Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αιχμές Αδ. Γεωργιάδη κατά Απ. Τζιτζικώστα

«Ο ηγέτης δεν νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος»
Αιχμές εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα άφησε, μιλώντας στον Σκάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως όποιος θέλει να αναδειχτεί σε αληθινό ηγέτη δεν μπορεί να δοξάζεται «κρυπτόμενος».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του για σημαντικά θέματα, ενώ επικαλούμενος τη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, ο πρώην υπουργός σχολίασε με νόημα πως ένας «ηγέτης δε νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος», καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά «όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν».

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνοδεία συριακών χερσαίων επιθέσεων με πυραύλους εδάφους - εδάφους

Ο συριακός στρατός και συμμαχικές πολιτοφυλακές διεξήγαγαν σήμερα χερσαίες επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών στη Συρία υποστηριζόμενοι από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, σε αυτό που φαίνεται να είναι η πρώτη μεγάλη συντονισμένη επίθεση μετά την επέμβαση της Μόσχας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνοδεία συριακών χερσαίων επιθέσεων με πυραύλους εδάφους - εδάφους Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν βόρειες περιοχές της επαρχίας Χάμα και κοντινές περιοχές της γειτονικής επαρχίας Ιντλίμπ, βάζοντας στο στόχαστρο πόλεις κοντά στον κύριο αυτοκινητόδρομο βορρά-νότου που περνά μέσα από μεγάλες πόλεις της δυτικής Συρίας, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Χερσαίες επιθέσεις με σφοδρούς βομβαρδισμούς από πυραύλους εδάφους-εδάφους στόχευσαν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις των ανταρτών στην περιοχή και σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο έδαφος, ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντουλραχμάν.

Θάνατος 21χρονης φοιτήτριας: Τα μηνύματα στο facebook και το τελευταίο πάρτι γενεθλίων


NTALIANIΣτο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη η οποία βρέθηκε νεκρή στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας όπου έμενε στο Παγκράτι. Η 21χρονη συχνά πυκνά ανέβαζε φωτογραφίες της στο facebook. Φωτογραφίες που δείχνουν ένα άνθρωπο γεμάτο ζωή και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.

Λεβέντης: Θέλουν να με βάλουν στο γραφείο του Μητσοτάκη. Είναι γκαντέμης, δεν θέλω


Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για τα προνόμια των βουλευτών και την εικόνα της Βουλής, αλλά και το ενδεχόμενο να "καταλάβει" προσωρινά το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή

 
Aπογοητευμένος από την εικόνα της Βουλής δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ΑΝΤ1.
ADVERTISEMENT
«Τριάντα χρόνια πάλευα νομίζοντας ότι εκεί μέσα υπάρχει σοβαρότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Λεβέντης.
Αναφέρθηκε στα προνόμια των βουλευτών λέγοντας ότι κάθε ένας δικαιούται πέντε συνεργάτες, οκτώ τηλέφωνα και δύο αστυνομικούς, σημειώνοντας πως η θέση του είναι πως τα προνόμια πρέπει να μειωθούν. Στη Βουλή είναι "τα ζώα μου αργά" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκάνδαλο Volkswagen: Προκαταρκτική έρευνα για την εισαγωγή οχημάτων με παράνομο λογισμικό στην Ελλάδα


Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο του σκανδάλου Volkswagen, με το παράνομο λογισμικό 


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε σχέση με οχήματα που εισήχθησαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία, φέροντας λογισμικό που παραποιεί τις καταγραφόμενες τιμές ρύπων.
ADVERTISEMENT

Μίλερ στη FAZ: Τον Ιανουάριο αρχίζει η ανάκληση οχημάτων

Η διαδικασία ανάκλησης των οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με τους κινητήρες ντίζελ οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου στη Volkswagen θα αρχίσει τον Ιανουάριο και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2016, ανακοινώνει στην πρώτη του συνέντευξη στον Τύπο ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ματίας Μίλερ.

Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει απέραντο στρατόπεδο για τους πρόσφυγες


Ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα θα είναι ίσος με αυτούς που μετεγκαθίστανται στην ΕΕ διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, Γιάννης Μουζάλας. Πότε θα λειτουργήσουν τα Hot Spots 

υστηρός προς τον ΕΕ αλλά συναινετικός προς τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» εμφανίστηκε στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας διαμηνύοντας στους ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δέχεται στις δομές φιλοξενίας της περισσότερους πρόσφυγες από αυτούς που μετεγκαθίστανται σε άλλες χώρες.
ADVERTISEMENT
«Δεν θα κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης» για τους πρόσφυγες είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι η στάση της Ελλάδας προς την ΕΕ συνίσταται στην εξής λογική: «παίρνεις πρόσφυγες, φτιάχνω θέσεις φιλοξενίας».