Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο Ευ. Μεϊμαράκης βάζει στο... κάδρο τον Π. Παυλόπουλο


Β. Μεϊμαράκης: Πρώτα ενημέρωση στη Βουλή μετά σύγκληση πολιτικών αρχηγώνΔριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε στην ομιλία του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο μεταβατικός πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως χθες το βράδυ και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. "Τον ενημέρωσα για τις ευθύνες όλων μας. Να μη διανοηθεί να οδηγηθεί η χώρα μας σε έξοδο από το ευρώ, χωρίς νομιμοποίηση", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει σήμερα τη Βουλή για όλη την κυβερνητική ατζέντα, στον απόηχο του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου και μετά να συγκληθεί ένα νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. 

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο απολύει 400.000 στρατιώτες και 17.000 πολιτικούς υπαλλήλους

Το επιτελείο του αμερικανικού στρατού σκοπεύει να απολύσει 40.000 στρατιώτες και 17.000 πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας στα επόμενα δύο χρόνια, είπε η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα USA Today χθες.

Οι μειώσεις θα φέρουν τον αριθμό των εν ενεργεία στρατιωτών από το σημερινό επίπεδο των περίπου 490.000 στις περίπου 450.000, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.

Τσίπρας: Διεκδικούμε συμφωνία οριστικής διεξόδου από την κρίση

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»


Μία συμφωνία που θα δίνει οριστική διέξοδο από την κρίση επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Τσίπρας: Διεκδικούμε συμφωνία οριστικής διεξόδου από την κρίση
«Είναι τιμή να μιλώ στο ναό της Δημοκρατίας της Ευρώπης σε μια κρίσιμη στιγμή για Ελλάδα και Ευρωζώνη. Λίγες μέρες μετά την ισχυρή ετυμηγορία του ελληνικού λαού είμαστε εδώ», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.
Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για «πρωτοφανή πίεση με τις τράπεζες κλειστές, τα ΜΜΕ να τρομοκρατούν με την επιλογή στο όχι είναι επιλογή ρήξης στην Ευρώπη. Αποτελεί επιλογή επιστροφής στις ιδρυτικές αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας»
Στο σημείο που αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα ευρωβουλευτών, ενώ άλλοι τον χειροκρότησαν, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Πάταξον μεν, άκουσον δε».

Επίσημο αίτημα στον ESM για δάνειο

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

Επίσημο αίτημα για νέα οικονομική βοήθεια κατέθεσε η Ελλάδα στο ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ESM.
«Ο ESM παρέλαβε το ελληνικό αίτημα», ανέφερε.
Εκπρόσωπος του Γερούν Ντέισελμπλουμ γνωστοποίησε πως μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για να εξετασθεί το ελληνικό αίτημα. Δεν θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όπως είχε προαναγγελθεί.

πηγή: naftemporiki.gr

ΕSM: Λάβαμε το αίτημα της Ελλάδας για νέο δάνειο


Ο ESM παρέλαβε ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα δανειοδότησης. Ακυρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup 

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) παρέλαβε, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, το ελληνικό αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ, η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ακυρώνεται.
Αντ'αυτού, θα συνεδριάσει το Euro Working Group για να εξετάσει το αίτημά μας στον ESM, ώστε να υπάρξει Eurogroup το Σάββατο.

Πηγή: news247

Συμφωνία ή Grexit. Αντίστροφη μέτρηση προς τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την Κυριακή


Αποτέλεσμα εικόνας για tsiprasΤο τελεσίγραφο των εταίρων μετά τη Σύνοδο της Ευρωζώνης την Τρίτη ήταν σαφές: Συμφωνία ή Grexit, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να περιγράφουν με μελανά χρώματα τις επόμενες 5 ημέρες για την Ελλάδα εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για το νέο πρόγραμμα μέσω του ESM- και τον κ. Γιούνκερ να αναφέρει ότι η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα, ακόμη και για το σενάριο Grexit. Από πλευράς της, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε την ανάγκη να γίνει κάτι που θα έχει βάθος χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση για το ευρώ είναι απόφαση 19 κρατών.