Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Ενημερωθείτε καθημερινάαπό το site της εφημερίδας εδώ : enimerosi-aggelies.gr
Συνάντηση  μελών του  Ποδηλατικού Περιβαλλοντικού Ομίλου "Δίας" Κατερίνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου η συνάντηση  μελών του  Ποδηλατικού Περιβαλλοντικού Ομίλου "Δίας" Κατερίνης, κατοίκων της περιοχής και τοπικών φορέων στο άλσος της Ν. Τραπεζούντας, που είχε  σκοπό την παρουσίαση του ποδηλατικού-πεζοπορικού μονοπατιού  και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των τοπικών παραγόντων για την αξιοποίηση της περιοχής ώστε  να λειτουργεί  όλο το χρόνο σαν χώρος αναψυχής και άθλησης όχι μόνο για τους κατοίκους της Τραπεζούντας αλλά και για σχολεία, περιβαλλοντικές ομάδες και αθλητές (δρομείς και ποδηλάτες).
     Πολλοί ποδηλάτες αλλά και άνθρωποι με τις οικογένειές τους συνέρευσαν  για να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στην ορεινή ποδηλασία  ή για να περπατήσουν το μονοπάτι. Η φύση στη μετάβασή της από το χειμώνα στην άνοιξη πρόσφερε μοναδικές στιγμές ομορφιάς και ηρεμίας. Στο δάσος της Ν. Τραπεζούντας, μόλις 10 λεπτά από την Κατερίνη, συναντά κανείς μεγάλη ποικιλία φυτών και πτηνών και νιώθει πως εισχωρεί σε έναν άλλο κόσμο, που έστω για λίγες ώρες του δίνει τη δυνατότητα να αποδράσει από την καθημερινότητα.
    Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τους κατοίκους  οι οποίοι επί πολλές μέρες και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο για τον καθαρισμό του μονοπατιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση (τροφοδοσία και υδροδοσία των παρευρισκομένων). Ο ενθουσιασμός και η διάθεση όλων μας δίνει την πεποίθηση πως πολύ σύντομα θα γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής (βρύσες, παγκάκια, κιόσκια, ηλεκτροδότηση) ώστε να μπορεί το μέρος να φιλοξενεί και μεγαλύτερες εκδηλώσεις (αγώνες ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος, αγώνες ανωμάλου δρόμου γυμνασίων και λυκείων κλπ.)
    Ήδη υπάρχει μεγάλη προσφορά για εθελοντική εργασία από κατοίκους της περιοχής, επαγγελματίες και τεχνίτες ώστε με μία ελάχιστη οικονομική βοήθεια από το Δήμο Κατερίνης να ολοκληρωθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3 ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/3 ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ισπανοί δημοσιογράφοι στον Δ.Δίου-Ολύμπου

* Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

* ΕΠΙΣΗΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΚΟΥΓΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τον δήμο Δίου-Ολύμπου επισκέφθηκαν την Κυριακή 27/3 και τη Δευτέρα 28/3 Ισπανοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με θέματα τουριστικής δημοσιογραφίας στη χώρα τους. Συγκεκριμένα, 14 από αυτούς ήταν Ισπανοί, δύο ήταν από το Περού και ένας από την Ιταλία.
Την Κυριακή 27/3 επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου ενώ χθες επισκέφθηκαν το Λιτόχωρο (το γραφείο του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου), το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου αλλά και παρολύμπιες και παραλιακές περιοχές του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Κατά την επίσκεψή τους στο Λιτόχωρο οι Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν συζήτηση με τον κ. Παπαθανασίου, ο οποίος τούς μίλησε για τις ομορφιές της περιοχής, για τον Όλυμπο, το βουνό των θεών, για τις παραλίες, για τα αρχαιολογικά, για τον πολιτισμό, για τις αγροτικές και τουριστικές περιοχές του δήμου, για το βυζαντινό μουσείο τού μοναστηριού τού Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, για την ιστορία αλλά και για τους μύθους των θεών του Ολύμπου, στοιχεία που εν πολλοίς άκουγαν για πρώτη φορά οι Ισπανοί δημοσιογράφοι, τα άκουγαν όμως με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.