Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γεμίζει ξανά με πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά

Συσσίτιο και προσωρινή φιλοξενία

Γεμίζει ξανά με πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά

 
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί της Τετάρτης δύο πλοία, μεταφέροντας περίπου 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αυτήν την ώρα έχει στηθεί συσσίτιο στο λιμάνι και στη συνέχεια οι νεοαφιχθέντες θα διαχωριστούν, προκειμένου οι πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ να προωθηθούν στην Ειδομένη και οι υπόλοιποι να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Προσοχή! Αποσύρονται εκατομμύρια σοκολάτες Mars, Snickers και Milky Way

Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars Inc ανακοίνωσε σήμερα μια γιγάντια ανάκληση προϊόντων της, κυρίως των Mars και Snickers, αλλά και άλλων, αφού βρέθηκαν κομμάτια πλαστικού σ' ένα προϊόν της.Στη Γερμανία, η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mars Γερμανίας.
Προσοχή! Αποσύρονται εκατομμύρια σοκολάτες Mars, Snickers και Milky Way Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, το οποίο επικαλείται τη θυγατρική της Mars στην Ολλανδία, στη χώρα αυτή πραγματοποιείται επίσης ανάκληση των ίδιων προϊόντων.
Ο όμιλος αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή του πως ανακαλεί ορισμένα από τα προϊόντα του και στη Γαλλία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία και στην Ισπανία.
"Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν", αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ μικρό αεροσκάφος στο Νεπάλ-Έχει 21 επιβάτες!

Δυο ελικόπετρα το ψάχνουν 


 
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ μικρό αεροσκάφος στο Νεπάλ-Έχει 21 επιβάτες!Ένα μικρό επιβατικό αεροσκάφος με 21 επιβαίνοντες, αγνοείται στο δυτικό Νεπάλ, όπως δήλωσαν πριν από λίγο ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου στην πόλη Ποχάρα και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία ανήκει το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος Twin Otter της εταιρείας Tara Air, στο οποίο επιβαίνουν 18 επιβάτες, οι δύο από τους οποίους είναι ξένοι, και τριμελές πλήρωμα, εκτελούσε πτήση από την Ποχάρα - 125 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού - προς τη Τζομσόμ όταν χάθηκε η επικοινωνία των χειριστών του με τον πύργο ελέγχου, δήλωσε ο Γιογκέντρα Κουνουάρ, ένας αξιωματούχος στο αεροδρόμιο της Ποχάρα.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Γεροβασίλη: Πράξη πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη η κίνηση της Αυστρίας


Γεροβασίλη: Η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό θα προχωρήσειΠράξη πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη που παραβιάζει τις αποφάσεις της ΕΕ χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη την σύγκλιση εκ μέρους της Αυστρίας της αυριανής σύσκεψης χωρών του βαλκανικού δρόμου χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, καθώς επίσης και το μερικό κλείσιμο των συνόρων από χαμηλότερα όργανα των χωρών αυτών που παραβίασαν αποφάσεις πρωθυπουργών. Η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι η Ελλάδα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αυστρία.

Λεωφορεία γεμάτα Αφγανούς κατεβαίνουν από Ειδομένη στην Αθήνα


Απέραντη τραγωδία με τους μετανάστες από την Ειδομένη ως τον Πειραιά - Μανάδες, γέροι και παιδιά στους δρόμους ενώ η Πολιτεία είναι απούσα - «Πλημμύρισαν» τα κέντρα υποδοχής σε Ελαιώνα, Ελληνικό, Σχιστό και τα hotspots στα νησιά


Λεωφορεία γεμάτα Αφγανούς κατεβαίνουν από Ειδομένη στην ΑθήναΧιλιάδες καταφτάνουν, κανείς δεν φεύγει: αυτή η φράση συνοψίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα με τους μετανάστες. Ενώ στα νησιά υπάρχουν καθημερινά αφίξεις χιλιάδων μεταναστών, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρονται στον Πειραιά ο επόμενος τους προορισμός, που είναι η Ειδομένη για να συνεχίσουν το ταξίδι προς Ευρώπη έχει κλείσει. Κι όλα αυτά ενώ η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε εδώ και εβδομάδες ποιες είναι οι προθέσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες πλέον αυτονομούνται και παραβιάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται συλλογικά σε επίπεδο ΕΕ.

Τις φήμες παραίτησής του διέψευσε ο Γιάννης Μουζάλας


Διαψεύδει ο Γιάννης Μουζάλας τα δημοσιεύματα περί παραίτησης του, ενώ εκφράζει την απορία του από πού προκύπτουν αυτές οι φήμες και τι εξυπηρετούν.

"Τα δημοσιεύματα τα οποία βασίζονται πάνω στην φημολογία παραίτησης του Αν. Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, τη στιγμή που ακόμη και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος δεν βοηθούν.

Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας