Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Φωτογραφίες: Τα τείχη που χωρίζουν τον κόσμο


Το τείχος του Βερολίνου έχει πέσει όμως από εκείνη την εποχή τα τείχη ανά τον κόσμο έχουν τριπλασιαστεί. 
Την περασμένη Κυριακή περισσότεροι από 100.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την ενοποίηση της πρωτεύουσας τους μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου πριν από 25 χρόνια. Μπορεί κάποιος να υποθέτει ότι η Κύπρος είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές όπου ακόμη υψώνονται τείχη όμως η έρευνα της Elisabeth Vallet από το πανεπιστήμιο του Κεμπέκ την οποία δημοσιοποίησε ηWashington Post, έδειξε ότι τα τείχη έχουν πολλαπλασιαστεί από την εποχή εκείνη.

Κομβική ημερομηνία ήταν η 11η Σεπτεμβρίου, όπου αποδεικνύεται όντως άλλαξε τον κόσμο. Από τα 22 τείχη που είχαν υψωθεί έως τότε (16 ήταν όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου) πλέον υψώνονται 45 τείχη και φράχτες που χωρίζουν εθνότητες και κράτη. 

Αμφίπολη: Το DNA δείχνει την ταυτότητα του νεκρού


Πώς "ξεκλειδώνει" το μυστικό της Αμφίπολης ο σκελετός του νεκρού. Βρέθηκε το κρανίο και ολόκληρη η γνάθος


Οι επιστήμονες πλέον έχουν τη δυνατότητα σε μικρό χρονικό διάστημα να αποκρυπτογραφήσουν το προφίλ του επιφανούς νεκρού.
Το μεγάλο μυστικό του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης και της ταυτότητας του "ενοίκου" του, ξεκλειδώνει ο σκελετός που βρέθηκε σε κιβωτιόσχημο τάφο στο βάθος του τρίτου θαλάμου. Ειδικοί επιστήμονες, με τη μέθοδο της ανάλυσης του DNA και της ραδιοχρονολόγησης με άνθρακα 14, θα είναι σε θέση σε λιγότερο από τρεις μήνες να δώσουν απαντήσεις στα τέσσερα w -who, why, where, when- (ποιος, γιατί, πότε, πού) αναφορικά με τον νεκρό του τάφου, όπως λέει στο «Εθνος» ο διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του Ερευνητικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", Γιάννης Μανιάτης.

Ανοίγει το Ε9 στο taxisnet για διορθώσεις


Αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει στο Taxisnet η εφαρμογή για την διόρθωση του εντύπου Ε9 για μεταβολές από το έτος 2010 και ύστερα χωρίς πρόστιμα. Η ΓΓΔΕ εξέδωσε χθες αναλυτικό οδηγό 33 σελίδων για το πως θα συμπληρωθεί το Ε9 κωδικό κωδικό

Το Ε9 για τις τροποποιητικές δηλώσεις και μεταβολές  θα έπρεπε να παραμείνει ανοικτό έως τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έχει ζητήσει ήδη από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των διορθωτικών δηλώσεων.

Πολύγυρος: Ανήλικος μπήκε σε σχολείο και κατέβασε την ελληνική σημαία


Ένας 14χρονος εισήλθε στην αυλή Γυμνασίου των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, και κατέβασε την ελληνική σημαία από τον ιστό. Είχε αποβληθεί λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς


Για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατηγορείται ανήλικος. Πρόκειται για 14χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται ότι εισήλθε στην αυλή Γυμνασίου των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, παραβιάζοντας πρώτα την κεντρική πόρτα του σχολείου, και στη συνέχεια κατέβασε την ελληνική σημαία από τον ιστό, όπως επίσης το σχοινί έπαρσης και υποστολής.

Τασούλας για Αμφίπολη: Μπορεί να είναι και ο Αλέξανδρος ο νεκρός, δεν αποκλείουμε τίποτα


Τι δηλώνει ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας για τον σκελετό που βρέθηκε στον τύμβο Καστά

Οι επιστήμονες και οι ανθρωπολόγοι μπορούν να δώσουν σύντομα απαντήσεις για την ταυτότητα του νεκρού στο Τύμβο Καστά" επισήμανε στο Mega ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος. "Το DNA που υπάρχει στα οστά του τύμβου Καστά αναμένεται να δώσει σύντομα απαντήσεις... Μπορούμε να κάνουμε και ψηφιακή απεικόνιση του προσώπου του υποστηρίζουν οι επιστήμονες από τη στιγμή που έχει βρεθεί ολόκληρη οδοντοστοιχία" τόνισε. "Οι ανθρωπολόγοι που θα πάρουν τώρα τη σκυτάλη θα αποφανθούν για αυτό" πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα. Επίθεση στον Χαρδούβελη από Κακλαμάνη-Κεγκέρογλου


Στη Βουλή η τροπολογία που εξαιρεί τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ, από τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Αντιδράσεις και κόντρες  
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οφειλές των φορολογούμενων που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1.10.2014. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή, καθώς και οι δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ ως και τον Φεβρουάριο καθώς και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.