Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

"Απομακρύνεται" το ενδεχόμενο απαγωγής της μικρής Μαρίας - Οι αρχές εξετάζουν να έγινε εμπορία βρέφους

Νέα τροχιά παίρνουν οι έρευνες για την υπόθεση της μικρής Μαρίας. Πιθανότερο σενάριο, να την πούλησαν οι βιολογικοί γονείς της στους Ρομά

Στο σενάριο ότι οι φυσικοί γονείς "έδωσαν" ή πούλησαν το κορίτσι, γνωστό ως Μαρία, επικεντρώνονται οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Γλέζου για τους "κύκλους" της Κουμουνδούρου

Τριβές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μανώλη Γλέζο να αφήνει αιχμές κατά της Κουμουνδούρου για το πώς θα ψηφίζουν και θα μιλάνε δημόσια τα
Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διαφοροποιήσεων του ίδιου και άλλων στελεχών κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής άφησε ο Μανώλης Γλέζος.

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει απίστευτα πολλά τα τελευταία χρόνια»

Προσθήκη λεζάντας
Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ανέφερε, ότι «η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει απίστευτα πολλά, αλλά ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί». 

Ο κ. Μπαρόζο απέρριψε το ενδεχόμενο δεύτερου ελληνικού κουρέματος και τόνισε ότι «είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει απίστευτα πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί, και εκεί η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Δασκαλόπουλος: «Αδιέξοδη η εσωτερική υποτίμηση»

Η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, χωρίς να προσφέρει διέξοδο. Αν για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να επιδοθεί ειλικρινά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για την Ευρώπη είναι αναγκαίο να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους, γιατί μόνο τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια, θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της οικονομίας -όλα βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Καμπανάκι για απολύσεις και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Για ποιους εργαζομένους του Δημοσίου χτυπάει η καμπάνα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας
Καμπανάκι διαθεσιμότητας και απολύσεων για τους εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου καθώς και στις Ανώνυμες Εταιρείες που ελέγχονται από το κράτος.
Το σήμα για την έναρξη της αξιολόγησης σε αυτούς τους φορείς που έδωσε η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανοίγει τον δρόμο ώστε μέρος του προσωπικού τους να καλύψει τη μνημονιακή δέσμευση για 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε 4η Καστανογιορτή στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας.

Την Κυριακή 20/10/2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Καστανογιορτή στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου(Κ.Π.Ε) σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό  Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο Κατοίκων Παλαιού Παντελέημονα.
   Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες παιδιά και ενήλικες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να λάβουν  μέρος στις διάφορες δραστηριότητες. Δημιούργησαν κατασκευές με φυσικά υλικά και κάστανα, δοκίμασαν κάστανα ψητά και βραστά, διάφορα γλυκίσματα με βάση το κάστανο, ενημερώθηκαν για τις ιδιότητες του τοπικού προϊόντος, απόλαυσαν το τοπικό τσίπουρο κ.α.
  Η καστανογιορτή περιλάμβανε επίσης τραγούδι και χορό από διάφορα μουσικά συγκροτήματα και έκθεση φωτογραφίας του προϊόντος και των δραστηριότητων του Κ.Π.Ε.

Να παραμείνουν στο Δημόσιο οι Ελληνικές Αλυκές , ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ


Να μην προχωρήσουν στην εκποίηση της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές, που έχει επανέλθει στην κερδοφορία, αυξάνει τις πωλήσεις της και συμβάλλει στην τοπική και την εθνική οικονομία, ζητούν με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Στρατούλης και Μαρία Τριανταφύλλου.
Όπως συγκεκριμένα επισημαίνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και με βάση την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από εκπροσώπους της ισραηλινής εταιρείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΕΡ. ΤΜ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ



 Αγαπητέ ασφαλισμένε του ΕΟΠΥΥ,
Από σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές με τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούμε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ μας με τον Οργανισμό.
Θέλουμε να σε ενημερώσουμε ΓΙΑΤΙ:
Περίπου 2.100 εργαστήρια φυσικοθεραπείας έχουν συνάψει σύμβαση με τον οργανισμό, προκειμένου εσύ, να απολαμβάνεις ΔΩΡΕΑΝ φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες για τα προβλήματα υγείας που σε ταλαιπωρούν.
Ο ΕΟΠΥΥ τους τελευταίους 22 μήνες που λειτουργεί, συμπεριφέρεται στους φυσικοθεραπευτές ως πολίτες β’ κατηγορίας, καθώς:
Ø       Μας πληρώνει ΟΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙ (αυτή τη στιγμή είμαστε 6 μήνες απλήρωτοι, ενώ έχουμε υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν μέχρι και 9 μήνες χωρίς αμοιβή).
Ø       Μας πληρώνει ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙ (καθώς η αποζημίωση της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας ξεκίνησε από 20€ μεικτά, και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε 13,8 € (μετά την εφαρμογή υποχρεωτικής έκπτωσης).
Ø       Στο τέλος της χρονιάς μας στερεί άλλο ένα ποσοστό έως 50% της ΕΤΗΣΙΑΣ αμοιβής μας (μετά την εφαρμογή της αυτόματης επιστροφής).
Φέτος μας ενημέρωσε ότι θα αμειφθούμε με 5€ για κάθε συνεδρία που παρέχουμε, μετά από έξι μήνες, αν είμαστε τυχεροί.
Το κράτος πληρώνει για κάθε συνεδρία σου 5
Τα 15   που αναγράφονται στο παραπεμπτικό σου, απλά δεν υφίστανται

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
Ο ΕΟΠΥΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ


Στήριξε τον φυσικοθεραπευτή σου, διεκδίκησε μαζί μας τις παροχές σου

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

Αγαπητοί φίλοι & φίλες


¨Γιορτή τσίπουρου¨ από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας στον Κορινό.

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των ανατολικορωμυλιωτών, είναι

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Δημητριάδη για Δήμαρχος Δίου Ολύμπου

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Δίου - Ολύμπου.
Μέσα στο περιβάλλον της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, την πλήρη ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο, μοναδική ελπίδα αποτελεί η μετατροπή όλων μας σε ενωμένους, ενεργούς πολίτες, αποφασισμένους να αναλάβουν δράση και να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων και στην ανάπτυξη της περιοχής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποτελεί τον... λαϊκό θεσμό συμμετοχής των πολιτών, δίνει τη δυνατότητα αυτή, εάν και εφόσον της αποδοθεί ο ρόλος που πραγματικά της αξίζει, ώστε να υπάρξει όφελος για τον πολίτη και τον τόπο.

Βλέποντας τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή μας να μένουν ανεκμετάλλευτες, να χάνονται μεγάλες ευκαιρίες και πολύτιμος χρόνος, αναξιοποίητους τους ανθρώπινους πόρους που μπορούν να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν μεγάλα οράματα, οδηγήθηκα στην απόφαση να ηγηθώ μιας προσπάθειας, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος Δίου -Ολύμπου μια δημοτική αρχή ειλικρινή, ενωτική και αναπτυξιακή, αλλά και μια δημοτική αρχή αρωγό και συμπαραστάτη στα προβλήματα των

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ


Θα την βρείτε στα περίπτερα!
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εβδομαδιαία εφημερίδα κυκλοφορεί σε όλο το Νομό!