Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ευρωβουλή: Πράσινο φως στο σχέδιο Γιούνκερ για πρόσφυγες


Ευρωβουλή: Πράσινο φως στο σχέδιο Γιούνκερ για πρόσφυγες


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο Γιούνκερ ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη, καθώς και την πρότασή του να συσταθεί ένας μόνιμος και υποχρεωτικός μηχανισμός κατανομής.

Οι ευρωβουλευτές δήλωσαν έτοιμοι, όταν έλθει η ώρα, να δώσουν τη νομοθετική έγκρισή τους στο σχέδιο που παρουσίασε ο Γιούνκερ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Κατά την πρώτη ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής προέτρεψε τα κράτη-μέλη να κατανείμουν επειγόντως μεταξύ τους τους 160.000 πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Τσίπρας παίρνει αποστάσεις από το «δεκανίκι» Καμμένο και κοιτά προς το ΠΑΣΟΚ


Ο Τσίπρας παίρνει αποστάσεις από το «δεκανίκι» Καμμένο και κοιτά προς το ΠΑΣΟΚΚαμία αναφορά από τον πρώην πρωθυπουργό στον «έντιμο» εταίρο, όπως έλεγε, των ΑΝΕΛ - Μπορεί να μιλά για αυτοδυναμία αλλά σχεδιάζει τις συνεργασίες - Επιλέγει να επιτίθεται μόνο στη ΝΔ Στη ρητορική της αυτοδυναμίας επανήλθε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τους πολίτες να του δώσουν μία δεύτερη «ολόκληρη» ευκαιρία να κυβερνήσει, καθώς το προηγούμενο επτάμηνο η προσπάθεια ήταν σχεδόν αποκλειστικά εστιασμένη στη διαπραγμάτευση.

Γλέζος: Να συμπορευτούν οι αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις



Για το κάλεσμά του προς τους αριστερούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα ή ΚΚΕ, μίλησε ο Μανώλης Γλέζος.

«Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ» Με'ι'μαράκης: Πονηρούλης ο Τσίπρας, μετέθεσε τις πληρωμές μετεκλογικά

Με'ι'μαράκης: Πονηρούλης ο Τσίπρας, μετέθεσε τις πληρωμές μετεκλογικά
Τις βολές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για την επιμονή του στα περί συνεννόησης την επομένη των εκλογών απέκρουσε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, διαψεύδοντας κατηγορηματικό ότι η συνεννόηση δεν είναι κόλπο εξυπνάδας και τακτικής.

Επικαλούμενος την προηγούμενη θητεία του ως πρόεδρος της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, κατάφερε να συνθέσει απόψεις και για πρώτη φορά υπήρξε τρικομματική συμφωνία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας πλέον τρία ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές, τα οποία προσφέρονται για συνεννόηση με σκοπό την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για την "τελευταία ευκαιρία της χώρας».

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά η εφορία




Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά η εφορίαΟι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα έχουν πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια 

Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά από την ερχόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, θα μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια καθώς ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση.

Όλες οι αλλαγές στα capital controls - Κίνητρα επιστροφής καταθέσεων


Σημαντικά βήματα μπροστά, για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, κάνουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ. 

Αύξηση της ανεργίας σε ένα μήνα


Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάϊκο του 2015, ενώ πτωτική ήταν η πορεία της σε σχέση με τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2015 ανήλθε σε 25, 2% από 26,6% τον Ιούνιο του 2014. Ωστόσο, σε σχέση με τον φετεινό Μάϊο, αυξήθηκε, καθώς είχε διαμορφωθεί στο 25%, παρά το γεγονός ότι είχε εισέλθει η τουριστική περίοδος στην πιό έντονη φάση της.

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών Ρίχτερ, στη Μυτιλήνη

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί της Πέμπτης τη Μυτιλήνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης, και περίπου 90 χιλιόμετρα ανοιχτά της Σμύρνης, στα τουρκικά παράλια.

Το εστιακό βάθος ήταν αρκετά μεγάλο και υπολογίζεται στα 47 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού.