Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Αθλητική Συνάντηση Γυμνασίων Δήμου Κατερίνης
Ένα μεγάλο αθλητικό σκηνικό με πρωταγωνιστές  400 μαθητές και μαθήτριες οκτώ γυμνασίων της πόλης, διαμορφώθηκε χθες το πρωί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης,  κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της «1ης Αθλητικής Συνάντησης Γυμνασίων Δήμου Κατερίνης».
 Η αθλητική συνάντηση μπορεί να θεωρηθεί μια άξια  προσομοίωση της Πανελλήνιας Μαθητιάδας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πρώτη Σερρών. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, περιλάμβανε αγώνες σε 12 ολυμπιακά αθλήματα καθώς και παραολυμπιακά  αγωνίσματα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κήρυξε την έναρξη της συνάντησης καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς  που συμμετείχαν  στη διοργάνωση, ενώ όπως τόνισε: «Η υποστήριξη του Δήμου μας σε κάθε δραστηριότητα που προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης και δημιουργίας στους νέους ανθρώπους, είναι αμέριστη. Οι αρχές της Μαθητιάδας γενικότερα και της συγκεκριμένης αθλητικής συνάντησης ειδικότερα, συνάδουν με τις αρχές και τους στόχους που θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση για τη νέα γενιά».
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ  ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
 Το θαυμασμό τους για το μεγάλο αυτό αθλητικό ραντεβού, τις ευχές τους για κάθε επιτυχία  και τα συγχαρητήρια τους στους διοργανωτές, απηύθυναν  σε σύντομο χαιρετισμό τους,  ο Αντινομάρχης Πιερίας Αθανάσιος Φωτίου, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης, ο Αντιπρόεδρος της Παρολυμπιακής Επιτροπής Δημήτρης Κουκόλης.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια περιφερειακή πόλη όπως η Κατερίνη έχει αγκαλιάσει  το θεσμό της Μαθητιάδας αποδεικνύοντας το σημαντικό έργο που μπορεί να επιτελεστεί όταν οι ίδιες οι περιφερειακές δημιουργικές δυνάμεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες» είπε η πρόεδρος της Μαθητιάδας,  Ζώνη Χαρίση - Γεωργοπούλου χαιρετίζοντας την αθλητική συνάντηση.
Ο κος ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ
«Ο κόσμος της Μαθητιάδας και της συγκεκριμένης  αθλητικής συνάντησης προσφέρει όχι μόνο αθλητικές αγωνιστικές δυνατότητες, αλλά και ένα περιβάλλον έκφρασης πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ανησυχιών και προβληματισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Πέλλας - Πιερίας Αλέξανδρος Παπαργυρίου,  τονίζοντας ιδιαίτερα  το μήνυμα της συνάντησης, που δεν είναι άλλο από το ευ αγωνίζεσθε χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.
Στόχος των μαθητών ήταν να μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους για το μέλλον, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και άλλα ζητήματα, μέσα από βιωματικές δράσεις και φυσικά μέσα απ' τον αθλητισμό. Οι δράσεις αυτές φιλοξενήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.
Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης τον όρκο των αθλητών εκφώνησε  η Μαριάννα Μπάσδρα, βαλκανιονίκης στο άθλημα της ιππικής δεξιοτεχνίας. Στο καλλιτεχνικό μέρος της διοργάνωσης, το χειροκρότημα των  θεατών απέσπασαν η χορωδία του  Ιδιωτικού Σχολείου «ΠΛΑΤΩΝ», καθώς και χορευτές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «LETS DANCE».Την επιμέλεια της τελετής έναρξης είχε το Γραφείο Πολιτισμού Και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παρόντες στην τελετή έναρξης της Αθλητικής Συνάντησης ήταν, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης και Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου, ο Νομίατρος Αντώνιος Μπίντας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, ο παρολυμπιονίκης της άρσης βαρών Δημήτρης Ανατολίτης και πλήθος κόσμου.
Βασικός πυλώνας της διοργάνωσης  είναι ο εθελοντισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αθλητική συνάντηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Την ευθύνη της διοργάνωσης  είχε ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Μαθητιάδα και την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ και της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής.
 Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Κατερίνης. Παρόντες σε όλη την διάρκεια των αγώνων ήταν και εθελοντές - μέλη του Σώματος Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Διασωστικής Ομάδας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: