Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο του Πιερικού

Την Κυριακή των Βαΐων, στης 17.00, ο Πιερικός μας δίνει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, εκτός έδρας, με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, στην προσπάθεια που κάνει για επάνοδο στα "σαλόνια" του ποδοσφαίρου. Παίκτες και τεχνική ηγεσία δηλώνουν αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι η ήττα από την Αναγέννηση Επανομής, στο γήπεδό μας, ήταν μια κακή παρένθεση. Την Κυριακή ο Πιερικός μας στοχεύει να επιστρέψει στις επιτυχίες και να συνεχίσει την αντεπίθεσή του προς την κορυφή. Στην προσπάθεια αυτή, ο φίλαθλος κόσμος του Πιερικού δε μπορεί να απουσιάσει. Στις Σέρρες, στο πρώτο διπλό μετά από 46 χρόνια, δεκάδες οπαδοί του Πιερικού ήταν εκεί, στο πλευρό της ομάδας. Στη Βέροια, οι εκατοντάδες Κατερινιώτες μετέτρεψαν το στάδιο σε "έδρα" μας, και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη. Στο γήπεδό μας με τη Λάρισα πριν λίγες ημέρες, οι χιλιάδες φίλοι του Πιερικού γλέντησαν το "τρίποντο" και πίστεψαν στο όνειρο. Τώρα, μετά από μια αποτυχία, ο Πιερικός χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου περισσότερο από ποτέ. Τώρα είναι η ώρα των φιλάθλων να δώσουν το βροντερότερο παρών μέχρι το επόμενο. Για να αποτελέσουν το δωδέκατο παίκτη, στην προσπάθεια της ομάδας για την άνοδο.


ΦΙΛΑΘΛΕ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙΣ;


ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ, 17.00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ


PAPACHRISTOS 2.jpg


Η συγκεκριμένη μελέτη, θα συνταχθεί κατόπιν προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο και χρηματοδοτεί τη σχετική μελέτη.

«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 
Κ. MΑΚΕΔΟΝΙΑ»



«Στόχος πρέπει να είναι, η τεκμηρίωση ενός συνολικού αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στις οποίες βέβαια συγκαταλέγεται και ο τουρισμός άθλησης και ευεξίας», επεσήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στο οποίο συμμετέχει ως τακτικό μέλος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

1. ΝΑΥΤΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διάνοιξη, εκβάθυνση του καναλιού στην περιοχή της Γρίτσας Πιερίας, για τη δημιουργία προπονητηρίου και πίστας διεθνών αγώνων κωπηλασίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ 14η ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ




«Αλαζονική η πρόταση της ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ευρώπη ή «τυφλή» πορεία


Ομιλία:
<<Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, αρχίζουμε σήμερα από εδώ από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και επίσημα την πορεία προς τις εκλογές. Οι εκλογές είναι πάντα θεσμικά, δημοκρατικά, η ώρα της αλήθειας, και έχω πει πολλές φορές ότι είναι η ώρα της αλήθειας όχι μόνον και όχι κυρίως για τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα, γι' αυτούς που ασκούν ή διεκδικούν να ασκήσουν την εξουσία, αλλά είναι η ώρα της αλήθειας για το λαό, για τον πολίτη και ιδίως για τον πιο αδύναμο πολίτη, αυτόν που νιώθει ανασφαλής, αυτός που προσβλέπει στη στήριξη του  κράτους ενός δημοκρατικού, κοινωνικού κράτους δικαίου.  

Αυτές οι εκλογές όμως δεν έχουν έναν συγκυριακό, περιοδικό χαρακτήρα όπως συνήθως συμβαίνει και πρέπει να συμβαίνει σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα. Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 και μετά, γιατί στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται η επόμενη τετραετία το πολύ, αλλά κρίνεται η  φυσιογνωμία της χώρας, κρίνεται η μοίρα και η πορεία της χώρας τουλάχιστον για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα των Πασχαλινών Εκδηλώσεων

ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 41o ΦΕΣΤΙΒΑΛ.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΟ.

ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 41Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ. 
ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ.
Σε περίοδο εντατικής  προετοιμασίας για την διοργάνωση του 41ουΦεστιβάλ Ολύμπου, βρίσκεται  το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΦΕΟ.
Με στρατηγικές επιλογές , την καλύτερη αξιοποίηση των πιστώσεων του ΕΣΠΑ ,την προσφορά προς τους πολίτες καλλιτεχνικών γεγονότων  υψηλής ποιότητας  , με φθηνό εισιτήριο, την ανάδειξη του Φεστιβάλ Ολύμπου ως καλλιτεχνικού θεσμού   πανελλήνιας και διεθνούς ακτινοβολίας , η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ προχώρησε στο άνοιγμα της δράσης του και σε πολίτες της Πιερίας  που έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιδόσεις στα ζητήματα του πολιτισμού.
Έτσι εκτός από το Δ,Σ  έχουν ήδη στελεχωθεί  επιτροπές και τμήματα, σύμφωνα με το νέο καταστατικό και τον οργανισμό λειτουργίας, με την συμμετοχή πολιτών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς .
Η νέα οργανωτική συγκρότηση του ΟΡΦΕΟ έχει ως εξής
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Παπαχρήστος  Γρηγόρης  Πρόεδρος
Αδαμίδης  Γιάννης  Αντιπρόεδρος
Παρτσαλίδου  Μπέτυ  Γ.Γραμματέας
Σαμαλής  Γιώργος  Ταμίας

Πιο απρόσεκτες στο τιμόνι οι γυναίκες


Μακιγιάρονται ή στέλνουν sms όταν οδηγούν

Πιο απρόσεκτες στο τιμόνι οι γυναίκες
Λιγότερο προσεκτικές από τους άντρες είναι οι γυναίκες οδηγοί στην εφηβεία σε σχέση με τους άντρες, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής ένωσης οδικής ασφάλειας (ΑΑΑ).

Oι γυναίκες έχουν 10% περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να κάνουν κάτι που θα τους αποσπάσει την προσοχή μέσα στο αυτοκίνητο, 50% περισσότερες πιθανότητες να προσπαθήσουν να πιάσουν κάτι, 25% να φάνε, ενώ μια από τις πιο κύριες ασχολίες τους είναι η αποστολή sms από το κινητό τηλέφωνο και η προσωπική περιποίηση (μακιγιάζ, κραγιόν).

Οι τροφές της νεότητας


Προϊόντα διατροφής που «κρύβουν» χρόνια

Οι τροφές της νεότηταςΤο υγιές και λαμπερό δέρμα είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας «αφαιρέσουν» χρόνια. Η φροντίδα και η περιποίησή του, πέρα από προϊόντα ομορφιάς γίνεται και από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές που έχουν τη δυνατότητα να μας «κρύψουν» χρόνια, τον τρόπο δράσης τους και τη συνιστώμενη ποσότητα που καλό θα ήταν να καταναλώνουμε.



Πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε λόγω κρίσης


Διαβάστε για τη νέα τραγωδία που συγκλονίζει την περιοχή της Ιεράπετρας. Αυτοκτονία 38χρονου αλλοδαπού, λόγω κρίσης


Τραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 38χρονος πατέρας δύο παιδιών πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Ιεράπετρα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε.
Ο αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ετών περίπου 38 αυτοκτόνησε στην περιοχή Γρα-Λυγιά Ιεράπετρας, πέφτοντας από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε.
Έντρομοι οι γείτονες του σπιτιού που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Γρα-λυγίας, άκουσαν τον θόρυβο και αντίκρισαν πεσμένο στο δρόμο τον 38χρονο, χωρίς σημάδια ζωής και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σκόρπισε τον θάνατο επειδή τον κορόιδευαν


Ο δράστης της επίθεσης σε κολέγιο των ΗΠΑ πίστευε ότι οι συμφοιτητές του τον κορόιδευαν. Διαβάστε αναλυτικά τι λένε οι αρχές


Επειδή πίστευε ότι οι συμφοιτητές του στο κολέγιο τον πείραζαν και τον κορόιδευαν επιτέθηκε στο χριστιανικό κολέγιο "Oikos University" στην Καλιφόρνια ο 43χρονος Κορεάτης.
Υπενθυμίζεται ότι επτά άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης του 43χρονου και άλλα τρία τραυματίστηκαν.
Ο Κορεάτης Όνε Γκοχ, που αποβλήθηκε από το κολέγιο, γνώριζε τη δυσκολία που είχε να μιλήσει καλά αγγλικά και αισθανόταν ότι οι μαθητές και άλλοι στο κολέγιο τον κορόιδευαν.

