Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο

Επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των νερών, οργανώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού.

Φλαμπουράρης: Η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι και πολιτική


Φλαμπουράρης: Η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι και πολιτικήΟ υπουργός Επικρατείας απέδωσε και σε ψυχολογικές παραμέτρους τις αντιδράσεις του  Σόιμπλε γιατί, όπως είπε, βλέπει ότι στα Eurogroup η ισορροπία δεν είναι 18-1 υπέρ της Γερμανίας

Λήμνος: Κατέρρευσε τμήμα του Κάστρου της Μύρινας


Την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του τείχους του Κάστρου της Μύρινας προκάλεσαν οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Λήμνο.

Λήμνος: Κατέρρευσε τμήμα του Κάστρου της ΜύριναςΣύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ένα μεγάλο τμήμα του τείχους κατέρρευσε, στην περιοχή του μονοπατιού από την είσοδο της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα η διέλευση των επισκεπτών από το σημείο να καθίσταται άκρως επικίνδυνη και άρα να απαγορεύεται. Το τμήμα του τείχους που κατέρρευσε κάλυψε το μονοπάτι σε μήκος περίπου 20 μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος του Κάστρου της Μύρινας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και η κατάσταση επιβαρύνθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι πρόσφατες εργασίες που έγιναν σε αυτό περιορίστηκαν στη συντήρηση μέρους της κύριας πύλης του.

Σκουρλέτης: Εντός του 2015 η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό



Εντός του 2015 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Σκουρλέτης: Εντός του 2015 η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθόΜιλώντας στο Mega, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο φάσεις και η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί το 2016.
Υποστήριξε, επίσης, ότι όταν έθεσε το θέμα στους εταίρους δεν εισέπραξε αντιδράσεις.
Οι αναλογιστικές μελέτες
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο θέμα των αναλογιστικών μελετών των Ταμείων, στηρίζοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά.
«Ο κ. Ρωμανιάς αποκάλυψε έναν εντελώς λάθος τρόπο πάνω στον οποίο βασίστηκαν οι αναλογιστικές μελέτες και προφανώς αυτό δεν έγινε τυχαία. Έγινε στη βάση μιας σκοπιμότητας: να διογκωθεί το θέμα της βιωσιμότητας των Ταμείων, άρα να υπάρξει το κατάλληλο πολιτικό κλίμα για περικοπές και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» είπε, υπογραμμίζοντας:

Διαπραγματεύσεις: Δημοσιονομικό κενό σήμερα, Δευτέρα οι τράπεζες Πηγή:www.capital.gr

Τα «φώτα» των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες με την επίσημη μαραθώνια πρώτη συνάντηση της «Ομάδας Βρυξελλών», στρέφονται πλέον στην Αθήνα. Σε ξενοδοχείο - όπως προανήγγειλε από το MEGA ο ΥΠΟΙΚ Γ Βαρουφάκης - αναμένεται να ξεκινήσουν οι συναντήσεις για «τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων» όπως τις ονομάζουν κυβερνητικές πηγές. 

Οι ίδιοι κύκλοι προαναγγέλλουν ότι πρώτα θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο από το πλέον καυτά θέματα: 

· Σήμερα θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ 

· Τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Η διαπραγμάτευση, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι «θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας».

ΠΑΣΟΚ: Γραφικός και επικίνδυνος ο Βαρουφάκης


ΠΑΣΟΚ: Γραφικός και επικίνδυνος ο ΒαρουφάκηςΗ Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη ότι «μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα»

ΑΥΡΙΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΟΥΛΤΣ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Ανεβαίνουν οι τόνοι: Διάβημα Αθήνας για τις προσβολές Σόιμπλε προς Βαρουφάκη

Ανεβαίνουν οι τόνοι: Διάβημα Αθήνας για τις προσβολές Σόιμπλε προς ΒαρουφάκηΕντονο διάβημα απέστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς το γερμανικό υπουργείο με το οποίο εκφράζει την αποδοκιμασία της Αθήνας για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών εδράζει στην εκτίμηση ότι οι χαρακτηρισμοί του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τον Ελληνα ομόλογό του, ότι είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που καθιστά επιβεβλημένη την αντίδραση της Αθήνας.

Οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας δωρίζουν τα όργανά της


Οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας δωρίζουν τα όργανά τηςΠαρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιταλών γιατρών από το βράδυ της 4ης Μαρτίου η μαθήτρια δεν άντεξε - Η οικογένεια της προχώρησε στη δωρεά οργάνων επειδή η κοπέλα είχε εντυπωσιαστεί από την ταινία «Επτά ζωές» που ασχολούνταν με αυτό το θέμα


Εχασε τη μάχη για τη ζωή η 17χρονη μαθήτρια από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.