Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πορεία μαθητών στο κέντρο της Κατερίνης για τα προβλήματα στα σχολεία

Με τους μαθητές των Λυκείων της Κατερίνης που πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στην είσοδο της Νομαρχίας συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Ο Νομάρχης αρχικά δέχθηκε τα προεδρεία των 15μελών συμβουλίων των σχολείων στο γραφείο του και αφού άκουσε τα αιτήματα τους, στη συνέχεια μίλησε σε όλους τους συγκεντρωμένους μαθητές, όπου τους ενημέρωσε για τις ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και αιθουσών, αλλά και για όλα τα έργα που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας στα σχολεία του Νομού.



Συγκεκριμένα ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην κατασκευή συνολικά 210 αιθουσών διδασκαλίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια της θητείας του σε όλη την Πιερία, σημειώνοντας ότι έγινε ένα τεράστιο έργο που έλυσε σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα, υπογραμμίζοντας όμως ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε σε συνεργασία με τους Δημάρχους του Νομού έγινε ένας προγραμματισμός με στόχο την κατασκευή σύγχρονων σχολείων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της παιδείας και της ποιότητας της εκπαίδευσης.
Ο Νομάρχης συνεχάρη τους μαθητές για την ενεργητικότητά τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντοτε δυναμικοί και να διεκδικούν αυτό που τους αξίζει που ξεκινά από μια καλύτερη εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: