Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

`` Στο φως του φεγγαριού ``

«                  `` Στο φως του φεγγαριού `` την τελευταία ημέρα του Αυγούστου,

            στις 31/08/2012 η Βυζαντινή επισκοπή της Αρχαίας Πύδνας
 στο Μακρύγιαλο Πιερίας , 
θα είναι ανοικτή 
     με ελεύθερη είσοδο για χάρη  της σπάνιας αυγουστιάτικης πανσελήνου 
        από τις 21:00 έως   24:00

Επισημάνσεις του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου, γύρω από τον θόρυβο των τελευταίων ημερών

ΚΟΜΜΑΤΑ και ΧΩΜΑΤΑ


2012-08-28 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Επισημάνσεις του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου γύρω από τον θόρυβο των τελευταίων ημερών.jpgΜετά τον συνεχιζόμενο θόρυβο έγινε κατανοητό και από τον πλέον δύσπιστο ότι η υπόθεση της μεταφοράς και εναπόθεσης των χωμάτων στο χώρο της ΔΕΑΔΟ, άλλους σκοπούς εξυπηρετεί και ότι κάποιοι τουλάχιστον από τους δήθεν ανησυχούντες κάπου αλλού έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους. Προφανώς, το παραπροϊόν της Tosho είναι για αυτούς το μέσο προκειμένου να επιτύχουν τους δικούς τους προσωπικούς αλλά και κομματικούς σκοπούς.
·        Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο Λιτόχωρο  δεν κλήθηκε κανείς απ’ όσους  συντάχθηκαν θετικά (Αντιπεριφέρεια Πιερίας, Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και   Δήμος) με τις εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, των κρατικών υπηρεσιών αλλά και των επιστημονικών φορέων ( Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
·        Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ενώ η συζήτηση για τη μεταφορά και εναπόθεση είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Τσιφοδήμου,  τώρα κάποιοι ανακάλυψαν την «επικινδυνότητα» των χωμάτων. Κάποιοι που μάλιστα ήταν και μέλη στο ΔΣ της τότε ΔΕΑΛ.
·        Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ενώ  και η παράταξη του κ. Δημόπουλου αλλά και του κ. Λάππα εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ,  αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις συζητήσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει στο συμβούλιο της επιχείρησης.

Η κοινωνία όμως, ιδίως του Λιτοχώρου, γνωρίζει καλά ότι μερικοί εξ  αυτών είναι οι ίδιοι που δυσφήμησαν στο πρόσφατο παρελθόν τον τόπο για δήθεν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αποτελέσματα πανελληνίων Εξετάσεων 2012
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας!!!
Η Έλλη, η Πάολα, ο Αλέξανδρος, ο Γιάννης πέτυχαν στις σχολές της επιλογής τους κάνοντας μας –για μία ακόμα φορά- περήφανους!

Δίπλα τους κάθε στιγμή, οι εκπαιδευτικοί, οι παιδαγωγοί, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί του «Χαμόγελου» που τα στήριξαν στην τεράστια αυτή προσπάθεια!

Μαθηματικό Αθηνών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Πατρών, Τεχνολογία Τροφίμων ΤΕΙ Καλαμάτας,Βρεφονηπιοκομία ΤΕΙ Ηπείρου είναι οι σχολές που επέλεξαν και πέτυχαν τα παιδιά μας!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε Ελληνική οικογένεια και παρά τις δυσκολίες, προετοιμάζει τη νέα ακαδημαϊκή ζωή των παιδιών! Νέο σπίτι, νέα καθημερινότητα, νέα ζωή και δίπλα τους σε κάθε βήμα όλοι εμείς που καθημερινά μεγαλώνουμε τα υπέροχα αυτά παιδιά!

Η Έλλη, η Πάολα, ο Αλέξανδρος και ο Γιάννης είναι τα παιδιά που φέτος πέτυχαν τον «ακαδημαϊκό» τους στόχο και προστίθενται στα δεκάδες παιδιά μας -που ενήλικα πια- μας κάνουν καθημερινά περήφανους!

Σας ευχαριστούμε!

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών
για τα παιδιά που έχουν ανάγκη!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μία ακόμα χρονιά, καλεί όλους να συμμετέχουμε στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

Φέτος, η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένη την απόλυτη φτώχεια που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας!

Με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά!

Σήμερα που η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία είναι τεράστιες, που η Ελληνική οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των Κέντρων Στήριξης που διατηρεί πανελλαδικά αλλά και μέσα από πολλές δράσεις που αναπτύσσει, στηρίζει σταθερά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά

35ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΣΕ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ.

Καθαρίστρια του Δ.Δίου-Ολύμπου εισάγεται στο Οικονομικό Βόλου


Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Χαρές και πανηγύρια για μάνα και κόρη από το Λιτόχωρο. Πέρασαν και οι δυο στο πανεπιστήμιο, η μάνα στο Οικονομικό Βόλου και η κόρη στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου.
Η μητέρα είναι καθαρίστρια του δήμου Δίου-Ολύμπου. Μικροπαντρεύτηκε, γι αυτό και μέχρι πρότινος δεν είχε τελειώσει και το σχολείο. Σήμερα είναι μητέρα τριών τέκνων, που το πρωί εργάζεται στον δήμο, στη συνέχεια φροντίζει σπίτι, σύζυγο και παιδιά, συγχρόνως όμως, το προηγούμενο διάστημα, διάβαζε συστηματικά, το βράδυ παρακολουθούσε μαθήματα σε εσπερινό λύκειο ενώ συμμετείχε και στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Πρόκειται για την 35χρονη Κατερίνα Ευγενή που είδε την επιμονή και τους κόπους της να φέρνουν αποτελέσματα κάνοντας πράξη τις ευγενείς φιλοδοξίες της. Είδε όμως και την κόρη της, Μαρία Πίνου, να εισάγεται στο πανεπιστήμιο.
Το επόμενο διάστημα, μάνα και κόρη ξεκινούν τον δικό τους αγώνα στις πανεπιστημιακές αίθουσες. Η κόρη, για να γίνει φιλόλογος. Και η μάνα, για οικονομολόγος. Από καθαρίστρια, οικονομολόγος!
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, η υπόλοιπη διοίκηση του δήμου καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό συγχάρηκαν την Κατερίνα Ευγενή, τον άνθρωπο που έρχεται από τις 6.00 το πρωί και καθαρίζει τα γραφεία τού δήμου, με πολλή αγάπη και μεράκι. Και της ευχήθηκαν να έχει καλή επιτυχία και στα νέα πρόσθετα καθήκοντά της πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρο ζωής.