Σοκ: Μητέρα στραγγάλισε την 13χρονη κόρη της


Οικογενειακό θρίλερ σε χωριό του Ρεθύμνου. Μητέρα σκότωσε την ανήλικη κόρη της και μετά, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Διαβάστε γιατί

Πολυτελή ταξίδια και πάρτι στη ΔΕΗ ύψους 2 εκατ. ευρώ


Ταξίδια, αποστολές που δεν έγιναν ποτέ και αναθέσεις έργων σε συγγενικά πρόσωπα πληρώνουν χρόνια τώρα οι απλοί πολίτες μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. Διαβάστε τι ανακάλυψε το ΣΔΟΕ




Συγκλονιστικά στοιχεία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα έρευνα του ΣΔΟΕ.
Μέσα από υπερτιμολογήσεις και "τριγωνικές" τιμολογήσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ,  συνδικαλιστές της ΔΕΗ χρέωναν τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού για πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, για συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για φιλοξενίες - λουξ στη χώρα μας, αλλά και για αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα, χωρίς αυτές να έχουν παραδοθεί ποτέ.

Προσκύνημα οργής στο Σύνταγμα για την αυτοκτονία του 77χρονου



Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία 77χρονου συνταξιούχου. Διαβάστε τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα 





Ωστόσο, μετά τις 20:00 σημειώθηκε ένταση και πετροπόλεμος με διαδηλωτές να πετάνε αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί να απαντούν με δακρυγόνα.
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 77χρονος αυτόχειρας, συνταξιούχος φαρμακοποιός.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν γύρω από την πλατεία και για δύο ώρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, χωρίς όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.

Ελληνοτουρκική κρίση για το κουλούρι Θεσσαλονίκης



Διαβάστε για τη νέα αιτία που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπαίνουν πάλι στον πάγο. 




Ο Μπαράκ Ομπάμα, το κουλούρι και ο "άτυχος" μπακλαβάς

Όλα άρχισαν όταν στην τελετή στις 21 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο για την εθνική εορτή ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε ενθουσιασμό δοκιμάζοντας "ελληνικό μπακλαβά".
Πού να ήξερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε τι …μπελάδες θα έβαζε τη χώρα μας και τη γείτονα Τουρκία για ένα στρογγυλό και σουσαμένιο κουλούρι. Αυτό προκάλεσε εθνικής μορφής αντιδράσεις στην Τουρκία - όπου ο μπακλαβάς θεωρείται κατ' εξοχήν τουρκικό έδεσμα - μολονότι αναγνωρίζεται ότι είναι προϊόν της Κεντρικής Ασίας και ότι έχει καταναλωτές και στην Ελλάδα. 

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συγχαρητήρια του δημοτικού συμβούλου Δ.Δίου-Ολύμπου Θεόδωρου Τζίκα προς τους εθελοντές για τον καθαρισμό Πλαταμώνα και Πόρων


Ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δίου-Ολύμπου αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τις εθελοντικές ομάδες αλλά και κάθε έναν εθελοντή ξεχωριστά, για το έργο καθαριότητας που ξεκίνησαν και συνεχίζουν να προσφέρουν σε δύο τουριστικές περιοχές τού δήμου μας και συγκεκριμένα, στη δημοτική κοινότητα Πλαταμώνα και στην τοπική κοινότητα Πόρων.Εύχομαι να συνεχιστούν τέτοιου είδους προσπάθειες και μάλιστα με μεγαλύτερη συμμετοχή συμπολιτών μας, γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και πιστεύουμε ότι ως δήμος μέσω του εθελοντισμού αλλά και με τη δική μας συμβολή θα πετύχουμε να έχουμε καθαρές τις ακτές μας.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΙΚΑΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                                                                Κατερίνη  04.04.2012
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.)                                                                                        Αριθ.Πρωτ: 1953


       «Η Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης ανακοινώνει ότι, στις 5 Απριλίου 2012 ημέρα  Πέμπτη, κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στην οδό 25ης Μαρτίου και των παράπλευρων οδών από το κτηνιατρείο έως τέρμα, λόγω βλάβης».
          

  

                                                                                     Ο  Διευθυντής ΔΕΥΑΚ

                                                                                     Παπαδόπουλος Μιχάλης   

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Επνιξε την φίλη του με ένα χταπόδι


Η αστυνομία της Νότιας Κορέας συνέλαβε έναν άντρα που θεωρείται ύποπτος ότι δολοφόνησε τη φίλη του, ο θάνατος της οποίας είχε αρχικά αποδοθεί σε πνιγμό όταν κατάπιε ένα ζωντανό μικρό χταπόδι, μια σπεσιαλιτέ της χώρας.
Ο ύποπτος, πήγε σε ξενοδοχείο της Ιντσεόν με τη φίλη του τον Απρίλιο του 2010, αφού πρώτα αγόρασε δύο μικρά ζωντανά χταπόδια από γειτονικό εστιατόριο.
Λίγο μετά ειδοποίησε την ρεσεψιόν ότι η φίλη του Γιούν πνιγόταν και δεν ανέπνεε αφού έφαγε ένα από τα θαλασσινά.
Η 24χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε 16 ημέρες αργότερα.
Ένα πλοκάμι βρέθηκε στο λαιμό της και ο θάνατός της αποδόθηκε σε ασφυξία. Η σορός της αποτεφρώθηκε.
Όμως ο πατέρας του θύματος ανακάλυψε πως η κοπέλα είχε κάνει ασφάλεια ζωής ύψους 200 εκατομμυρίων γουόν (133.300 ευρώ) με δικαιούχο τον σύντροφό της, πολύ καιρό πριν το θάνατό της. Κατήγγειλε το γεγονός και η αστυνομία άρχισε έρευνες.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο ύποπτος έπνιξε την κοπέλα με το πλοκάμι ενός μεγάλου χταποδιού ή με ένα μαξιλάρι.

πηγή:Newsit

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

3 λόγοι για να πετάξετε τα καλαμάκια


Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ όσο θα ρουφούσατε τον καφέ σας από το καλαμάκι. Μάθετε ποια είναι και πάρτε τα μέτρα σας.
Έχουμε ακούσει τόσα και τόσα κατά καιρούς για πράγματα, τροφές, παράγοντες, κλιματικές συνθήκες ακόμα και ψυχολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν την υγεία μας και ήμασταν σίγουροι πως τίποτα πλέον δεν θα μας φαινόταν περίεργο. Πόσο λάθος κάναμε.

Και αυτό γιατί το πιο πρόσφατο «talk of the town» γύρω από τους παράγοντες που βλάπτουν την υγεία μας έχει να κάνει με τα καλαμάκια. Όχι αυτά από την γειτονική σουβλακερί –που ας πούμε θα το καταλαβαίναμε, αλλά τα κλασικά, πλαστικά καλαμάκια που χρησιμοποιούμε για να πίνουμε διάφορα ροφήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, τόσο από εμπειρίες ανθρώπων όσο και από εξειδικευμένους γιατρούς, τα καλαμάκια φαίνεται πως είναι υπεύθυνα για τρεις «ζημιές» στην υγεία μας:
  • Προκαλούν ρυτίδες γύρω από την περιοχή του στόματος και κάνουν πιο έντονες τις ήδη υπάρχουσες (αν τα χρησιμοποιούμε συχνά, φυσικά)
  • Πολλοί παιδίατροι υποστηρίζουν πως εξαιτίας τους δημιουργούνται κοιλότητες στα δόντια και επιταχύνεται η γήρανσή τους, γι' αυτό και τα παιδιά (και όχι μόνο) δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν
  • Όταν ρουφάμε υγρά από καλαμάκι, μαζί με αυτά ρουφάμε και αέρα ο οποίος συντελεί στηνδημιουργία φουσκωμάτων, αερίων και προβλημάτων στην πέψη

Θα το φανταζόσασταν ποτέ; Εμείς πάντως όχι. Για όλα αυτά βέβαια δεν έχει υπάρξει, ακόμα, κάποια έγκυρη έρευνα που να τα επιβεβαιώνει. Όταν όμως το ακούς να γίνεται θέμα συζήτησης γύρω σου από όλο και περισσότερα άτομα και πολλές φορές να υποστηρίζεται και από επιστήμονες, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς..