Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μπλόκα αγροτών: Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα


Σφίγγουν τον κλοιό των μπλόκων οι αγρότες. Το σημερινό πρόγραμμα των αποκλεισμών 


Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, εξαιτίας του αγροτικού μπλόκου, από τη μία, στον Προμαχώνα στο ελληνικό έδαφος, και του αντι-μπλόκου, από την άλλη, που έχουν στήσει Βούλγαροι οδηγοί στα Κούλατα. Οι Βούλγαροι οδηγοί αποφάσισαν από χθες το μεσημέρι να κλείσουν το οδόστρωμα που οδηγεί από και προς την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό τους, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Μικρογραφία του «Φιλιού» του Ροντέν πωλήθηκε έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ


Έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ αγοράστηκε από Αμερικανό συλλέκτη, σε δημοπρασία στο Παρίσι, ένα αντίγραφο από εκμαγείο του φημισμένου γλυπτού του 19ου αιώνα «Το Φιλί», που φιλοτέχνησε ο Γάλλος γλύπτης Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν.
Ο οίκος δημοπρασιών Binoche et Giquello ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το έργο πωλήθηκε σε τιμή κατά 10% υψηλότερη από την μέγιστη προβλεπόμενη και ότι αποτελεί τιμή - ρεκόρ για έργο από εκμαγείο του Ροντέν, μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη. Το άγαλμα, ύψους 85 εκατοστών, αποτελούσε τμήμα ενός συνόλου πέντε αγαλμάτων του Ροντέν, μικρού έως μεσαίου μεγέθους, από τη συλλογή του εκλιπόντος Γάλλου εμπόρου τέχνης Ζαν ντε Ρουάζ. Κατασκευάστηκε το 1927 από καλούπι, δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Ροντέν.

Τουρκία: Θέλει ζώνη ασφαλείας 10 χλμ. μέσα στη Συρία


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

 

Τουρκία: Θέλει ζώνη ασφαλείας 10 χλμ. μέσα στη Συρία

Τουρκία: Θέλει ζώνη ασφαλείας 10 χλμ. μέσα στη ΣυρίαΜαχητές κουρδικών πολιτοφυλακών, οι οποίοι για την Άγκυρα είναι εχθρικοί στασιαστές, έχουν επωφεληθεί από τη βία προκειμένου να καταλάβουν εδάφη από σύρους αντάρτες

Mία ασφαλή ζώνη δέκα χιλιομέτρων μέσα στη Συρία θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Γιαλτσίν Ακντογκάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αποβολή βουλευτών της Χρυσής Αυγής για χυδαία συμπεριφορά σε επιτροπή της Βουλής

Σε αποβολή από συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής εξαναγκάστηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της υβριστικής και χυδαίας συμπεριφοράς την οποία επέδειξαν κατά την διάρκειά της: στόχος των ύβρεών τους ήταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και οι παριστάμενοι ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι είχαν προσέλθει για να ενημερώσουν σε «κλειστή» διαδικασία την εθνική αντιπροσωπεία για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το προσφυγικό και μεταξύ άλλων την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Δεύτερη ημέρα απεργίας στα λιμάνια

Δεύτερη ημέρα απεργίας στα λιμάνιαΟι εργαζόμενοι στις 11:30 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος - Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια όλης της χώρας, οι οποίοι στις 11:30 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Άντρας παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τρένο στα Φάρσαλα

Τραγικό τέλος βρήκε ένας άντρας 65 ετών ο οποίος λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό των Παλαιοφαρσάλων, κοντά στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη 01:15, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άντρας παρασύρθηκε από το τρένο με αποτέλεσμα να διαμελιστεί.
Άμεσα διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών, ενώ στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων που παρέλαβε το άψυχο σώμα του 65χρονου.
Άγνωστα είναι, μέχρι στιγμής, τα αίτια της τραγωδίας.