Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΚΡΩΤΗΡΙ WINDER


Φθηνό ελαιόλαδο από τη Λακωνία στη Νέα Ιωνία


ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ 20 ΤΟΝΟΙ


Είκοσι 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στο μισό της τιμής που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων, θα διαθέσει στη Νέα Ιωνία Αττικής η Κοινοπραξία Αγροτικών συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (Κ.Α.Σ.Ε.Λ). Η διάθεση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 9.00 το πρωί στο παρκινγκ του γηπέδου της Νέας Ιωνίας.
Φθηνό ελαιόλαδο από τη Λακωνία στη Νέα Ιωνία

Το λάδι παραδίδεται σε συσκευασίες των πέντε λίτρων, έναντι 3 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που χαροποιεί του Λάκωνες παραγωγούς, οι οποίοι έχουν αδιάθετους χιλιάδες τόνους στις αποθήκες, διότι με την παράκαμψη των μεσαζόντων κερδίζουν περίπου ένα ευρώ ανά λίτρο.
Κερδισμένοι όμως είναι και οι καταναλωτές που προμηθεύονται εξαιρετικό ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο, στο 50% περίπου της τιμής που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων.
Λακωνικό αλλά και μεσσηνιακό ελαιόλαδο μπορούν να παραγγείλουν οι καταναλωτές και σε άλλους δήμους της Αττικής, όπως στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και σε πολλούς δήμους της Βόρειας Ελλάδας.
Την παράκαμψη των μεσαζόντων εξετάζουν τώρα και κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, αν και όπως δηλώνουν είναι δυσκολότερη η διακίνηση.
ethnos

Εχασαν τη «μάχη» για τα αναδρομικά οι βουλευτές


ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

Τη «μάχη» για τα αναδρομικά έχαν οι βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με μία πρώτη απόφασή του έκρινε ότι δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών. Μόνο 43 βουλευτές παρατήθηκαν από την μισή και πλέον Βουλή που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Εχασαν τη «μάχη» για τα αναδρομικά οι βουλευτές

Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.

Στις αγωγές τους, οι βουλευτές επικαλούνται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες. Παράλληλα, ο κάθε βουλευτής διεκδικεί και αποζημίωση 10.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών του.

Μακιγιάζ: Οι τάσεις της νέας σεζόν

Κάθε νέα σεζόν συνδυάζεται με την ανάγκη για ανανέωση και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή είναι να πετάξεις από επάνω σου τα βαριά χρώματα του χειμώνα και να ανανεωθείς με τα νέα ζουμερά, φωτεινά και λαμπερά ανοιξιάτικα χρώματα της νέας σεζόν!

Διάβασε ποιες είναι οι νέες τάσεις της σεζόν και υιοθέτησε τις:

Τα μάτια να ξεχωρίζουν και ο ανταγωνισμός με τα χείλη: Το eyeliner, όπως παρουσιάστηκε στο σόου της Nina Ricci ήταν στην ουσία μια λεπτή μαύρη γραμμή πάνω από το βλέφαρο, στο σόου του Louis Vuitton οι βλεφαρίδες είχαν πολλά επίπεδα ενώ στο σόου του οίκου Miu Miu η κόκκινη σκιά έκλεψε τις εντυπώσεις. Γενικά τα χρώματα στα μάτια ήταν κατά κύριο λόγο έντονα και μαγνήτισαν το βλέμμα. Στον οίκο Prada τα μάτια τονίστηκαν με απαλές γραμμές.

Το έντονο χρώμα στα μάτια και τα χείλη: Το κόκκινο του κερασιού στα χείλη ή μια στρώση έντονης σκιάς στα μάτια στο ίδια χρώμα είναι από τα βασικά τρεντ της σεζόν. Τώρα δίνεται μεγάλη έμφαση σε ένα σημείο του προσώπου που τονίζεται και τραβάει το βλέμμα! Γενικά το μακιγιάζ είναι μινιμαλιστικό με τολμηρή διάθεση και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Πιές κολλαγόνο! Καίει το λίπος, μειώνει την κυτταρίτιδα και ομορφαίνει



Πίνεται το κολλαγόνο;


Ναι, και μάλιστα κάνει καλό! Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής που αναπληρώνει το κολλαγόνο στον οργανισμό και υπόσχεται να κάνει θαύματα: να κάψει το λίπος, να μειώσει την κυτταρίτιδα, να δυναμώσει τα κόκκαλα, να ομορφύνει την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά και να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης.



Η φαρμακοποιός Ελένη Τσίβρα 
μας έδωσε όλες τις πληροφορίες...

Τι είναι το κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος και της επιδερμίδας. Παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος γιατί είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων, των αρθρώσεων αλλά και των οστών.
Από την ηλικία των 25 και μετά τα επίπεδα του κολλαγόνου μειώνονται φυσιολογικά, με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με γρηγορότερο ρυθμό από τους άνδρες, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης. "Η μείωση της ποσότητας του διαθέσιμου κολλαγόνου έχει έντονα αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα και τη φυσική μας κατάσταση. Συνέπεια της έλλειψής του είναι συχνά η εμφάνιση κούρασης, πόνων και μια γενικότερη μείωση της φυσικής απόδοσης του οργανισμού. Πολλές ασθένειες χαρακτηριστικές του γήρατος, όπως η οστεοαρθρίτιδα και οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι στενά συνδεδεμένες με τη μη επαρκή ποσότητα κολλαγόνου που υπάρχει στον οργανισμό" εξηγεί η κα. Τσίβρα.

Τι μπορείς να κάνεις;
Δυστυχώς το κολλαγόνο δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από το φαγητό, συνεπώς η χορήγησή του στον οργανισμό μέσω συμπληρωμάτων διατροφής καθίσταται απαραίτητη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπορείς να βρεις στην αγορά υγρό, πόσιμο, υδρολυμένο κολλαγόνο, το Pro-Active Liquid Collagen που θα συμπληρώσει τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η συγκεκριμένη φόρμουλα Pro Active Liquid Collagen σε υγρή μορφή απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 90%, κάτι που αδυνατούν οι ταμπλέτες όσο και οι κάψουλες.


Θυρεοειδής: Είναι "ένοχος" για την κούραση και τα περιττά κιλά;


Είστε σε δίαιτα, αλλά είναι δύσκολο να χάσετε έστω και λίγα γραµµάρια; Σας φαίνεται ότι ο µεταβολισµός σας έχει ξαφνικά σταµατήσει; Νιώθετε θλίψη συχνά και χωρίς λόγο; Έχετε δυσκοιλιότητα, ατονία, κούραση; Μπορεί να µην το έχετε σκεφτεί, αλλά πολύ συχνά ο υπαίτιος για κάποια ή και για όλα τα παραπάνω δεν είναι άλλος από το θυρεοειδή σας που δεν λειτουργεί σωστά. Μην τροµοκρατείστε όµως. Εφόσον τον ανακαλύψετε -µε τις κατάλληλες εξετάσεις-, επισκεφτείτε τον ενδοκρινολόγο και µε την καθοδήγησή του πάρετε τη σωστή αγωγή, ο θυρεοειδής µπορεί να είναι ένα χρόνιο πρόβληµα που θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά, αλλά δεν θα επηρεάζει πια τη ζωή σας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙO θυρεοειδής αδένας βρίσκεται κάτω από το «μήλο του Aδάμ» και η βασική λειτουργία του είναι η παραγωγή σημαντικών ορμονών (T3 και Τ4), οι οποίες επηρεάζουν πολλές λειτουργίες του οργανισμού (της καρδιάς, του εγκεφάλου κ.ά.), αλλά και το μεταβολισμό. Όταν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να εμφανίζει όζους ή/και να υπολειτουργεί ή/και να υπερλειτουργεί και να παράγει έτσι λανθασμένη ποσότητα ορμονών.

ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝΌταν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, κατά κανόνα θα έχετε κάποια συμπτώματα. Αν ο αδένας υπολειτουργεί (υποθυρεοειδισμός), που είναι και το συχνότερο, τα συμπτώματα είναι ατονία, κούραση, υπνηλία, δυσκοιλιότητα, τάση για αύξηση του βάρους (επειδή μειώνονται οι καύσεις), αυξημένη αίσθηση κρύου, βραχνάδα, ξηρότητα του δέρματος, λεπτά και εύθραυστα μαλλιά, τριχόπτωση, διαταραχές στην έμμηνο ρύση, αναιμία, θλίψη ή και κατάθλιψη, προβλήματα στα δόντια κ.ά. Αντίθετα, όταν το πρόβλημα είναι ο υπερθυρεοειδισμός (υπερλειτουργία του αδένα), τα συμπτώματα είναι ακριβώς τα αντίθετα: ταχυκαρδία, διάρροια, υπερένταση, απώλεια βάρους, υπέρταση, απώλεια οστικής μάζας, εφίδρωση, αίσθημα ζέστης, διαταραχές στα μάτια (κοκκινίζουν,

Ικανοποίηση από την ελληνική πλευρά για την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Αισιόδοξος για μεγαλύτερη μείωση του χρέους το 2020 ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (Vid)

Βενιζέλος: Αφαιρέσαμε χρέος 105 δισ. ευρώ




Με το να εκφράσει τη μεγάλη ικανοποίηση που επικρατεί για την εξαιρετική επιτυχία του PSI και την υψηλότατη συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικός, Ευάγγελος Βενιζέλος."Ο πυλώνας είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, οι θυσίες και οι απώλειες, το γεγονός πως έχουν ανεχθεί την εφαρμογή ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή τους στο σχέδιο προσαρμογής", τόνισε.Εξέφρασε ακόμα την πρόθεσή του να ζητήσει την ενεργοποίηση των CACs κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 13:30 το μεσημέρι για να ληφθεί η τελική απόφαση και να εγκριθεί το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή, επισήμανε πως φτάνουμε να αφαιρούμε χρέος 105 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.
"Οφείλαμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας την απαλλαγή από ένα τεράστιο χρέος", υπογράμμισε.
Ο στόχος να κινηθεί το χρέος να είναι το 2020 στο 120% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε, όχι μόνο επιτυγχάνεται αλλά ενδεχομένως να κινηθεί και σε μικρότερα επίπεδα αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα και έχουμε πρωτογενή ελλείμματα.
"Αυτό που συμβαίνει σήμερα θα ολοκληρωθεί με τη διαβούλευση που θα έχω με τους ομολόγους μου στο Eurogroup", σημείωσε.
Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, σημείωσε ότι έχουν διακανονιστεί 750.000 δάνεια και συνεχίζεται ο μηχανισμός της κυλιόμενης διευθέτησης δανείων. "Εάν κάπου υπάρχει πρόβλημα σε κατηγορία ή ακόμα και σε πρόσωπο, είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε", υπογράμμισε.
Σε ερώτηση που του τέθηκε για τα ασφαλιστικά Ταμεία, ανέφερε ότι θα καλέσουν τα Ταμεία που έλαβαν την απόφαση να μετάσχουν και τις διοικήσεις των Ταμείων που αποφάσισαν να μη μετάσχουν για να τους εξηγήσουμε πόσο βλαπτική και επικίνδυνη ήταν η απόφαση που πήραν.
"Τα ταμεία αποφάσισαν να μη μετάσχουν για λόγους πολιτικούς, μικροκομματικούς λόγους και έθεσαν σε κίνδυνο τη χώρα και άρα του συνταξιούχου", συμπλήρωσε.
Η μαζική εθελοντική συμμετοχή, όπως σημείωσε, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και στις αποφάσεις που ψηφίζει το Eurogroup.
"Καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν χάνει που στηρίζει την Ελλάδα. Οι φορολογούμενοι των χωρών της Ευρωζώνης στηρίζουν την Ελλάδα με δάνεια που αποφέρουν φόρους", επισήμανε.
Ευχαρίστησε και μνημόνευσε, τέλος, αυτούς που είχαν το βάρος της διαχείρισης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Περίπου 1.000 γυναίκες πεθαίνουν στη διάρκεια του τοκετού


Η μητρική θνησιμότητα μπορεί να αποφευχθεί

Περίπου 1.000 γυναίκες πεθαίνουν καθημερινά στη διάρκεια του τοκετού ή εξαιτίας επιπλοκών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη, την ώρα που αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως και εκείνοι των νεογνών, όπως αναφέρει η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.
«Σε όλο τον κόσμο το 15% των εγκύων κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από επιπλοκές που μπορούν να τις οδηγήσουν στο θάνατο», σύμφωνα με την Κάρα Μπλάκμπερν, υπεύθυνη για την υγεία των γυναικών των MSF.
«Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές μαιευτικές υπηρεσίες είτε ζουν στο Σίδνεϊ, το Πορτ-ο-Πρενς ή το Μογκαντίσου», υπογράμμισε η Μπλάκμπερν.
Σε έκθεσή της με τον τίτλο «Μητρική θνησιμότητα: μία κρίση που μπορεί να αποφευχθεί», η οργάνωση αναφέρει πώς η παροχή έκτακτων μαιευτικών υπηρεσιών σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων μπορεί να σώσει ζωές.
Σύμφωνα με τους MSF η λύση περνά απο την εφαρμογή επαρκών προγραμμάτων κυρίως για τις περιπτώσεις επιπλοκών στη γέννα, την εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού, την πρόσβαση σε ιατρικό εξοπλισμό και το κατάλληλο ιατρικό υλικό.

Πηγή: 
ygeianews.gr

Τη Δευτέρα αποφασίζουν αν θα γίνουν παρελάσεις


“Καγκελαρία” το... Σύνταγμα για το φόβο επεισοδίων την 25η Μαρτίου, τη Δευτέρα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα αποφασιστεί αν και πως θα γίνουν οι παρελάσεις.




Ένα... στράτευμα θα παρελάσει και ένα ακόμη, αποτελούμενο από αστυνομικούς με ή χωρίς στολή θα στέκεται σχεδόν σε όλο το μήκος της παρέλασης μπρος και πίσω από τα... κάγκελα που μάλλον θα στηθούν παντού, στο χώρο του Συντάγματος αλλά και στις κάθετες οδούς. Για ολίγους θα είναι και η ίδια η παρέλαση, αφού εντός των ορίων των... καγκέλων θα περνούν με επίδειξη ταυτότητας όσοι έχουν ... πρόσωπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει ειδική σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών υπό τον Πρωθυπουργό μόνο με αντικείμενο την αποτροπή επεισοδίων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και κυρίως για την αποφυγή φαινομένων αναλόγων εκείνων της παρέλασης της Θεσσαλονίκης της 28η Οκτωβρίου.
Στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το φαινόμενο αυτό παραδέχτηκε και την

Πήγαιναν σε χώρους στάθμευσης και ρήμαζαν τα αυτοκίνητα



Πήγαιναν σε χώρους στάθμευσης και ρήμαζαν τα αυτοκίνητα


Ο λόγος για δύο ρουμάνους που συνελήφθησαν στην Κηφισιά για κλοπές αλλά και γιατί κυκλοφορούσαν με κλεμμένο αυτοκίνητο. 






Οι δύο Ρουμάνοι ηλικίας 31 και 26 ετών συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Κηφισιά από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας. Οι δύο άνδρες ήταν σε κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε μάλιστα και πλαστές πινακίδες. Όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο μετά από έρευνα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και μία γυναικεία τσάντα που όπως διαπιστώθηκε την είχαν κλέψει από σταθμευμένο αυτοκίνητο λίγο νωρίτερα.

Αφού οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα διαπιστώθηκε ότι οι δύο ρουμάνοι πήγαιναν συχνά σε χώρους στάθμευσης εμπορικών κέντρων, σούπερ μάρκετ και άλλων χώρων, απασφάλιζαν τις πόρτες των αυτοκινήτων και έπαιρναν ότι έβρισκαν μέσα ακόμη και έγγραφα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 12 ληστείες σε περιοχές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και του Αμαρουσίου. 
newsit

Οι sexy γυναίκες της ενημέρωσης που μας φτιάχνουν (την μέρα)


Πολλές φορές ένα ταγέρ μπορεί να είναι πιο sexy κι από ένα ζευγάρι ζαρτιέρες. Εξάλλου όλου εξαρτώνται από την γυναίκα που το φοράει.


Οι sexy γυναίκες της ενημέρωσης που μας φτιάχνουν (την μέρα)

Τα μοντέλα κάνουν ημίγυμνες φωτογραφήσεις για να τις θαυμάζεις στα περιοδικά. Οι ηθοποιοί κάνουν μερικές σεξουαλικές σκηνές για να βλέπεις ξανά και ξανά online. Οι γυναίκες δημοσιογράφοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να τις γουστάρεις. Κι όμως για κάποιον λόγο είναι πολλές που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το μυαλό σου.
Ίσως είναι αυτή η αίγλη που βγάζουν σε κάθε εμφάνισή τους. Ίσως αυτή η πένα που παίζουν στα χέρια τους κάθε φορά που προσπαθούν να στριμώξουν ένα πολιτικό που κάθεται στο πάνελ τους. Ίσως απλά το γεγονός ότι ξέρεις ότι όσα χρόνια και να περάσουν, δεν πρόκειται ποτέ να τις δεις να βγάζουν αυτό το ταγέρ για κανένα περιοδικό.
Αυτές οι γυναίκες είναι που μας “ανάγκασαν” να συμπεριλάβουμε στον διαγωνισμό μας πριν 3 μήνες την Πόπη Τσαπανίδου και την Σία Κοσιώνη. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα πάρουν πολλές ψήφους. Το γεγονός όμως ότι βρέθηκαν σε πολύ υψηλότερες θέσεις από πολλά μοντέλα που έχεις δει

Νέο Social Network από Έλληνες φοιτητές


Διαβάστε αναλυτικά τους τρόπους χρήσης και λειτουργίας του νέου κοινωνικού δικτύου που "'έστησαν" φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής στα ΤΕΙ Αθήνας. Το όνομα αυτού... Graphmylife

Νέο Social Network από Έλληνες φοιτητές


Σε μία εναλλακτική πρωτοβουλία προσχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθηνών. Επιστράτευσαν τις γνώσεις και τη φαντασία τους και "έστησαν" με τέχνη και μεράκι, ένα πρωτότυπο κοινωνικό δίκτυο με το όνομα... Graphmylife.
Τι είναι και τι θα προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο Graphmylife:
Το Graphmylife αποτελεί ένα ιδιότυπο social network, στο οποίο ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το γράφημα της ζωής το, μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, τα οποία με ένα όνομα θα περιγράφουν μια περίοδο της ζωής μας (πχ. παιδική ηλικία).
Με λίγα λόγια λοιπόν ο χρήστης για πρώτη φορά θα φτιάχνει μόνος του τα "up’s and down’s" της ζωής του, σε ένα γράφημα το οποίο θα το κατασκευάζει ο ίδιος με διαδραστικά εργαλεία.
Πάνω στο γράφημα ο κάθε χρήστης θα μπορεί να κάνει "Pin" κάποια σημαντικά και ξεχωριστά γεγονότα για αυτόν, καθώς και σημαντικά πράγματα που χαρακτηρίζουν την καμπή του γραφήματος (πχ. εικόνες, βίντεο, ημερομηνίες).
Τέλος οι χρήστες με κοινά βιώματα και καταστάσεις, θα μπορούν να ενώσουν τα γραφήματα του δημιουργώντας έτσι το "social πλέγμα τους".
Το μότο του κοινωνικού δικτύου graphmylife είναι: "Take your network back in your hands …. Just Graph it!".
Αυτή την στιγμή το project έχει ξεκινήσει στο κομμάτι του προγραμματισμού και αναμένεται να κάνει εμφάνισή του, το καλοκαίρι του 2012.
Σύμφωνα με το neolaia.gr, οι εμπνευστές της πρωτότυπης ιδέας που στόχο έχει να σαρώσει το διαδίκτυο και τους οπαδούς των κοινωνικών δικτύων, είναι οι Γιώργος Χατζήπαπας, Γιώργος Σπανός και Θάνος Τουρίκας.
Το νεανικό δίκτυο διαθέτει ήδη σελίδα στο Facebook και αναμένει τα δικά σας like...
news247.gr

