Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε στην Κατερίνη το προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Κεντρική Μακεδονία




Δημιουργούμε «Μέτωπο Ανάπτυξης» για την Πιερία
* Γρ. Παπαχρήστος: Δεν έχει τόση σημασία το ποιοι ανακοίνωσαν πρώτοι την υποψηφιότητά τους αλλά ποιοι πρώτοι θα κόψουν το νήμα
* Βολές Μπόλαρη κατά Ψωμιάδη: Η Μακεδονία μας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να την εμπιστευτούμε σ’ αυτούς που θέλουν να την καπηλευτούν με εθνικιστικές κραυγές
Δεν έχει τόση σημασία το ποιοι ανακοίνωσαν πρώτοι την υποψηφιότητά τους αλλά ποιοι πρώτοι μπορούν να κόψουν το νήμα, υποστήριξε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης», Γρηγόρης Παπαχρήστος, απαντώντας σ’ εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη, Μάρκου Μπόλαρη, ανακοινώθηκε με καθυστέρηση.
Η αναφορά του κ. Παπαχρήστου έγινε στην τελετή των εγκαινίων του προεκλογικού κέντρου, στον πεζόδρομο επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 28 στην Κατερίνη, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ημέρα 98ης επετείου απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.
Μάλιστα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο συνδυασμός του κ. Μπόλαρη θα κόψει πρώτος το νήμα και εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί επειδή όσο τον γνωρίζει περισσότερο ο κόσμος αλλά και όσο οι υποψήφιοί του αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι κάνουν το δικό τους αγώνα, τόσο οι πολίτες τον εμπιστεύονται και προτίθενται να τον ψηφίσουν για αυριανό περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Παπαχρήστος
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν.Πιερίας Γρ.Παπαχρήστος στην ομιλία του ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν να εκπροσωπήσει την Πιερία σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ενώ σημείωσε πως είναι ιδιαίτερη χαρά που συνεργάζεται με τον Μάρκο Μπόλαρη, γιατί διαπίστωσε τη βαθιά του πολιτική σκέψη, την πολιτική του ευγένεια και την ανθρώπινη ευαισθησία. Χαρακτηριστικά, όπως είπε, σπάνια στις μέρες μας και μάλιστα στην πολιτική σκηνή.Στην ομιλία του ο κ. Παπαχρήστος ακόμη ανέφερε: «Θέλω κατ’αρχήν να σας αιτιολογήσω, γιατί συμμετέχω σε αυτό το νέο εγχείρημα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.Πρώτον, γιατί είμαι από φύση και καταβολή άνθρωπος της περιφέρειας και της υπαίθρου. Δεύτερον, στη 12 χρονη θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση απέκτησα όλες εκείνες τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα μου επιτρέψουν να ασχοληθώ με τα κρίσιμα ζητήματα της Πιερίας.Χωρίς να μηδενίζουμε τις μέχρι τώρα προσπάθειες θεωρούμε πως η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού που θα βασιζότανε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας δεν μεγιστοποίησαν τις δυνατότητες της Πιερίας.Ο αγροτικός και τουριστικός τομέας που αποτελούν τους δυο βασικούς πυλώνες της Πιερικής οικονομίας έχουν αναπτυχθεί με πολλές διαστρεβλώσεις και υστερήσεις.Η αγροτική παραγωγή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την εγχώρια και διεθνή πραγματικότητα.Ο τουρισμός του ήλιου και της θάλασσας δεν έλκει πια τον τουρίστα. Άλλωστε οι πολύτιμες ακτές μας βρίσκονται υπό την απειλή των ρυπάνσεων. Ο Όλυμπος το παγκόσμιο μνημείο της φύσης αγνοείται από την πολιτεία. Οι αρχαιολογικοί χώροι δεν έχουν αναδειχθεί πως τους άξιζε. Όσο για την επιχειρηματικότητα δεν υποστηριχθήκαμε με καινοτόμες δράσεις.
Προτάσεις
Περί το τέλος της ομιλίας του ο κ. Παπαχρήστος κατέθεσε και σειρά προτάσεων προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την άρση των παραπάνω αρνητικών παραγόντων. Και ορισμένες προτάσεις εξ αυτών είναι και οι εξής:
«Να συμφωνηθεί μαζί με όλους τους φορείς επιχειρηματικό στρατηγικό σχέδιο, να παράγουμε προϊόντα με ταυτότητα και ποιότητα, να προωθήσουμε νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές.Στον τουρισμό, να προστατεύσουμε τις ακτές μας, να αξιοποιήσουμε τον Όλυμπο και τα Πιέρια, να αναδείξουμε με αρχαιότητες και βυζαντινά μνημεία, να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές σε δίκτυα και υπηρεσίες».
Μήνυμα ελπίδας
Και κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τους πολίτες της Κατερίνης και της Πιερίας να στείλουν το δικό τους μήνυμα σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, λέγοντας: «Αγαπητοί φίλες και φίλοι, από εδώ από την Κατερίνη ας στείλουμε το μήνυμα προς όλους τους πολίτες της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να σχηματίσουμε όλοι μαζί ένα κοινό μέτωπο κατά της παρακμής και της οπισθοδρόμησης, κοινό μέτωπο για την ανάπτυξη και την ευημερία της Κεντρικής Μακεδονίας, κοινό μέτωπο για την Πιερία των αξιών και των μεγάλων προσδοκιών. Όλοι μαζί στηρίζουμε για περιφερειάρχη στην Κ.Μακεδονία τον Μάρκο Μπόλαρη».
Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Κατερίνη, παραβρέθηκε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, που προσήλθε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Γρηγόρη Παπαχρήστο, καθώς και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Γιάννη Αμοιρίδη, Θανάση Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου.
Παρουσίαση υποψηφίων της Πιερίας
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Πιερία και είναι οι εξής:
Δέσποινα Καλαϊτζίδου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, γραμματέας Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.
Aθανάσιος Καλαμπάκας, ιατρός, πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δήμου Λιτοχώρου.
Νικόλαος Καργιώτης, γεωπόνος, πρώην Δήμαρχος Πιερίων.
Ιωάννα Κριτσανίδα του Κωνσταντίνου (άτομο με ειδικές ανάγκες – είναι τυφλή), πτυχιούχος ΤΕΙ βρεφονηπιοκόμος.
Νικόλαος Παπανικολάου, δικηγόρος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος.
Ιωάννης Παταρίδης, γεωπόνος – εκπαιδευτικός, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Πιερίας.
Παναγιώτης Τατσίδης, εφοριακός υπάλληλος ΔΟΥ Κατερίνης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Πύδνας.
Νικόλαος Τσακιρίδης, επιχειρηματίας, νομαρχιακός σύμβουλος Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: