Βελόπουλου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Ν. Πιερίας Θανάση Μπίντα και τους υποψηφίους του συνδυασμού.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ

Tριήμερη Πανελλαδική Απεργία την Παρασκευή 22,  Σάββατο  23,  και  Κυριακή  24/10/2010  και εφόσον δεν ικανοποιηθούν  τα αιτήματα μας να κλιμακωθεί ο  αγώνας με νέα Απεργία Παράλληλα την Παρασκευή  22/10/2010 και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας & Απεργία Πείνας έξω από  το  Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών  Φιλελλήνων & Πλατεία Συντάγματος

Εγκαινιάζονται η δημοτική βιβλιοθήκη και το λαογραφικό μουσείο του δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα


Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της δημοτικής βιβλιοθήκης και της μόνιμης έκθεσης «Κονταριώτισσα : Ο τόπος και οι άνθρωποι» του λαογραφικού μουσείου, στο παλαιό δημαρχείο στο Δ.Δ. Κονταριώτισσας.
Η βιβλιοθήκη του δήμου Δίου αποτελεί κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό αποθετήριο γνώσης :

Πρόσκληση για εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα!


Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης και χάρη στην οικολογική του αξία έχει περιληφθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρώπης Natura 2000. Παράλληλα, προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα για επαφή με τη φύση και την άγρια ζωή και πλήθος εναλλακτικών διαδρομών για σύντομες αλλά και μεγαλύτερες αποδράσεις από την πόλη. Αν και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, παραμένει άγνωστο για τους περισσότερους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ένας πραγματικός άγνωστος θησαυρός στις παρυφές της πόλης!
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Εθνικό Πάρκο συμμετέχοντας στις δωρεάν μηνιαίες οικοξεναγήσεις που διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Εχεδώρου, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Eυχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την παρουσία τους


στην παρουσίαση του βιβλίου μου. Ευχαριστώ πολύ...

Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω τον

Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης

που με τίμησε με την πλήρη απουσία του...Συνεχίστε το δύσκολο έργο σας.



Με συμπάθεια

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Πρόγραμμα διατήρησης 400.000 θέσεων εργασίας


Πρόγραμμα διατήρησης 400.000 θέσεων εργασίας
                                                           
Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.
Αναλυτικότερα:

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου  στον Υπουργό
και Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Κύριε Υπουργέ,

Σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη ακτινολόγου αντιμετωπίζει το ΙΚΑ της Κατερίνης, που εδώ και χρόνια αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους του.

Ντροπή! Ανεβάσαμε τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη… 20.10.10

Ως αρχαιολόγος 31 χρόνια στον κλάδο, ντρέπομαι που δεν έχουμε ακόμη δώσει λύση στα προβλήματα.
Ως ελληνίδα, ντρέπομαι που ανεβάσαμε τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη, έχοντας ήδη από καιρό αποκαθηλώσει τα σύμβολα και τα αυτονόητα του τόπου, κατά τη γνώμη μου όχι τυχαία…
Ελπίζω, απλώς, ότι ντρέπονται και άλλοι !
Έφη Πουλάκη - Παντερμαλή 


24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
Ανακοίνωση Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
«Τα έκτροπα της 14ης Οκτωβρίου και η άσκηση αστυνομικής βίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης προκαλούν στους αρχαιολόγους, όπως σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, οργή και αγανάκτηση δεδομένου ότι συντελέστηκε μια ανάρμοστη για τις αξίες του πολιτισμού μας πράξη.  Η εισβολή δυνάμεων καταστολής, ανάμνηση των ραβδούχων του τυράννου Πεισίστρατου, στον κατʼ εξοχήν χώρο της δημοκρατίας υπονομεύει την άυλη αξία και το συμβολικό περιεχόμενο της Ακρόπολης.

Επιστολή – απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο Νομάρχη Πιερίας κ. Παπαστεργίου


Κύριε Παπαστεργίου,

Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς σας, σημειώνω ότι εγώ ουδέποτε απέδωσα χαρακτηρισμούς  σε σας , τις πολιτικές σας πράξεις κρίνω, και έρχομαι στην ουσία.
Το ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση σας έδωσε  την ευκαιρία έστω και στιγμιαία να πείτε μια καλή κουβέντα γιατί :

  1. πριν από το 2008 θέσαμε το πρόβλημα των διοδίων και ιδιαίτερα στην Πιερία πρώτοι ως ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Παναγιωταρέα στίς 25/10 στην Σχολή Γονέων

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης προστασία των θέσεων εργασίας στις Δημοτικές μας Επιχειρήσεις

