Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ !!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ !!

Μία απρόσμενη εξέλιξη θα συμβεί στον καιρό της χώρας μας την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, καθώς ένα κύμα χιονιά, θα επισκεφτεί αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με πυκνά χιόνια και κρύο !! Όχι δεν είναι πλάκα. Και εμείς απορήσαμε με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που είδαμε για χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας αυτή την περίοδο. Τα χιόνια σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μας, θα πέσουν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ακόμα και πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο, ενώ φαίνεται να το στρώνει και σε πολλές περιοχές πάνω από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο. Φαίνεται να χιονίζει και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, όπως για παράδειγμα στην Φλώρινα, την Καστοριά, τα Γρεβενά και την Κοζάνη, ενώ δεν αποκλείεται να το στρώσει κιόλας. Δεν θα χιονίσει με τίποτα σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Εκεί θα έχει καταιγίδες και βροχές κατά τόπους έντονες. Πάντως φαινόμενα σαν και αυτό, είναι αρκετά σπάνια για την εποχή που διανύουμε. Είμαστε στα μέσα της Άνοιξης και έχουμε κρύο σε πολλές περιοχές. Στην χώρα μας, πιο παλιά, είχαν παρατηρηθεί χιόνια ως και σε πεδινά τμήματα τον μήνα Μάιο. Γενικότερα δεν είναι αφύσικο να γίνεται κάτι τέτοιο, είναι όμως πολύ σπάνιο φαινόμενο. Ωστόσο, από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, και το Μεγάλο Σάββατο καθώς και την Κυριακή του Πάσχα, θα επικρατήσουν στην χώρα μας, θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου, μπορεί και πιο υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερες λεπτομέρειες για το που θα χιονίσει και που θα το στρώσει την Μεγάλη Τετάρτη, θα έχετε μέσα στο Σαββατοκύριακο, με ακόμα πιο νέα προγνωστικά στοιχεία που θα έχουμε στην διάθεσή μας.


ipaideia.gr

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκαση τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.«Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους χρησιμοποιούν βία για να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της» τόνισε η εκπρόσωπός του Τζένιφερ Ψάκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η επόμενη μέρα μετά την έξοδο στις αγορές: Δανεισμός για ανάπτυξη ναι, για ψήφους όχι

Αναμφίβολα είναι επιτυχία που η Ελλάδα έστω και συμβολικά κατορθώνει να αντλήσει χρήματα από τις αγορές. Επιτυχία θα ήταν επίσης να μας πουν τι θα κάνουν τα χρήματα που θα δανειστούν εν ονόματι μας. Γιατί όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να ξεχρεώσουν. Η πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να βγει στις αγορές τον Απρίλιο ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό ( Καθημερινή «Να βγεις στις αγορές ή να μην βγεις»)

Τι περιμένει η κυβέρνηση από τη Μέρκελ

Μετά το πολιτικό “δώρο” της εξόδου στις αγορές, η κυβέρνηση ελπίζει σήμερα να ανοίξει έστω και ανεπίσημα με μία δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, το θέμα του χρέους.
Η έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν τις ευρωεκλογές, έστω και με την απλή προαναγγελία στο Eurogroup της 5ης Μαϊου αποτελεί άλλωστε το τελευταίο από τα βήματα του προεκλογικού σχεδιασμού της κυβέρνησης που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές. Η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 1ης Απριλίου στην Αθήνα και η έξοδος στις αγορές πραγματοποιήθηκαν, με την πολιτική ανοχή στην πραγματικότητα των εταίρων, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα και κυρίως το ποσοστό που θα δοθεί σε προεκλογικές παροχές έχουν συμφωνηθεί, έστω κι αν η κυβέρνηση θα μοιράσει μόλις το 17% αντί του 70% που είχε υποσχεθεί.

Συνεχίζει να εξαγοράζει εταιρείες ρομποτικής η Google


Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας ρομποτικής Savioke.


robots1Το κόστος απόκτησης της εταιρείας, που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ, δεν έγινε γνωστό. Η Savioke ακόμη δεν έχει παρουσιάσει κάποιο προϊόν στην αγορά, αλλά έχει γνωστοποιήσει ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει δοκιμές για προϊόντα της.
Τον τελευταίο ένα χρόνο, η Google έχει εξαγοράσει άλλες οκτώ εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: '"ΥΠΕΡ" ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή θα πρέπει να δείξετε τις επόμενες ώρες ως και αργά την νύχτα σε όλη την βόρεια και ανατολική Ελλάδα, καθώς ένα πολύ ισχυρό σύστημα καταιγίδων, θα χτυπήσει την χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ως και αργά το βράδυ, υπερκαταιγίδες θα σημειώνονται στην Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και όλο το ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά στην Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο, με συνοδεία χαλαζιού σε πολλές περιοχές καθώς και κεραυνών. 

Αναμένονται επίσης έντονες κατά διαστήματα βροχοπτώσεις που ίσως σε ορισμένα τμήματα να προκαλέσουν και πλημμυρικά επεισόδια. Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, θα σημειωθούν και λασποβροχές !!