Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010



Ο αθλητισμός και η προώθηση της φιλοξενίας σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων στην Πιερία βρέθηκαν το επίκεντρο της ομιλίας του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Λάκη Παπαιωάννου στα πλαίσια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Ν. Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου.

Ο κ. Παπαιωάννου με την εμπειρία που διαθέτει, ως Υπεύθυνος Τεχνικός Διευθυντής των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της Άρσεναλ σε Ελλάδα και Κύπρο, αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης του Αθλητικού Τουρισμού στην Πιερία και ειδικότερα στη σημασία της φιλοξενίας σημαντικών αθλητικών γεγονότων στο Νομό που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

«Στόχος μας είναι τονωθεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις , ο μαζικός αθλητισμός αλλά και να δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή για την ανάδειξη των ταλαντούχων αθλητών που διαχρονικά «γεννά» ο Νομός μας», επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Παπαιωάννου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ


Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου

του Συνδυασμού ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»,

Μεγάλου Αλεξάνδρου 28 Κατερίνη

το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στη 1:00 το μεσημέρι.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Υποψήφιος Ο Υποψήφιος

Περιφερειάρχης Αντιπεριφερειάρχης

Μάρκος Μπόλαρης Γρηγόρης Παπαχρήστος

Ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και τη Μέριμνα του παιδιού


Το νέο Νοσοκομείο της Κατερίνης επισκέφτηκε την Πέμπτη το πρωί ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους . Τον κ. Παπαχρήστο υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ο οποίος ως γνωστό εργάστηκε περίπου 18 χρόνια μαζί τους.

Ο κ. Παπαχρήστος συναντήθηκε με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη όπου συνομίλησαν για θέματα και προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου.

Συναντήθηκε επίσης με διευθυντές και προϊσταμένους Κλινικών και Τμημάτων και άκουσε αιτήματα και προτάσεις που αφορούν ειδικά τους τομείς που εργάζονται.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαχρήστος με τους συνεργάτες του επισκέφτηκαν τη Μέριμνα του Παιδιού και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη σημαντική δουλειά που γίνεται στα Άτομα με Ειδικές ανάγκες. Να σημειωθεί ότι τον κ. Παπαχρήστο συνόδευε και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Ιωάννα Κριτσανίδα που ανήκει και αυτή στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κοσμεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Τον κ. Παπαχρήστο οι εργαζόμενοι στη Μέριμνα υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα γιατί στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Μέριμνας υπήρξε από εκείνους που8 συνέβαλαν και δούλεψαν αφιλοκερδώς για το στήσιμο του φυσικοθεραπευτήριου.

Ο κ. Παπαχρήστος συνεχάρη τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και όλα τα παιδιά για τη σημαντική δουλειά που επιτελείται στη Μέριμνα του παιδιού, χωρίς την απαραίτητη πολλές φορές υποστήριξη της πολιτείας.

Δήλωσε πως ο τομέας της Υγείας και της Πρόνοιας αποτελεί για αυτόν βασική και πρώτη προτεραιότητα και ιδιαίτερα για τα άτομα με ιδιαίτερη ανάγκη και προβλήματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Την Κυριακή 17/10/2010 και ώρα 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο Δίον στη Γρίτσα Λιτοχώρου, ο υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Δίου Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση και θα κάνει την παρουσίαση του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Η Σοφία Μαυρίδου, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, από το Δήμο Πιερίων: «Διεκδικούμε ποιότητα ζωής στις ορεινές περιοχές της Πιερίας. Είμαι δίπλα σα

Τη Βρία, τη Ρητίνη και το Ελατοχώρι, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Οκτωβρίου, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από υπ. Περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Παναγιώτη Ψωμιάδη».

Η κ. Μαυρίδου συνομίλησε με τους δημότες που την υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και χαμόγελα. «Ζούμε σ’ έναν ευλογημένο τόπο. Οφείλουμε να εργαστούμε για να του δώσουμε την ευκαιρία για ένα μέλλον με αξιώσεις. Το οφείλουμε πάνω από όλα στα παιδιά μας, τη νέα γενιά στην οποία στηρίζουμε την ελπίδα μας», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Σοφία Μαυρίδου στους πολίτες και τους προσκάλεσε να εμπιστευτούν το πρόσωπό της: «είμαι δίπλα σας και είμαι αποφασισμένη να δώσω κάθε μάχη για να στηρίξω την περιοχή σας, να προωθήσω τα ζητήματά σας, να βάλουμε μαζί τις προυποθέσεις για έναν τόπο που αξίζει να ζεις».

Κατά την κεντρική της ομιλία, στο Ελατοχώρι, η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα ανάδειξης του χειμερινού τουρισμού με προτεραιότητα την εξέλιξη του χιονοδρομικού κέντρου αλλά και τη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να στηρίξουμε την ανάπτυξή μας δείχνοντας ευαισθησία στην οικολογία. Διεκδικούμε την εξέλιξη του Χιονοδρομικού κέντρου. Διεκδικούμε την ένταξη σε προγράμματα της Ε.Ε. για Αγροτουρισμό – Οικοτουρισμό σε όλους τους οδικούς άξονες. Διεκδικούμε την κατασκευή δασικού χωριού στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα από τα προγράμματα διεκδικούμε Ποιότητα Ζωής στις αγροτικές περιοχές μας. Διεκδικούμε την υλοποίηση όλων των απαραίτητων υποδομών (ύδρευση – αποχέτευση – βιολογικός καθαρισμός – οδοποιία) ως προυπόθεση για την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας».

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Άνοιγμα όλων των κοινοτικών καταστημάτων ως Κ.Ε.Π.. Ο νέος δήμος Κατερίνης στην υπηρεσία του πολίτη»


Συνέχεια των προεκλογικών ομιλιών και των επισκέψεων σε φορείς και υπηρεσίες για τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης κ. Νίκο Μηλιώτη, ο οποίος μίλησε στον Κούκο και την Ν. Τραπεζούντα το απόγευμα της Τετάρτης. Ακόμα, το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πέτρας στην Κάτω Μηλιά και το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο κ. Μηλιώτης έδωσε βάρος στην παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών σε κάθε γωνιά του δήμου και στην πάταξη αντιλήψεων που ζημιώνουν το δήμο και τους πολίτες.

Βρισκόμενος στα δύο χωριά που τώρα υπάγονται στο Δήμο Κορινού, ο κ. Μηλιώτης τόνισε ότι η περιοχή έχει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και δυνατότητες, για την αξιοποίηση των οποίων πρέπει να γίνει συλλογική δουλειά, με τη συνεισφορά και των κατοίκων στον σχεδιασμό. «Μαζί θα τα φτιάξουμε, εμείς θέλουμε τους δημότες δίπλα μας, να προτείνουν. Δεν θα ακολουθήσουμε πρακτικές οικογενειοκρατίας που υπάρχουν, δεν θα έχουμε τους συγγενείς μας στο δήμο».

Μέσω των λόγων του, ο κ. Μηλιώτης υπογράμμισε ότι είναι ώρα για δουλειά και όχι για υποσχέσεις. «Δεν θα σας τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να έχετε συνηθίσει να σας τάζουν δέκα και να κάνουν ένα, εμείς όμως δεν θα τάξουμε τίποτα και θα κάνουμε περισσότερα από όσα φαντάζεστε». Επίσης, ξεχωριστά τονίστηκε ως προτεραιότητα η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου, το οποίο θα πρέπει μάλιστα να συνδεθεί με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Κορινού.

Τα όσα είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες», κέρδισαν το ενδιαφέρον και την αποδοχή του κόσμου που παρακολούθησε την ομιλία. Η αμεσότητα και η πρακτικότητα στην αντίληψη των θεμάτων, είναι κάτι που οι παρευρισκόμενοι εκτίμησαν, βλέποντας στο πρόσωπο του Νίκου Μηλιώτη τον άνθρωπο που είναι αποφασισμένος να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να δώσει μάχες για τη λύση τους.

Την Πέμπτη, ο κ. Μηλιώτης επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Δήμου Πέτρας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Θωμά Παπαδημητρίου. Στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν στη παρούσα κατάσταση της δημοτικής ενότητας και την προοπτική που ανοίγεται για τις περιοχές αυτές με τον Καλλικράτη. Πέρα από τα οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα που αναφέρθηκαν, η συζήτηση στράφηκε και γύρω από εκλογικά ζητήματα.

Τέλος, ο κ. Μηλιώτης είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις του νέου Νοσοκομείου Κατερίνης και είχε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Αστέριο Φαρμάκη. Για την ώρα η λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είναι εφτά φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο, γίνεται με το προσωπικό που είχε και το παλιό. Ο στόχος που τίθεται τώρα είναι η ανάπτυξη του νοσοκομείου και όλων των πτερύγων του, ενώ και στο χώρο του παλιού, θα φιλοξενηθούν δομές υγείας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων της πόλης.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

· 10:30: Συνάντηση με το Μητροπολίτη Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο.

· 12:00: Επίσκεψη κ. Μαρκόπουλου στα γραφεία της Υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.

· 13:30: Συνέντευξη Τύπου του κ. Μαρκόπουλου στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε.

· 17:30: Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας και συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Νομού.

· 19:30: Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη», ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

· 11:00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως.

· 12:00: Παρέλαση.

· 13:00: Δεξίωση στο Δημαρχείο της Κατερίνης.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


του ΝΙΚΟΥ ΜΗΛΙΩΤΗ

την Κυριακή 17/10/2010 - Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης

Ο Νίκος Μηλιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες», σας καλεί στην επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του, την Κυριακή 17/10/2010 στις 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (EKABH).

Οι δήμαρχοι Αν. Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου καλούν επειγόντως τον κ. Μαγκριώτη στην Πιερία

Στην πρόσφατη συνάντηση των φορέων της Πιερίας με τον υφυπουργό Υποδομών στην Αθήνα, υπήρξε η διαβεβαίωση από την πλευρά του κ. Μαγκριώτη ότι θα επισκεφτεί την Πιερία για να ενημερώσει τους φορείς σχετικά με τα διόδια στη Λεπτοκαρυά καθώς και τα παράλληλα έργα που θα κατασκευαστούν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Αντί αυτού όμως η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος ΑΕ» ξεκίνησε την κατασκευή των παράπλευρων διοδίων χωρίς ο υφυπουργός να επισκεφτεί την Πιερία όπως δεσμεύτηκε και να ενημερώσει τους φορείς και τους αρμόδιους σχετικά με την εξέλιξη του θέματος.

Οι δήμαρχοι της νότιας Πιερίας, εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, διαμαρτύρονται έντονα προς τον υφυπουργό για την αθέτηση της συμφωνίας και τον καλούν να επισκεφτεί άμεσα την Πιερία για να δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις σχετικά με τη λειτουργία των διοδίων και τα παράλληλα έργα.

Οι δήμαρχοι δηλώνουν πως ομιλούν μόνο με εκπροσώπους της πολιτείας και όχι της εταιρίας.

Αναμένουν άμεσα την παρουσία του κ. Μαγκριώτη στην Πιερία, διαφορετικά οι κάτοικοι και οι φορείς της Πιερίας θα αθετήσουν και αυτοί την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους προς κάθε αρμόδιο και θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες.

Οι δήμαρχοι

Ανα. Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης

Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος

Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Νέος Καλλικρατικός Δήμος Κατερίνης – Νέες Ευκαιρίες Τουριστικής Ανάπτυξης

Ο νέος Δήμος Κατερίνης έχει πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς και ανθρωπογενείς πόρους, οι οποίοι επιτρέπουν στους επισκέπτες να μείνουν, να απολαύσουν και να συμμετάσχουν στα αξιοθέατα του Δήμου. Έως τώρα παρατηρούνται πολλές αδυναμίες ως προς την έλλειψη ισχυρού τουριστικού θέλγητρου – συμβόλου για την πόλη, όπως η ελλιπής αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών πόρων της πόλης και κυρίως του θαλάσσιου μετώπου και των περιοχών πρασίνου καθώς και των ιστορικών – αρχαιολογικών μνημείων, η έλλειψη ολοκληρωμένων τουριστικών υποδομών και η έλλειψη τουριστικής πολιτική. Η δημιουργία ενός πλαισίου για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και αναγνωρισιμότητας της περιοχής και η προώθηση ενός βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού αποτελεί μια από της πρώτες προτεραιότητες του νέου καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης. Με την ανάληψη της εξουσίας από το Νίκο Μηλιώτη θα ενεργοποιηθούμε όλοι μας και θα συνεργαστούμε ώστε να μπορεί ο Δήμος Κατερίνης και εν κατακλείδι ο Νομός Πιερίας να αναπτυχτεί στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε.

Προτείνουμε:

· Να καταγραφεί το πελατειακό προφίλ του Δήμου Κατερίνης

· Να καταγραφεί η εικόνας της περιοχής

· Να καταγραφεί η υφιστάμενη τουριστική κατάσταση

· Να διερευνηθούν οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής

· Να καταγραφούν οι προτάσεις για να γίνει αποτελεσματικότερο το μάρκετινγκ που απαιτείται

· Να καταγραφούν και να αξιολογηθούν οι ενέργειες μάρκετινγκ που αναπτύσσονται από τους τοπικούς φορείς

· Να ενισχύσουμε το συνεδριακό τουρισμό

· Να αναδείξουμε τη γαστρονομία της περιοχής

· Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τον αρχαιολογικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής

· Να ενισχύσουμε τον αθλητικό τουρισμό

· Να ενισχύσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις εκδηλώσεις ανάδειξης και διατήρησης της τοπικής κληρονομιάς

· Να αναδείξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό

· Να αναπτύξουμε το περιηγητικό και φυσιολατρικό τουρισμό

· Να δημιουργήσουμε προγράμματα μαθητικού και φοιτητικού τουρισμού

· Να αξιοποιήσουμε το χειμερινό τουρισμό και να

· Αναπτύξουμε το θαλάσσιο τουρισμό.

Άννα Αθανασάκη - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Νίκος Μηλιώτης “Κατερίνη 2010” Νέος Δήμος – Νέες Δυνατότητες

Athanasakianna.blogspot.com