Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

1ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας «Το μέλλον της γεωργίας περνάει από την καινοτομία»



Αθήνα, 25 Ιουνίου 2012. Με επιτυχία και ενδιαφέροντα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το το 1o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας , που διοργάνωσε το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο σε συνεργασία µε την Αµερικανική Γεωργική Σχολή, με θέμα «Ελληνική Γεωργία 2012-2020: Η Αγροτική Παραγωγή, Κύριος Πυλώνας Ανάπτυξης της Ελλάδας».
Σαφές και απόλυτα κατανοητό ήταν το μήνυμα του Συνεδρίου – η πρώτη παρόμοια διοργάνωση που γίνεται στη χώρα μας- σχετικά με την ενσωμάτωση της καινοτομίας και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη γεωργία, κάτι το οποίο έχουν ήδη λάβει πολλοί εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή ή δευτερογενή τομέα στην Ελλάδα.
Την ανάγκη αναδιάταξης του τρόπου με τον οποίο ασκείται η γεωργία σήμερα στην Ελλάδα, δίδοντας έμφαση στο ρόλο της καινοτομίας και τη στοχευμένη παραγωγή προϊόντων, επεσήμανε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροβιοτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Έθεσε δε, το περίγραμμα της πρόκλησης: Λιγότερη γη, λιγότερο νερό, ερημοποίηση, λιγότερα φάρμακα, ακριβότερη ενέργεια, γιγάντια πρόκληση από υψηλές τιμές γεωργικών προϊόντων. Παράλληλα, έκανε λόγο για την χρήση της γονιδιωματικής τεχνολογίας σε όλο το φάσμα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων (δημιουργία, καλλιέργεια, μεταποίηση) δυνατότητα που επιτρέπει την ευρεία αξιοποίηση της πιστοποιημένης προέλευσης αρκετών Ελληνικών προϊόντων σε προώθηση και προβολή στην παγκόσμια αγορά.   Επιπλέον, ο κ. Τσαφτάρης έθιξε την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικών γεωργικών σχημάτων και από τον πρωτογενή αλλά και δευτερογενή τομέα (clusters

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ – «ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΛΟ»…



Εκδήλωση τιμής στη ναυτική παράδοση και στους ναυτικούς τού Λιτοχώρου
* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
* ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο τ. ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «ΒΕΛΟΣ», Ν.ΠΑΠΠΑΣ.

Η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ. στο θεατράκι τού Πάρκου Λιτοχώρου, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να τιμηθεί η ναυτική παράδοση του Λιτοχώρου και οι ναυτικοί τής «πόλης των θεών».
Το πρωί τής ίδιας μέρας στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου θα τελεστεί Δέηση υπέρ των ναυτικών μας.
Κατά τη διάρκεια της βραδινής εκδήλωσης θα τιμηθεί ο τ. Αρχηγός τού Πολεμικού Ναυτικού και Κυβερνήτης τού Αντιτορπιλικού «Βέλος», Νίκος Παππάς. Θα παρευρεθούν και Ανώτατοι Αξιωματικοί τού Πολεμικού Ναυτικού.
Κεντρικός ομιλητής τής εκδήλωσης θα είναι ο Φιλόλογος Νίκος Κολωνιάρης. Συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και το «Χοροθέατρο Ολύμπου». Απαγγελία ποιημάτων από την κ. Χρύσα Μπάρα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τού Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Δημήτρης Ανδριάς

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ – Ν. ΠΕΛΛΑΣ – Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την Ελληνική Αστυνομία, τον Δήμο Κατερίνης και την Δημοτική Αστυνομία για την προσπάθεια που κάνει για την πάταξη του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης. Όπως τα αποτελέσματα που είχαμε μετά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/6/2012 σε συνεργασία με τα δυο ανωτέρα κλιμάκια και με την συνδρομή εισαγγελικού λειτουργού, κατασχέθηκαν περισσότερα από 43 χιλιάδες μικροαντικείμενα – προϊόντα παραεμπορίου μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Παραλία / Κατερίνης σε τέσσερες οικίες όπου διέμεναν αλλοδαποί ενώ συνελήφθησαν περίπου 60 αλλοδαποί που τα κατείχαν.
Οπωσδήποτε οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν όπως διαμήνυσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος. Το φαινόμενο είναι τεράστιο και συνεχίζεται. Το Σαββατοκύριακο 23 – 24/6/2012 η ενόχληση των λουομένων στην ακτή, και στους δρόμος ήταν ασταμάτητη, κάθε λεπτό περνούσαν ομάδες αλλοδαπών που διακίνησαν παράνομα προϊόντα.
Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με τον Νόμο 3386/2005 Άρθρο 87.1)απαγορεύεται η εκμίσθωση ακινήτων σε υπηκόους τρίτων χωρών που δεν έχουν διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από διεθνείς συμβάσεις ή θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής. 2)Οι διευθυντές ξενοδοχείων και παραθεριστικών κέντρων καθώς και τα καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων, οφείλουν να ενημερώνουν την αστυνομική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευση για την άφιξη και την αναχώρηση υπηκόων τρίτων χωρών που φιλοξενούν.
Ακόμα: «Οποίος διευκολύνει την παράνομη διαμονή υπηκόων τρίτης χώρας η δυσχεραίνει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών για εντοπισμό, σύλληψη και απέλαση του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, και με χρηματική ποινή τουλάχιστον πέντε χιλιάδων Ευρώ.
Αν ο ανώτερο ενέργησε εκ κερδοσκοπίας, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων Ευρώ.»

                                                          Εκ του Δ.Σ.
                                          Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης
                                                    Πρόεδρος

Ευχαριστήριο του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργου Παπαθανασίου, προς όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν στην περιπέτειά του.




2012-06-25 - Ευχαριστήριο του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου..jpgΜετά τη δικαστική μου περιπέτεια στην οποία άδικα με οδήγησαν κάποιοι, περιπέτεια που όμως είχε ευτυχές τέλος για εμένα, αισθάνομαι την ανάγκη ως δήμαρχος Δίου-Ολύμπου να εκφράσω τις πιο μεγάλες μου ευχαριστίες για όλους εκείνους που μου συμπαραστάθηκαν κατά το διάστημα των δέκα τριών μηνών που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκα.
Ιδιαίτερα όμως, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλη τη δημοτική μου ομάδα, στους δημοτικούς μου συμβούλους που στάθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος ακλόνητοι στο πλευρό μου.
Να ευχαριστήσω τον Γιώργο Φαρμάκη που με τη βοήθεια της δημοτικής μας ομάδας σήκωσε όλο το βάρος τής αναπλήρωσής μου.
Να ευχαριστήσω όλους τούς φίλους και τους συμπολίτες μου οι οποίοι ήταν πάντοτε κοντά μου και μου συμπαραστέκονταν καθένας με τον τρόπο του.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικηγόρους μου και συγκεκριμένα στον δικηγόρο Κατερίνης κ. Τάκη Γάκη και στον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Τσάκο που από την αρχή πίστεψαν στο δίκιο τού αγώνα μου και τον έφεραν σε πέρας με επιτυχία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Γιώργος Παπαθανασίου

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών


Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών βρίσκει ισοπεδωμένη την ελληνική κοινωνία με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πιο εκτεθειμένες από ποτέ.

Οι χρήστες ναρκωτικών και οι οικογένειές τους βρίσκονται όμηροι της δυστυχίας και των κυκλωμάτων εμπορίας, χωρίς ορατές εναλλακτικές λύσεις με κοινωνικές δομές υγείας και κοινωνική προστασία, καθώς δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα για μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα ναρκωτικά, με κατεύθυνση την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.

Απεναντίας, η ραγδαία αύξηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, παράλληλα με την κυρίαρχη συντηρητική-κατασταλτική αντίληψη και πρακτική από την πλευρά της πολιτείας, δημιουργούν συνεχώς νέες στρατιές εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν περιθωριοποιημένοι στις πόλεις ή μέσα στις φυλακές.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος με την ασκούμενη πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων που έχουν επιλέξει την καθολική απαξίωση των δομών πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης με την τραγική συρρίκνωση των προϋπολογισμών τους, την υποστελέχωσή τους και τη στρέβλωση του θεραπευτικού τους ρόλου. Αγωνίζεται στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αλλαγής στην πολιτική για τα ναρκωτικά και τον εξαρτημένο χρήστη και διεκδικεί τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης με έμφαση στην πρόληψη, το θεραπευτικό πλουραλισμό και τη μείωση της βλάβης, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ          
 
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ Ο 9ος OLYMPUS MARATHON, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6/2012, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ…


Άρχισαν οι προετοιμασίες για τον 10ο διεθνή Μαραθώνιο Ολύμπου, τον Ιούνιο του 2013.
Ο 10ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ «ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ», ΤΟ 1913.

2012-06-24 - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-12 - Τελετή απονομών στο Λιτόχωρο για τους νικητές τού 9ου Olympus marathon (3).JPGΠαρά τις πολλές φετινές αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν πριν και κατά τη διοργάνωσή του, ο 9ος διεθνής ορειβατικός μαραθώνιος του Ολύμπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ήδη η διοίκηση του OLYMPUS MARATHON έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για την πανηγυρική διοργάνωση του 2013.
Η διοργάνωση του 2013 θα είναι και πανηγυρική για δύο λόγους: α) Ο ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου θα κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας του. β) Συγχρόνως, οι κάτοικοι του Ολύμπου και των παρολύμπιων περιοχών θα γιορτάζουν ένα πολύ σημαντικό γεγονός και αυτό δεν είναι άλλο από την πρώτη ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου.

Ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου



_MG_8094.JPG    Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, η ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Το Υπουργό υποδέχθηκε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος τον καλωσόρισε, του ευχήθηκε καλή επιτυχία  και έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο ΥΜΑ-Θ κ. Καράογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας του υπουργείου και οι επακριβείς του αρμοδιότητες, οι οποίες θα ανακοινωθούν και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η απερχόμενη Ειδική Γραμματέας κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Παρθενόπουλος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και οι υπάλληλοι του Υπουργείου.



1.      Ομιλία Υπουργού Μακεδονίας Θράκης

2

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΨΝΠΟ



Με το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου συναντήθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου 2012, οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κ. Κουκοδήμος, Γ. Κωνσταντόπουλος, Δ. Χριστογιάννης, η κα Α. Μάνη-Παπαδημητρίου, το προεδρείο της ΝΟΔΕ Πιερίας και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τα στελέχη της ΝΟΔΕ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της συνένωσης του ΨΝΠΟ με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως αυτή προβλέπεται από το Μνημόνιο ΙΙ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία συνένωσης των δύο νοσοκομείων ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και έγινε γνωστή η απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις-συνενώσεις νοσοκομείων ανά την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι του ΨΝΠΟ είχαν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις προκαλώντας την παρέμβαση των βουλευτών. Οι τότε βουλευτές Πιερίας είχαν καταθέσει τροπολογίες για τη διατήρησή του ως Ψυχιατρικός Τομέας, οι οποίες έγιναν δεκτές κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου.