Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ηλ. Χατζηχριστοδούλου : «Η πάταξη ή μη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας.»


«Ήρθε η ώρα να λάβουμε σοβαρά μέτρα. Η αδράνεια σημαίνει συμμετοχή και διαιώνιση του φαινομένου.»

 * Την εισήγηση στην Γ.Σ. της ΚΕΕΕ  προβάλλει τώρα το ΕΒΕΑ



   Ενώ έμποροι και επαγγελματίες στενάζουν κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης  προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους το ΕΒΕΑ επαναφέρει στην επικαιρότητα τη σύσταση αυτόνομου Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου  προκειμένου να αντιμετωπισθούν  δραστικά τα φαινόμενα της παραοικονομίας , της φοροδιαφυγής και του αθέμιτου ανταγωνισμού , πρόταση που στην ουσία είχε καταθέσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κατά την εισήγηση του στη Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στις 22 και 23 Ιουνίου 2012 .

ΤΟ 41Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ.


Στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Πύδνας , θα πραγματοποιηθούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 20.00, οι ομιλίες καταξιωμένων αρχαιολόγων , που πραγματοποιούν συστηματικές και πολύχρονες ερευνητικές ανασκαφές στην περιοχή της Βόρειας Πιερίας.
Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου οργανώνει αυτή  την εκδήλωσή , με στόχο  να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να έλθει σε επαφή με  τον  τεράστιο και πολύτιμο πλούτο  των αρχαιολογικών  ευρημάτων της περιοχής και με την υψηλού επιπέδου επιστημονική προσπάθεια που καταβάλουν οι αρχαιολόγοι.
Οι επιστημονικές ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν είναι .

Θεσσαλονίκη: "Λουκέτο" έβαλαν 1250 επιχειρήσεις το πρώτο 8μηνο του 2012


Χίλιες διακόσιες πενήντα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έβαλαν «λουκέτο» από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ). Οι ατομικές επιχειρήσεις φαίνεται πως είναι ο πιο "αδύναμος κρίκος", καθώς 998 απ' αυτές έπαυσαν τη λειτουργία τους στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του 2012. Η εικόνα που παρουσιάζει η βιοτεχνική κοινότητα αποτελεί μία συνέχεια του 2011, οπότε κατά το αντίστοιχο διάστημα (1η Ιανουαρίου έως 22 Αυγούστου) διεγράφησαν από το μητρώο του ΒΕΘ 1269 επιχειρήσεις.

Χρυσή Αυγή: Στήνει ομάδες περιφρούρησης Ελλήνων από αλλοδαπούς εισβολείς


Ομάδες περιφρούρησης "Ελλήνων στην καταγωγή" κατά της εγκληματικότητας του "λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα" φέρεται να έχει συγκροτήσει η Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία, προκαλώντας την αντίδραση του αστυνομικού διευθυντή του Νομού, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει συγκροτήσει "συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή" στην περιφέρεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας στην οποία πρωτοστατεί πρώην αστυνομικός και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο νομό.

Ανοχύρωτο στις φωτιές το φοινικόδασος της Πρέβελης


Απροστάτευτο παραμένει το απαράμιλλου κάλλους φοινικόδασος της Πρέβελης σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες της περιοχής.
Η πυρκαγιά της 22ης Αυγούστου του 2010 δεν ήταν αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς ώστε να λάβουν τα μέτρα τους προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.
Σε μία επίσκεψή του Prismanews, όπως αποκαλύπτει και ο φωτογραφικός φακός, αναδεικνύεται η αναλγησία κάθε εμπλεκόμενου φορέα ως προς την ασφάλεια του οικοσυστήματος.

Σαρωτικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των Ειδικών Δυνάμεων


Η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% που πάγωσε από την κυβέρνηση προεκλογικά και που επρόκειτο να ισχύσει από τον Ιούλιο, επανέρχεται και πάλι από το οικονομικό επιτελείο, για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η τρόικα.
Ωστόσο, εξαιτίας των αντιδράσεων που αναμένονται, υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο, εφόσον συμφωνήσει και η τρόικα, το ποσοστό της μείωσης να είναι μικρότερο.

Πρωτιά στη φοροδιαφυγή τα επαγγέλματα που απαρτίζουν την Βουλή


Σε περίπου 28 δισ. ευρώ έφτασε το 2009 η φοροδιαφυγή στην χώρα, λίγο πριν η ελληνική οικονομία πάρει την κάτω βόλτα, με βασικούς πρωταγωνιστές τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάζει η πρόσφατη ακαδημαϊκή μελέτη των Ν. Αρταβάνη και της Μαργ. Τσούτσουρα από αμερικανικά πανεπιστήμια.
Η μελέτη βασίζεται στην ιδέα σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες προσαρμόζουν τα επίπεδα δανεισμού τους στο πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών.