Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΜΑΚΙΓΙΑΖ


Μια γιορτή των αισθήσεων από την Αθανασία Κυρίτση -Esthetica
makeup94347
To μακιγιάζ και το καρναβάλι είναι δύο αδερφές.
Το μακιγιάζ είναι μια ανθρώπινη ανάγκη για να μας κάνει
πιο όμορφους.
Το καρναβάλι είναι η γιορτή του προσώπου που μας κάνει
να διασκεδάζουμε τους άλλους για μια πιο όμορφη και χαρούμενη ζωή.

-Μήπως δείχνουμε τον πραγματικό εαυτό μας;
-Μήπως δείχνουμε αυτό που είμαστε;
-Mήπως θέλουμε να περάσουμε όμορφα και να απελευθερωθούμε;

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σε βαρύ κλίμα η κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας



Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα βαρύ και φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής στο Ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας. Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δεν πραγματοποίησε την καθιερωμένη ομιλία προς τους προσκεκλημένους, ενώ αρκέστηκε σε ένα σύντομο χαιρετισμό, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρας μας. «Με τις νέες αποφάσεις,  η χώρα μας θα βυθιστεί σε επιπλέον ύφεση», τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που διεξαγόταν στη  Βουλή η συζήτηση για το νέο μνημόνιο. Αναφερόμενος προς τις παραγωγικές τάξεις, που ήταν συγκεντρωμένες,  τόνισε πως η επιχειρηματικότητα σε όποιο δύσκολο μονοπάτι και αν βρέθηκε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. «Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανάπτυξη της πατρίδα μας. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά, ευχόμενος το… 2013 να είναι μια καλύτερη χρονιά.
«Η χώρα μας πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές και διέπρεψε», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, σημειώνοντας πως η σκέψη όλων μας είναι στην επόμενη μέρα. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης χαρακτήρισε την Κυριακή ως μια ημέρα ξεχωριστή για τη χώρας, η οποία θα μείνει ανεξίτηλη στη ζωή μας. «Να παλέψουμε όλοι μαζί, να φέρουμε τα πάνω κάτω για να κάνουμε την Ελλάδα μας, την Πιερία, την Κατερίνη μας, όπως αξίζει. Η ελληνική ψυχή αντέχει και αναγεννιέται από την τέφρα της», είπε ο κ. Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως φτάσαμε στο σημείο να νιώθουμε τύψεις για ότι δεν έγινε καλά. Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν ευθύνες. Επιπλέον, ο κ. Χιονίδης ανέφερε πως η Ελλάδα ήταν μπροστά όταν υπήρχε περιφερειακή ανάπτυξη. «Ανένδοτο αγώνα, λοιπόν, για να μπορέσει η περιφέρεια να διαχειρίζεται τις τύχες μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας παραγωγικών τάξεων της Ν.Δ. κ. Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία στα δύσκολα.
Τιμητικές πλακέτες
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και τη Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, για την προσφορά τους στη Παιδεία και τον Πολιτισμό. Εκ μέρους του Μουσικού  Σχολείου την τιμητική πλακέτα παρέλαβε, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Η. Χατζηχριστοδούλου, ο Διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Κυριακού, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του σχολείου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα  για την ανέγερση ενός νέου σχολείου που θα στεγάσει τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό. Από τη Σχολή Γονέων την τιμητική πλακέτα παρέλαβε, από τον Α Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Κουλούμογλου, ο Πρόεδρος Κώστας Κορομπίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στους πρώην  προέδρους της Σχολής Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.
Τιμητική πλακέτα, για την προσφορά τους στο Επιμελητήριο Πιερίας, παρέλαβαν οι συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι Ειρήνη Καρπούζα και Γιάννης Μίσκος. Την πλακέτα στην κα. Καρπούζα παρέδωσε η Β Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κα. Ματούλα Βελώνη, η οποία αναφέρε πως η Ειρήνη Καρπούζα προσέφερε τα μέγιστα στο Επιμελητήριο Πιερίας. Τον κ. Μίσκο τίμησε ο οικονομικός επόπτης Νίκος Ασαρίδης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τμήματα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.