Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΜΑΚΙΓΙΑΖ


Μια γιορτή των αισθήσεων από την Αθανασία Κυρίτση -Esthetica
makeup94347
To μακιγιάζ και το καρναβάλι είναι δύο αδερφές.
Το μακιγιάζ είναι μια ανθρώπινη ανάγκη για να μας κάνει
πιο όμορφους.
Το καρναβάλι είναι η γιορτή του προσώπου που μας κάνει
να διασκεδάζουμε τους άλλους για μια πιο όμορφη και χαρούμενη ζωή.

-Μήπως δείχνουμε τον πραγματικό εαυτό μας;
-Μήπως δείχνουμε αυτό που είμαστε;
-Mήπως θέλουμε να περάσουμε όμορφα και να απελευθερωθούμε;




Καρναβάλι σημαίνει ξέφρενο γλέντι, μουσική, χορός ανεμελιά, εντυπωσιακά κουστούμια, μακιγιάζ μεταμόρφωσης. Είναι ακόμη η γιορτή της «τρέλας» και  της χαλαρότητας των ηθών. Η γιορτή που αποπνέει την χαρά της ζωής και μας ωθεί να αφήσουμε πίσω τις έγνοιες, τις αρνητικές σκέψεις, τη γκρίνια, να είμαστε χαρούμενοι, να αστειευόμαστε, να γελάμε, να κάνουμε ότι μας αρέσει. Είναι ένα διάλειμμα από τις σκοτούρες, μια απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, που μας φορτίζει ενέργεια για να κάνουμε μια  νέα αρχή πιο ξεκούραστοι, πιο ανανεωμένοι. Στόχος της μεταμφίεσης είναι να βοηθήσει τον καρναβαλιστή να βγάλει προς τα έξω πλευρές του εαυτού του άγνωστες στο περιβάλλον του, να εκφραστεί ελεύθερα, να συμπεριφερθεί με τρόπο που μόνο μεταμφιεσμένος τολμάει.

Πρωτότυπες ιδέες για μακιγιάζ καρναβαλιού
Τις μέρες του καρναβαλιού οι αισθητικοί και οι μακιγιέρ βρίσκονται μπροστά σε μια πρόκληση. Να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους πάνω στο μακιγιάζ μεταμφίεσης, το οποίο μπορεί ακόμη να αντικαταστήσει και την ίδια την στολή. ‘Ένα ή δύο κατάλληλα αξεσουάρ πολλές φορές αρκούν για να συμπληρώσουν την εικόνα που επιδιώκουμε.
Ιδέες μπορούμε να αντλήσουμε από πολλές πηγές όπως το ντύσιμο και το μακιγιάζ περασμένων δεκαετιών του ’20, ’30, ’40 κτλ. Να θυμηθούμε τους χίπιδες, τα παιδιά των λουλουδιών, την Twiggy, τους ινδιάνους, και θέματα της Άπω Ανατολής. Εξαιρετικά δημοφιλές επίσης είναι ιδέες με ζώα της ζούγκλας, πουλιά (λιοντάρια, τίγρης, παγόνια, πεταλούδες κτλ.)

Απαραίτητα προϊόντα για μακιγιάζ καρναβαλιού
Για απλά σχεδιάκια στο πρόσωπο μπορεί να αρκούν η βάση, η σταθεροποιητική πούδρα, δύο τρία μολύβια και σκιές ματιών. Για λίγο πιο απαιτητικά σχέδια χρειαζόμαστε ακόμη τουλάχιστον μια μικρή κασετίνα υδάτινων χρωμάτων με τον συνδυασμό των οποίων μπορούμε να πετυχαίνουμε αμέτρητες αποχρώσεις. Εάν όμως η επιδίωξη μας είναι να δημιουργούμε συνθέσεις που θα αποτελούν έργα τέχνης, πρέπει να διαθέτουμε βαλιτσάκι με πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό. Να περιέχει δηλαδή μολύβια , σκιές, υδάτινα χρώματα  ή και φωσφορίζοντα, πολύχρωμα glitters σε σκόνη ή jell, αστεράκια, πούλιες, ψεύτικες βλεφαρίδες, πούδρες και φυσικά spray φιξαρίσματος για αδιάβροχο και ανθεκτικό μακιγιάζ στον ιδρώτα και τις μουτζούρες.

Πως εργαζόμαστε 
Όταν κάθε φορά έχουμε συγκεκριμενοποιήσει μια ιδέα στη φαντασία μας δεν απομένει παρά να την αποτυπώνουμε στο χαρτί. Πρέπει να είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά του προσώπου, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να παρατηρούμε προσεκτικά τη μυοσκελετική του δομή και με βάση αυτή να το χαράζουμε ώστε να έχουμε σε κάθε περίπτωση την έκφραση που επιδιώκουμε. Όταν μπουν οι πινελιές και τα χρώματα άτεχνα δεν σβήνονται επειδή σχηματίζονται μουτζούρες. Πρέπει να αφαιρεθεί όλο το σχέδιο και να προσπαθήσουμε εκ νέου. Επίσης το δέρμα δεν είναι σταθερό σαν το χαρτί έχει ελαστικότητα. Το μολύβι πρέπει να έχει το πάχος που επιδιώκουμε, χωρίς να κάνει ζικ ζακ ή μουτζούρες. Κατόπιν μεγαλώνουμε αν χρειάζεται τις γωνίες των ματιών  με eyeliner, προσθέτουμε ψεύτικες βλεφαρίδες, επιμηκύνουμε τα φρύδια, τα καλύπτουμε ή τα αλλάζουμε σχήμα.
Αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και καταπιανόμαστε τολμηρά με τα χρώματα. Μεγαλώνουμε, μικραίνουμε ή αλλάζουμε εντελώς το σχήμα των χειλιών, ανάλογα με τις απαιτήσεις της αποκριάτικης μάσκας που ζωγραφίζουμε. Το σύνολο τελειοποιείται με εντυπωσιακά highlights, glitters, strass κτλ. Δεν νοείτε καρναβάλι χωρίς λάμψη. Η χρήση τους βέβαια πρέπει να είναι μελετημένη ώστε να αναδεικνύεται η μάσκα με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Η μεταμφίεση συμπληρώνεται με το κατάλληλο χτένισμα, τη στολή και τα σωστά αξεσουαρ. Αυτό πρέπει να το τονίζουμε. Γιατί κάθε μάσκα έχει το δικό της στυλ. Μπορεί να εκφράζει μια χρονική περίοδο, η μία παράδοση ή ένα συναίσθhμα, μία διάθεση, μία πρόθεση κτλ. Οι ιδέες είναι αμέτρητες. Είναι κατά συνέπεια λογικό όλη η υπόλοιπη εμφάνιση να έχει την ίδια γραμμή και το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό.
Καλές Απόκριες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: