Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Gooligan: Το νέο κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει κινητά με Android


Gooligan: Το νέο κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει κινητά με AndroidΑπό τις επιθέσεις έχουν κλαπεί διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και τα στοιχεία των χρηστών που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή, κάτι που παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα υπηρεσιών του Google Ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να προσβάλει smartphones που ενσωματώνουν το λειτουργικό της Google Android, έχει μέχρι στιγμής παραβιάσει τους λογαριασμούς τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου χρηστών, προειδοποιούν σε ανακοίνωσή τους ερευνητές ασφαλείας. Στην έκθεση, την οποία συνέταξαν ερευνητές για λογαριασμό της εταιρείας Checkpoint Software Technologies, αναφέρεται ότι το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο φέρει την ονομασία Gooligan, στοχοποιεί συσκευές που τρέχουν στις εκδόσεις 4.0 και 5.0 του Android.

Η Nokia επιστρέφει στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων

Η Nokia επιστρέφει στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων, αποσκοπώντας να ανακτήσει μερίδιο αγοράς και να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες είχε λόγω της αποτυχημένης συμμαχίας της με τη Microsoft, όπως αναφέρει σε άρθρο του το BBC. Τα διαθέσιμα μοντέλα της είναι περιορισμένα προς το παρόν, αλλά σύντομα θα εμπλουτιστούν με νέα, τα οποία θα χρησιμοποιούν λογισμικό Android.
Τα διαθέσιμα μοντέλα της είναι περιορισμένα προς το παρόν, αλλά σύντομα θα εμπλουτιστούν με νέα, τα οποία θα χρησιμοποιούν λογισμικό Android. Επίσης, οι καταναλωτές θα βρίσκουν και ταμπλέτες με το εμπορικό σήμα της Nokia.Επιπλέον, οι καταναλωτές θα βρίσκουν στο προσεχές μέλλον και ταμπλέτες με το εμπορικό σήμα της Nokia. Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω της εταιρείας HMD Global, που συγκρότησαν οι Αρτο Νουμέλα, Πέκαρα Ράνταλα και Φλοριάν Ζάιχε, πρώην στελέχη της Nokia Mobile, και η οποία έχει πλέον στην κατοχή της το ομώνυμο εμπορικό σήμα – η Microsoft πούλησε τις δραστηριότητες κινητής στην HMD Global και τη Foxconn έναντι 350 εκατ. δολαρίων.

Μηδενικές οι αφίξεις μεταναστών στο βόρειο Αιγαίο


Τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο χωρίς να σημειωθούν μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών στο βόρειο Αιγαίο, εξαιτίας των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Το γεγονός έδωσε την ευκαιρία στις υπηρεσίες να προχωρήσουν τις διαδικασίες μείωσης του αριθμού των εγκλωβισμένων.


Μηδενικές οι αφίξεις μεταναστών στο βόρειο Αιγαίο Από την Πέμπτη έως και την Παρασκευή το πρωί, στα κέντρα καταγραφής στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο δεν καταγράφηκε καμία νέα άφιξη. Στη Λέσβο σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγίου ανακοινώθηκε ότι καταμετρήθηκαν 5.788 άτομα, στη Χίο 3.639 και στη Σάμο 2.093. Συνολικά, στο βόρειο Αιγαίο καταμετρήθηκαν 11.520 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Επιμένει η Αγκυρα:Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος -Η στάση μας είναι γνωστή από το 1996 Πηγή: Επιμένει η Αγκυρα:Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος -Η στάση μας είναι γνωστή από το 1996

Επιμένει στη θέση της ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος η Τουρκία καθώς σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε νέα απάντηση προς την ελληνική πλευρά.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: APΜε έγγραφη απάντηση του σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου δήλωσε: «Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με την κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (συγκεκριμένα αποκάλεσε τις βραχονησίδες). Η πολιτική μας θέση δεν έχει αλλάξει πάνω σε αυτό το θέμα».

Πάνω από 1 εκατομμύριο οι μολυσμένοι λογαριασμοί χρηστών της Google!

Πάνω από 1 εκατομμύριο οι μολυσμένοι λογαριασμοί χρηστών της Google!Η εταιρεία ασφαλείας Check Point Software Technologies αποκάλυψε οτι πάνω από 1 εκατομμύριο Android συσκευές έχουν μολυνθεί από κακόβουλες εφαρμογές, που εμφανίζονται ως νόμιμες.