Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η ελληνική ναυτιλία αντέχει παρά την κρίση


Η ελληνική ναυτιλία έχει δείξει ισχυρές αντοχές τα τελευταία δυο χρόνια, παρά την ελληνική και διεθνή οικονομική κρίση.
Είναι ενδεικτικό ότι, παρ΄όλο που, έως τον Μάρτιο του 2012, ο ελληνόκτητος στόλος εμφάνισε οριακή μόνο μείωση σε αριθμό πλοίων, η συνολική χωρητικότητά του αυξήθηκε κατά 2,5%.
Σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young, οι Έλληνες πλοιοκτήτες φρόντισαν εγκαίρως να αντικαταστήσουν τα παλαιά πλοία με νέα, μεγαλύτερης χωρητικότητας, καθώς και ότι εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Έτσι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει προκαλέσει η κρίση, η οποία ήταν αναπόφευκτο να επηρεάσει και την παγκόσμια ναυλαγορά, η επιχειρηματική κοινότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών και η ελληνική ναυτοσύνη κατόρθωσαν να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στην παγκόσμια αγορά, όπως επισημαίνει η Ernst & Young.

BBC: Η ευρωζώνη θα ξεράσει την Ελλάδα σαν χαλασμένο κεμπάμπ


Διαβάστε πώς χαρακτήρισε τη χώρα μας γνωστός παρουσιαστής του BBC και πώς αντέδρασε ο καλεσμένος του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πόλεμος ξέσπασε στο twiiter. Δείτε απόσπασμα της εκπομπής

Ο παρουσιαστής Τζέρεμι Πάξμαν που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής του στην κατάσταση στην ευρωζώνη και την ελληνική κρίση, με καλεσμένους σχολιαστές τον οικονομολόγο του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρόγκοφ, τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου...  κυριολεκτικά άναψε φωτιές με τις επιθετικές δηλώσεις του.