         Επίσκεψη στην ΔΕΥΑΚ Κατερίνης έκανε την Τρίτη 19 / 10  αντιπροσωπεία του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης  αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Μάνζιο και τις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Σταματία Μπέση Και Εύη Χιωτέλλη, με σκοπό την ενημέρωσή τους από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
           Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας των Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης  εκφράστηκε η πλήρη αντίθεσή της για την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης μέσω εταιρείας Συμμετοχών σε εφαρμογή σχετικών προβλέψεων στο Μνημόνιο.
          Η  Πρωτοβουλία Πολιτών απαιτεί να μην χαθεί καμιά θέση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, απαιτεί  την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας του ΧΥΤΑ ώστε τα  στραγγίσματα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον προτείνοντας γι αυτό την λειτουργία βιολογικού σταθμού στο χώρο αλλά και  την σύσταση επιτροπής ελέγχου της λειτουργίας του ΧΥΤΑ με στη συμμετοχή κατοίκων και μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων.
        Ζήτησε να προχωρήσει ο  Δήμος στην διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή με παράλληλη πρόβλεψη για την ανακύκλωση των αδρανών υλικών και των μεγάλων αντικειμένων που δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ.
       Πρότεινε ακόμα την είσπραξη των οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ ζητώντας να μην γίνεται αντικείμενο ρουσφετολογικής πολιτικής ενώ πρέπει να παρθούν μέτρα ελάφρυνσης ή μη πληρωμής από τους συνδημότες μας που λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούν αποδεδειγμένα  να πληρώσουν. 
         Για την οικονομική θέση της ΔΕΥΑΚ υπέβαλλε γραπτή αίτηση για την ενημέρωσή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ  επιφυλασσόμενη σε συνολική της τοποθέτηση μετά την παραχώρηση των αιτούμενων στοιχείων.
Κατερίνη 20 / 10 / 10

Το Γραφείο Τύπου

Μεγάλη ποδηλατοπορεία με προορισμό την Παραλία

Σας καλούμε την Κυριακή 24-10-10 και ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας απ΄όπου θα ξεκινήσει μεγάλη ποδηλατοπορεία με προορισμό την Παραλία και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Η πορεία θα ακολουθήσει τον κεντρικό δρόμο Κατερίνη-Περίσταση και μετά τον παράδρομο προς Παραλία. Θα γίνει 15λεπτο διάλειμμα στην πλατεία της Παραλίας όπου θα προσφερθούν νερά, αναψυκτικά και σάντουϊτς. Ανάλογη τροφοδοσία θα υπάρχει και στην πλατεία Ελευθερίας,στον τερματισμό. (Ανήλικοι μόνο με συνοδεία γονέων)
   Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, μετά τα τρία θανατηφόρα τροχαία με θύματα ποδηλάτες, δύο εκ των οποίων έγιναν στον παράδρομο Παραλίας-Κατερίνης, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια όσων μετακινούνται με ποδήλατο εντός και εκτός πόλης, και όσων θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά φοβούνται λόγω της πλήρους ανυπαρξίας υποδομών.

Δήλωση Γιώργου Παπαστάμκου

"Απευθείας" εμπόριο με τα κατεχόμενα: Ποιός διεκδίκησε τί;
Σθεναρή η στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, με την ιδιότητα του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή  Διεθνούς Εμπορίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην
πρωτοβουλία για τη δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΔΙΟΔΙΑ

Για ακόμη μία φορά, την εβδομάδα που μας πέρασε, μας απασχόλησε το θέμα των διοδίων. Ένα θέμα που ξεκίνησε από το 2008 και μας απασχολεί μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, θα έχει και συνέχεια, αφού η σύμβαση προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα υπέρ της εταιρίας. Η πρόσφατη επίσκεψη Μαγκριώτη δεν έδωσε κάποια νέα είδηση, απλά ο κ. Υφυπουργός μας επιβεβαίωσε τα όσα είχε υποσχεθεί στην Αθήνα στους τοπικούς φορείς. Πάντως, οι αγώνες του λαού της Πιερίας, σε όλη αυτή την υπόθεση, είχαν και τη θετική εξέλιξη να μη λειτουργήσουν τα διόδια στο Αιγίνιο. Όταν ο λαός αντιδρά ακόμη και «λεόντειες» - όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς η συγκεκριμένη – μπορούν να αλλάξουν. Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται να περάσει από τη Βουλή. Απορώ γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. 
Γιαννούλη Σμαρώ
εκδότρια εφημερίδας ΄΄Ενημέρωση΄΄

ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Αθλητική Συνάντηση Γυμνασίων Δήμου Κατερίνης
Ένα μεγάλο αθλητικό σκηνικό με πρωταγωνιστές  400 μαθητές και μαθήτριες οκτώ γυμνασίων της πόλης, διαμορφώθηκε χθες το πρωί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης,  κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της «1ης Αθλητικής Συνάντησης Γυμνασίων Δήμου Κατερίνης».
 Η αθλητική συνάντηση μπορεί να θεωρηθεί μια άξια  προσομοίωση της Πανελλήνιας Μαθητιάδας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πρώτη Σερρών. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, περιλάμβανε αγώνες σε 12 ολυμπιακά αθλήματα καθώς και παραολυμπιακά  αγωνίσματα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κήρυξε την

ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΥΠΟΛΑΤΡΗΣ

Νίκος Μακρίδης


Φίλες και φίλοι,
αγαπητοί μου συμπολίτες,

Χαίρομαι πραγματικά που συμμετέχω σ’αυτόν τον αγώνα, συμμετέχω σ’αυτή την πορεία για τη νίκη της Πιερίας, της Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαίρομαι που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο νίκης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μαζί με αξιόλογους συνυποψηφίους, με ανθρώπους που θέλουν να αγωνιστούν, να τρέξουν, να προσφέρουν στον τόπο τους.

Επιστολή του Νομάρχη Πιερίας κ. Γιώργου Παπαστεργίουπρος τονΥφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη

Ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη, σχετικά με τις ευθύνες κλπ. και τα διόδια, του απέστειλε επιστολή, την οποία και κοινοποιεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για γνώση και των συμπολιτών Πιεριέων.

Η επιστολή του Νομάρχη έχει ως εξής:

Προτάσεις για να πάει ενημερωμένος ο πολίτης στην κάλπη


Πρωτοβουλία Πολιτών
 για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Η  πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγής το Δήμο Κατερίνης πήρε μέρος σήμερα στις 11 η ώρα, στην διαπαραταξιακή σύσκεψη για τις εκλογές της 7 Νοεμβρίου που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  
ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ   ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ  ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ  ΕΩΣ  ΔΕΥΤΕΡΑ  1/11/2010

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ   ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟΝ 1Ο ΟΡΟΦΟ , ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,  ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ 9.00 ΕΩΣ 13.00 ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΜΕΡΕΣ :

ΤΕΤΑΡΤΗ  20 & 27 /10/2010
ΠΕΜΠΤΗ  21 /10/2010
ΔΕΥΤΕΡΑ  1/11/2010

 Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

"Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Δίου - Ολύμπου"

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή δημοσιεύματα για το χαρακτήρα του συνδυασμού "Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Δίου - Ολύμπου" με επικεφαλής το Γρηγόρη Βεγλιρή, τονίζουμε ότι στηρίζεται απο το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), την Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους και ανένταχτους πολίτες.
Παρακαλούμε για την ορθή αναφορά στην υποστήριξη του συνδυασμού.

Με τιμή,
Το Γραφείο Τύπου

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ


Γιώργος Σιαμάγκας

Γεννήθηκε το 1977 στην Κατερίνη και μεγάλωσε στο Μοσχοχώρι Πιερίας.

Φοίτησε στο γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης.

Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου στη Κατερίνη όπου και διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο.

Εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πέτρας και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέτρας από 2006-2008.

Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Μοσχοχωρίου «ΔΟΞΑ ΔΕΚΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ».

Μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Μοσχοχωρίου η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Τέκνο Πολύτεκνης οικογένειας και παντρεμένος από το 2007 με την δικηγόρο Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Ιατρίδου.

Εγκαινιάστηκε στην Κατερίνη το προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Κεντρική Μακεδονία




Δημιουργούμε «Μέτωπο Ανάπτυξης» για την Πιερία
* Γρ. Παπαχρήστος: Δεν έχει τόση σημασία το ποιοι ανακοίνωσαν πρώτοι την υποψηφιότητά τους αλλά ποιοι πρώτοι θα κόψουν το νήμα
* Βολές Μπόλαρη κατά Ψωμιάδη: Η Μακεδονία μας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να την εμπιστευτούμε σ’ αυτούς που θέλουν να την καπηλευτούν με εθνικιστικές κραυγές
Δεν έχει τόση σημασία το ποιοι ανακοίνωσαν πρώτοι την υποψηφιότητά τους αλλά ποιοι πρώτοι μπορούν να κόψουν το νήμα, υποστήριξε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης», Γρηγόρης Παπαχρήστος, απαντώντας σ’ εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη, Μάρκου Μπόλαρη, ανακοινώθηκε με καθυστέρηση.
Η αναφορά του κ. Παπαχρήστου έγινε στην τελετή των εγκαινίων του προεκλογικού κέντρου, στον πεζόδρομο επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 28 στην Κατερίνη, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ημέρα 98ης επετείου απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.
Μάλιστα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο συνδυασμός του κ. Μπόλαρη θα κόψει πρώτος το νήμα και εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί επειδή όσο τον γνωρίζει περισσότερο ο κόσμος αλλά και όσο οι υποψήφιοί του αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι κάνουν το δικό τους αγώνα, τόσο οι πολίτες τον εμπιστεύονται και προτίθενται να τον ψηφίσουν για αυριανό περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ομιλία Γ. Παπαθανασίου την Κυριακή 17-10 στην πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση – παρουσίαση του συνδυασμού του «Πρώτοι και καλύτεροι»



* Πρώτος ο συνδυασμός Παπαθανασίου κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Κατερίνης το Σάββατο 16/10
* Ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τους 100 υποψηφίους του που αβίαστα συμμετέχουν στο συνδυασμό του και έκανε λόγο για νίκη στην πρώτη Κυριακή
* Ζήτησε συγνώμη από εκείνους που λόγω πληθώρας ενδιαφερομένων και λόγω συμπλήρωσης του αριθμού δεν κατέστη δυνατόν να είναι υποψήφιοι
Στο ξενοδοχείο «Δίον» στη Γρίτσα Λιτοχώρου, σε μια αίθουσα εκδηλώσεων με 780 καθίσματα και με πάρα πολλούς όρθιους μέσα κι έξω από αυτήν, ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου – Ολύμπου και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία», Γιώργος Παπαθανασίου, παρουσίασε χθες το μεσημέρι τους 100 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς του συμβούλους του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων καθώς και παράγοντες από διάφορους κομματικούς χώρους.
Η ομιλία Παπαθανασίου

Ο Σάκης Τσιφοδήμος παρουσίασε τον πολυσυλλεκτικό συνδυασμό του


Δήμος Δίου – Ολύμπου
Στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του «Κίνηση Ευθύνης» προχώρησε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Θανάσης Τσιφοδήμος.
«Επιλέξαμε να μην βάλουμε ούτε τα τρίτα μας ξαδέρφια, ούτε τις κουμπάρες μας στο ψηφοδέλτιο απλά για να σας πούμε σήμερα πως είμαστε 100 υποψήφιοι στην κρίση σας. Δεν είναι η ποσότητα του ζητούμενο αυτής της διαδικασίας. Χρειάζεται η αντιπροσωπευτική και ποιοτική σύνθεση των ανθρώπων που θα είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας. Αυτό το σχήμα παρουσιάζουμε σήμερα με αίσθηση ευθύνης ενώπιων σας. Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν υπάρχουν περιθώρια «κολοκυθιάς». Η «ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» αντικατοπτρίζει τον δημότη του νέου Δήμου Δίου – Ολύμπου. Η «Κίνηση Ευθύνης» απαρτίζεται από ανθρώπους του αγρού, τουριστικούς επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Χωρίς διαχωριστικές γραμμές συνθέσαμε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο κατέχουν ισάξια θέση ο γεωργός με τον καθηγητή πανεπιστημίου, ο δάσκαλος με τον κτηνοτρόφο, ο επιστήμονας με τον επιχειρηματία, ο ελεύθερος επαγγελματίας με τον υπάλληλο. Συνθέσαμε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό στην πράξη. Όχι στα λόγια. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν χωρίς παροπίδες. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», ανέφερε ο κ. Τσιφοδήμος.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης: «Ημέρα Απελευθέρωσης η 7η Νοέμβρη για το νέο δήμο Κατερίνης»

«Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες»
Στην παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες», προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης. Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Κατερίνης, παρουσία δημοτών, προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μηλιώτης έδωσε το σύνθημα ότι ήρθε η ώρα για δημιουργία.
Ο κ. Μηλιώτης, παίρνοντας αφορμή και από τη 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, τόνισε ότι και η 7η Νοέμβρη θα είναι μέρα απελευθέρωσης, από το σύστημα διοίκησης που επικρατεί τώρα. «Κατεβήκαμε στις εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η Ώρα της Δημιουργίας.
Σε αυτή την ιστορική χρονική στιγμή για την Ελλάδα, την Περιφέρεια και την Κατερίνη εμείς που πιστεύουμε στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και είμαστε ταγμένοι στη δόμησή του και την εφαρμογή του, μπορούμε να πετύχουμε τα μέγιστα στο Νέο Δήμο που διαμορφώνεται από τη θάλασσα μέχρι το βουνό».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
(υποψήφιος Δήμαρχος )

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ


Χαρακτηριστικό δείγμα των καταστάσεων που δημιουργούνται όταν η λαϊκή ανάγκη για μεταφορά γίνεται εμπόρευμα είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την μεταφορά τον εργαζομένων του νέου γενικού νοσοκομείου και την στάση του οργανισμού αστικών ΚΤΕΛ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ , αφού τα δρομολόγια δεν βγαίνουν με βάση της ανάγκες του προσωπικού αλλά με βάση ποιο είναι συμφέρον και ποιο όχι, με συνέπεια να κοπούν τα μεσημεριανά δρομολόγια τα σαββατοκύριακα της ώρες που γίνεται η αλλαγή βάρδιας και πολλοί εργαζόμενοι να δυσκολεύονται να πάνε στην εργασία τους .