Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FUTURE LIBRARY Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου: «Οι σκιές χάθηκαν»

         Στις 22 Ιουλίου,  πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση, «οι σκιές χάθηκαν». 
Αρχικά, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική τα παιδιά, ζωγράφισαν ό,τι σχήματα σχέδια ήθελαν όχι με συγκεκριμένη μορφή αλλά πιο αφηρημένη. Μετά αφού ολοκλήρωσαν τα σχέδιά τους, σε ένα άλλο χαρτί, σχεδίασαν ένα ζώο, όποιο ήθελαν. Κατόπιν έκοψαν το ζώο και το προσάρμοσαν στη ζωγραφιά τους. Τα ζώα κρύβονται σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές.


Η Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου

Κατερίνα Μυλωνίδου, Βιβλιοθηκονόμος

Διαγωνισμός ψαρέματος στη Γρίτσα Λιτοχώρου

Σ.Μαυρίδου: «Η αθλητική αλιεία αποτελεί μια καινοτόμα δράση ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας»
 
Ένας ακόμη διαγωνισμός ψαρέματος πραγματοποιείται μετά από την έγκριση του αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Εφέσσου « Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ », από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 από τις 5.30 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ, Βαρικού Λιτοχώρου και Λεπτοκαρύας, με  σημείο εκκίνησης  το λιμάνι της Γρίτσας Λιτοχώρου.


Τους ερασιτέχνες ψαράδες προσκαλεί και φέτος το ΔΣ του  Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Εφέσσου « Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ », προκειμένου  να συμμετάσχουν  για μια

«ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ» - 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου

42ο Φεστιβάλ Ολύμπου
«ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»
Και για τους λιλιπούτειους θεατές


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
* ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ - ώρα 21:00
ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ: «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€. www.viva.gr

Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά. «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Η κότα και το χρυσό αυγό», «Το λιοντάρι και το ποντίκι», «Η Μαριγώ και το σταμνί της», «Ο ψεύτης βοσκός», είναι μόνο ορισμένοι από τους μύθους που τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.
Κάθε μύθος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι δοσμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα κατανοητός και στο πιο μικρό παιδί. Τα κοστούμια της παράστασης πολύχρωμα και παραμυθένια. Οι μάσκες των ζώων θα επιτρέπουν να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μύθου θα διαμορφώνονται μπροστά στα μάτια των μικρών μας θεατών. Η μουσική ηχογραφημένη με φυσικά όργανα θα συνοδεύει τα τραγούδια της παράστασης τα οποία βέβαια θα τραγουδούν ζωντανά και θα χορεύουν σε ελληνικούς ρυθμούς οι ηθοποιοί μας, ενώ ένας ακορντεονίστας θα συνδέει και θα «σχολιάζει» τους μύθους.
Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή. Μουσική: Στέφανος Βαρελάς / Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής. Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας. Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βαρελάς, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Βοηθοί σκηνοθέτη: Κοραλία Τσόγκα, Χριστίνα Κουλουμπή. Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου. Παίζουν: Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη. 

Αφιέρωμα στους Κολινδρινούς ομογενείς


   Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νικόλαος Λούσης» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κολινδρού και υπό την αιγίδα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.  Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν κολινδρινά εδέσματα (πίτες, τσίπουρο, γλυκό κουταλιού) και υπήρχε ζωντανή μουσική από κολινδρινούς καλλιτέχνες.  Το πάρκο του Παυσιλύπου, στο οποίο υπάρχει και μνημείο αφιερωμένο στους απόδημους Έλληνες, γέμισε από κόσμο που απόλαυσε μια όμορφη και συγκινητική βραδιά γεμάτη νοσταλγικές αναμνήσεις.


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013 στο πάρκο του Παυσιλύπου στον Κολινδρό εκδήλωση αφιερωμένη στους απόδημους Κολινδρινούς που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην πατρίδα μας.

21ο ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛA»

 


   Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013
Εκκλησιασμός του Διοικητικού Συμβουλίου και ένστολου τμήματος του Συλλόγου στον Ιερό Ναό Αγ. Σάββα στο Μυλαύλακο Κατερίνης.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013
Ποντιακό παραδοσιακό γλέντι με του καλλιτέχνες :
Μιχάλη Καλιοντζίδη – Λύρα, Τραγούδι
Κώστα Κασιμίδη – Λύρα, Τραγούδι, Αγγείο, Γαβάλ