Καρατζαφέρης: Να πυροβολεί αστυνομικός όταν απειλείται


Διαβάστε τις δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη για την αλλαγή νομοθεσίας περί οπλοχρησίας.
Τι απαίτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Τι πρότεινε για τους λαθρομετανάστες

Καρατζαφέρης: Να πυροβολεί αστυνομικός όταν απειλείται

Αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για θέματα ασφάλειας.
Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι "Δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι", ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας. "Ή θα αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό", δήλωσε.
Ο υπουργός από την πλευρά του απάντησε "Θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους", ενώ δεσμεύτηκε την πάταξη της εγκληματικότητας.

Επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία για την αύξηση των ληστειών, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε συγκεκριμένα την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοχρησία.
"Πρέπει να ληφθούν μέτρα, να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου ή μπαίνει στην επιχείρησή σου μπορείς και τον πυροβολείς. Ξεκάθαρα. Εκείνη τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ληστής δεν θα κάνεις διάκριση όπλων", είπε.
Πιο αναλυτικά, ανέφερε:
"Τα κόμματα δεν πρέπει να πάρουν λεφτά φέτος, εν μέσω αυτής της οικονομικής συγκυρίας. Αυτά τα 25 εκατομμύρια να τα δώσουμε στους φτωχούς Έλληνες και να κάνουμε εκλογές με όσα έχουμε. Τίμιες εκλογές.
Και επιτέλους, να κάνετε μία Σεισάχθεια για τα χρέη του απλού κόσμου και όχι να φέρνετε νόμο για τα δικά σας. Όταν το PSI πέτυχε, όπως πέτυχε, πείτε ότι όλα τα χρέη του ελληνικού λαού από ένα ποσό και κάτω, χαρίζονται.
Στον Αγ. Παντελεήμονα θα δώσουμε πνοή ή θα αφήσουμε την πόλη στα χέρια των ακραίων; Μπορεί να πιει κάποιος καφέ το βράδυ στην Ομόνοια; Επιτέλους! Ελλάδα είναι εδώ, όχι κάποια Μέση Ανατολή.
Δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες και πεινασμένοι και τρομοκρατημένοι. Είμαστε και πεινασμένοι και ταπεινωμένοι, από τα κελεύσματα της Γερμανίας.
Δεν μπορεί να είμαστε και τρομοκρατημένοι και οικονομικά και κοινωνικά και από τις γραμμές που θέλουν να επιβάλουν εδώ από τη Γερμανία.
Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο τις δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων της που κάποιος από αυτούς μάλιστα σας περιποιήθηκε κι εσάς.
Δεν πολέμησαν οι γονείς μας το ’40 για να υποταχθεί η Ελλάδα στους Γερμανούς το 2012".
Σε στρατόπεδα οι μετανάστες
Για το θέμα της μετανάστευσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, απεμπλοκή της Ελλάδας από το "Δουβλίνο 2", ενώ πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, σημειώνοντας: "Όταν θα έρθουμε στα πράγματα θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες".
"Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους μέσα. Και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί. Και θα τρώει εάν παράγει", είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Καρατζαφέρης.
Προσέθεσε δε ότι από τους παράνομους μετανάστες βγαίνουν ετησίως από τη χώρα 12 δισ. ευρώ. "Ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, όποια θυσία και να κάνει, το έλλειμμα δημιουργείται από τα 12 δισ. που βγάζουν στη χώρα τους".
"Δεν θα πληρώνουμε ισοβίως το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα το 1991. Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί", κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.


πηγή:news247.gr

Ελληνες ερευνητές επινόησαν μέθοδο για «καθαρή» ενέργεια από Υδρογόνο!



Ενέργεια πιο φθηνή, πιο καθαρή, 100% ελληνική!


Οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Χριστοφόρου και ΝίκοςΠαπαδόπουλος προτείνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο ενός στοιχείου που υπάρχει άφθονο στον πλανήτη μας: το θαλασσινό νερό!

Τα οφέληΗ δαπάνη ενέργειας είναι μικρότερη από την ενέργεια εξόρυξης και κατεργασίας του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου, η τεχνική είναι βιομηχανικά υλοποιήσιμη και η ανάπτυξή της μπορεί να γίνει αποκλειστικά στη χώρα μας.
PlusΤο ΤΕΙ Ηπείρου έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης και την εξεύρεση επενδυτών.

Όπως επισημαίνει στο GoodNews ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Χριστοφόρου η καινοτομία είναι όντως GoodNews διότι:

1.     Η δαπάνη ενέργειας για την παραγωγή υδρογόνου όγκου V που θα έχει την θερμική ενέργεια ίση με βενζίνη/πετρέλαιο/φυσικού όγκου V’ είναι αρκετά μικρότερη από την ενέργεια εξόρυξης και κατεργασίας του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου.
2.       Είναι βιομηχανικά υλοποιήσιμη και η τεχνική δουλεύει σε θερμοκρασίες κάτω από τους 300oC.
3.       Η ανάπτυξή τους μπορεί να γίνει στην χώρα μας χωρίς εισαγωγή τεχνογνωσίας από το εξωτερικό. 

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 18-20



 Χτύπησε φλέβα χρυσού 

με τα βότανα της Κρήτης


Η εταιρία CRETAN HERBAL CHEM του Βαγγέλη Καστρινάκη στο Ηράκλειο, καινοτομεί στην παραγωγή εκχυλισμάτων και εξάγει σε όλο τον κόσμο

Πριν από τρία χρόνια ο Βαγγέλης Καστρινάκης αποφάσισε να δημιουργήσει στο Ηράκλειο μια καινοτόμο εταιρεία παραγωγής εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων από το ανεξάντλητο «χρυσωρυχείο» βοτάνων της Κρήτης.

Πριν καν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας, η εταιρεία Cretan Herbal Chem εξάγει, ήδη, το 50% της παραγωγής της. Ετοιμάζει μια πλήρη σειρά καλλυντικών με βάση βότανα της μεγαλονήσου για λογαριασμό αυστραλιανής εταιρείας, ενώ συνεργάζεται ή συζητάει τη σύναψη συμφωνιών με εταιρείες από τη Σκανδιναβία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Φεύγοντας για οικονομικές σπουδές στις ΗΠΑ, ο Β. Καστρινάκης βρέθηκε στη συνέχεια να σπουδάζει υπολογιστές και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως στέλεχος εταιρειών και διεθνών οργανισμών. Συνειδητοποίησε την επιχειρηματική ευκαιρία που βρισκόταν κρυμμένη στα βότανα της Κρήτης όταν ο διευθυντής μιας νορβηγικής φαρμακοβιομηχανίας του είπε πως έψαχνε εκχύλισμα αγκινάρας. «Το χρησιμοποιούν σε χάπια που βοηθούν το πεπτικό σύστημα και με ρώτησε γιατί δεν το παράγουμε στην Ελλάδα».

Η ιδέα ενισχύθηκε από τα όσα άκουγε να παρουσιάζουν γνωστοί έλληνες και ξένοι καθηγητές, οι οποίοι μετείχαν σε διεθνή συνέδρια που οργανώνονταν στα Χανιά, στο συνεδριακό κέντρο όπου δούλευε τα τελευταία