Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Προτάσεις για να πάει ενημερωμένος ο πολίτης στην κάλπη


Πρωτοβουλία Πολιτών
 για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Η  πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγής το Δήμο Κατερίνης πήρε μέρος σήμερα στις 11 η ώρα, στην διαπαραταξιακή σύσκεψη για τις εκλογές της 7 Νοεμβρίου που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.
       Ο  υποψήφιος δήμαρχος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αντώνης Μάντζιος θεώρησε υποκριτική την όλη συζήτηση της επιτροπής στο βαθμό που από τη μια μεριά ο νόμος περιορίζει αυστηρά τις δραστηριότητες της επιτροπής ενώ από την άλλη μια σειρά ρυθμίσεις έχουν να κάνουν απλά  με την εφαρμογή των νόμων που πολλές φορές παραβιάζονται χωρίς συνέπειες για κανέναν. Ενώ αφήνονται επέξω τα ιδιωτικά ΜΜΕ.           
        Χαρακτηριστικό είναι ότι  επιτρέπεται «η ανάρτηση αφισών σε εσωτερικούς χώρους»  ή «η διακίνηση προεκλογικού υλικού με το ταχυδρομείο»,  δραστηριότητες που βασίζονται σε θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και ως εκ τούτου καμιά διακομματική επιτροπή δεν νομιμοποιείται να τα απαγορεύσει.
        Ο  Αντώνης Μάντζιος ανέλαβε την δέσμευση εκ μέρους του συνδυασμού να προστατευτεί κατά την   προεκλογική δραστηριότητα το περιβάλλον και η  αισθητική της πόλης κάνοντας παράλληλα οικονομία στις πρώτες ύλες, με την μη εκτύπωση αλόγιστα  προεκλογικού υλικού.
         Σημείωσε ότι από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται τα ΜΜΕ και παρατήρησε ότι δυστυχώς υπάρχουν έστω και λίγα ΜΜΕ που αρνούνται να δημοσιεύσουν ακόμα και δελτία τύπου των συνδυασμών που αναφέρονται σε τρέχοντα γεγονότα,   ενώ είναι γεμάτα με καταχωρημένες διαφημίσεις υποψηφίων,  κάνοντας τον προεκλογικό αγώνα άδικο και σε βάρος όσων δεν έχουν να διαθέσουν για διαφήμιση περιορίζοντας παράλληλα την ενημέρωση των πολιτών.
         Για την πλήρη και σωστή ενημέρωση των πολιτών ζήτησε την αξιοποίηση του δημοτικού ραδιόφωνου, με παρουσιάσεις, συζητήσεις και διαλόγους με όλους του υποψηφίους. Για το σκοπό αυτό ζήτησε να ακόμα  αξιοποιηθεί και η ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου για την καταχώρηση των δελτίων τύπου των συνδυασμών.
       Ζήτησε η διαπαραταξιακή επιτροπή  να εκφράσει την ευχή προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ για την παραχώρηση χώρου τουλάχιστον για τα δελτία τύπου των συνδυασμών, ενώ παράλληλα ζήτησε να συμμετέχει ο κ. Χιονίδης ως δήμαρχος της Κατερίνης, σε διοργάνωση συζητήσεων από το τοπικό κανάλι.
        Τυχόν αποχή του δημάρχου από αυτές τις συζητήσεις τορπιλίζει την ίδια την διεξαγωγή τους ενώ παράλληλα στερεί  το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τον δημόσιο διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση.
        Καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός Πρωτοβουλία Πολιτών δεσμεύεται για την προστασία της αισθητικής της πόλης, θεώρησε όμως κρίσιμο να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις, τις απόψεις και τις δραστηριότητες των συνδυασμών,  ώστε να πάει ενημερωμένος ο πολίτης στην κάλπη,  και σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησε να στραφεί τόσο η διακομματική επιτροπή όσο και η δημοτική αρχή και  προσωπικά ο  δήμαρχος κ. Χιονίδης.

Κατερίνη 19/10/10

Το  Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: