Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η προκλητική λίστα της Bild με όσα 'πρέπει να πουλήσουμε': Από το ΟΑΚΑ μέχρι μαρίνες στην Ύδρα


Η ιδέα να κλειδωθούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε ένα ειδικό ταμείο προέκυψε στα πλαίσια των εγγυήσεων για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και η Bild ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Δείτε ποια περιουσιακά στοιχεία της χώρας βγάζει "στο σφυρί" 


Η Bild συνεχίζει τη... δουλειά της, πιστή στο δόγμα της. Τι πουλάει; Η Ελλάδα. Άρα ας συνεχίσουμε να γράφουμε για την Ελλάδα, προκαλώντας πάντα, για να κάνουμε πωλήσεις.
Αυτή τη φορά, η Γερμανική "κίτρινα" εφημερίδα, δημοσιεύει λίστα με όσα πρέπει να βγουν στο "σφυρί" από την Ελλάδα για να "ξεχρεώσουμε" τους συμπατριώτες της Α. Μέρκελ.
Το δημοσίευμα περιλαμβάνει τα πάντα.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 32 πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το νέο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Κερατέα. Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κουνουπέλι Ηλείας

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το πρωί σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στην Κερατέα και στον Κουβαρά, όπου έσπευσαν 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 32 πυροσβέστες και οχήματα του Δήμου.
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, δεν απειλούνται κατοικίες. "Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Πιστεύω ότι θα την ελέγξουμε" είπε στον στον ΣΚΑΪ.
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κουνουπέλι Ηλείας
Μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες, η πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει τη φωτιά στο Κουνουπέλι Ηλείας στο δασός της Στροφυλιάς και η εικόνα είναι καλύτερη. Επί τόπου βρίσκονται 12 οχήματα της πυροσβεστικής, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες του δήμου.
Ελαφρά τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος είχε σπεύσει στον τόπο της φωτιάς, όταν βρέθηκε κοντά σε σημείο που γίνονταν ρίψεις νερού από αεροπλάνο.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, στην περιφέρεια Αττικής, στη Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, τα νησιά Λέσβο, Λήμνο και Ζάκυνθο, τις Κυκλάδες, και τους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του δεύτερου ν/σ με τα προαπαιτούμενα. Δείτε LIVE EIKONA

"Κρας τεστ" για τον ΣΥΡΙΖΑ η ψήφιση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων. Δείτε LIVE EIKONA



Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως εισηγείται η κυβέρνηση, άρχισε σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
ADVERTISEMENT
Η συζήτησή του στις επιτροπές εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι και αναμένεται αμέσως μετά να εισαχθεί στην Ολομέλεια προκειμένου μέχρι τα μεσάνυχτα να έχει ψηφιστεί.
Σημειώνεται, ότι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, ζητά στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, να ολοκληρωθεί μέχρι 22 Ιουλίου τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Δεδομένου ότι εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Βαριές κατηγορίες σε εφοπλιστή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης


Μία «χοντρή» υπόθεση εκβιασμών, ληστειών, εκρήξεων και σωρείας υποθέσεων σκληρής βίας για την επίλυση οικονομικών διαφορών έφερε στο φως η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

EISAGGELIAΣτο επίκεντρο της υπόθεσης και ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς φέρεται ότι, είναι γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος εμπλέκεται ποινικά και σε υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος.
Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από πολύμηνη έρευνα που διενέργησαν τέσσερις οι Ελένη Τουλουπάκη, Χρ.Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη, άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κατά του γνωστού εφοπλιστή ( τα στοιχεία του οποίου προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται, επειδή δεν υπάρχει σχετική εισαγγελική διάταξη) και εναντίον ενός στενού συνεργάτη του, για σωρεία ποινικών αδικημάτων.