Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

"Black out" στο νοσοκομείο Σερρών εν ώρα εγχείρησης

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το νοσοκομείο, αφού η γεννήτρια δεν λειτούργησε. Εκείνη την ώρα υπήρχε χειρουργείο σε εξέλιξη...


Χωρίς ρεύμα έμειναν την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας αρκετές περιοχές του νομού Σερρών, μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο της πρωτεύουσας του και μάλιστα εν ώρα χειρουργείου.
Τα νοσοκομεία έχουν γεννήτριες, που τους επιτρέπουν να έχουν ρεύμα σε περιπτώσεις διακοπών, αφού διαφορετικά θα

Η συγγνώμη του Μάνου Βουλαρίνου στη Λιάνα Κανέλλη από τη "Συντέλεια"


Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Σε ισχύ τίθεται από τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου, η χειμερινή ώρα Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 04.00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03.00.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


Ο Στέφανος Διαμαντής ήταν ο νικητής του 1ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος αντισφαίρισης με αμαξίδιο, το οποίο διεξήχθη από την  Παρασκευή 19 έως  την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις  του «Αστήρ Παλλάς ΑΞΕ» στη Βουλιαγμένη.
Ο Διαμαντής νίκησε στον τελικό τον Λαζαρίδη Γιώργο 2-1 σετ. Το πρώτο σετ πήρε ο Λαζαρίδης με 6-3 γκέιμ αλλά στη συνέχεια  η πείρα  του αθλητή των Τιτάνων κάμφθηκε από την δύναμη του Διαμαντή. Έτσι ο αθλητής του Φαέθονα γύρισε το παιχνίδι νικώντας 6-4, 6-4 στα επόμενα δυο γκέιμ.
Στους 2 πρώτους νικητές του Πρωταθλήματος τα τρόπαια απένειμαν  ο Διευθύνων Σύμβουλος Πολυχρόνης Γριβέας και ο Γενικός Διευθυντής των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων Μιχάλης Μεταξάς, οι οποίοι βραβεύτηκαν απο τον πρόεδρο της   Ομοσπονδίας  Γεώργιο Φουντουλάκη.
Στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος αγωνίστηκαν δυο αθλητές από τους Τιτάνες. Νικητής ήταν ο Σταματής

Τα δάκρυα της Κανέλλη για φάρσα του ΣΚΑΪ με την Χρυσή Αυγή


Καλεσμένη στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν η βουλευτής Αθήνας του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να σχολιάσει το νέο Μνημόνιο, αλλά και τα νέα μέτρα που αναμένεται να πλήξουν ακόμα περισσότερο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

Ωστόσο, στο πρώτο τηλεοπτικό διάλειμμα, η βουλευτής ήρθε αντιμέτωπη με μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη που την εμπόδισε να επιστρέψει στο τηλεοπτικό πάνελ. Το διάλειμμα, μάλιστα, κράτησε περισσότερο από 12 λεπτά σε μια μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μετά το πέρας του τηλεοπτικού σποτ η δημοσιογράφος ενημέρωσε τους τηλεθεατές για το τι είχε συμβεί, δικαιολόγησε το μεγάλο διαφημιστικό διάλειμμα και ζήτησε συγγνώμη από την κυρία Κανέλλη, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεση του σταθμού να την προσβάλλουν.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Από την επόμενη εβδομάδα θα τρώτε και θα πίνετε δωρεάν αν δεν πάρετε απόδειξη


Σε ισχύ τίθεται από την ερχόμενη βδομάδα η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη παροχής υπηρεσίας και εμπορεύματος, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό.

Έτσι από εδώ και πέρα τα καταστήματα θα υποχρεούνται να κόβουν απόδειξη έγκαιρα πριν δουν τους πελάτες να το βάζουν

Ελεύθερος ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης Πηγή: Ελεύθερος ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους θα αφεθεί την Παρασκευή ο 38χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, αφού συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, δηλαδή το 18-μηνο.
Συγκεκριμένα, το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον 35χρονο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσής του από τη Θεσσαλονίκη και της υποχρέωσής του να διαμένει στη δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη.
Ο 35χρονος, που είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν στη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής, θα αποφυλακισθεί, καθώς δεν αναμένεται μέχρι την Παρασκευή, όταν και συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισης που ο νόμος ορίζει ως ανώτατο όριο, να έχει ολοκληρωθεί η δίκη για τη δράση του κυκλώματος που άρχισε λίγες μέρες μόνο πριν.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισε να του επιβάλλει περιοριστικούς όρους, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα διαφύγει. Οι παραπάνω όροι αποφασίστηκαν και για άλλους δύο συγκατηγορουμένους του.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 12 άτομα. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το κύκλωμα δάνειζε με μηνιαίο τόκο έως και 10%, ενώ το ποσό που φέρεται να αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από την παράνομη δράση τους προσδιορίζεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.


Πηγή: Ελεύθερος ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/73600#ixzz2AFax1CM3

Προσλήψεις 1.068 εποχικών σε δήμους, πανεπιστήμια, παιδικούς σταθμούς, ΔΕΗ, υπηρεσίες


Στις 1.068 ανέρχονται οι θέσεις εποχιακής εργασίας που προσφέρονται αυτή τη στιγμή σε δήμους, παιδικούς σταθμούς, την ΔΕΗ αλλά και φορείς του δημοσίου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα «ανοίξουν» οι αιτήσεις για 1.440 επιστημονικούς συνεργάτες στα ΤΕΙ όλης της χώρας. Δείτε τη λίστα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», οι θέσεις εποχικής εργασίας που έχουν ήδη προκηρυχθεί και των οποίων οι προθεσμίες τρέχουν είναι οι εξής:
  • 224 τεχνίτες και υπάλληλοι στη ΔΕΗ. Πρόκειται για εποχικές θέσεις οκτάμηνης σύμβασης σε όλη την επικράτεια της χώρας. Ζητούνται μηχανοτεχνίτες, ηλεκτροτεχνίτες, υπάλληλοι γραφείου, ταμίες, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
  • 112 θέσεις πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας για ανέργους στην Αττική. Οι θέσεις αφορούν ψυχολόγους, συνοδούς ΑμΕΑ, κοινωνικούς λειτουργούς, εργάτες κήπου, κλπ και προκηρύσσονται μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ΕΨΥΜΕ και «Ρηξικέλευθος». Οι προσληφθέντες θα εργαστούν στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Αθήνας, Παπάγου-Χολαργού, και Πειραιά. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-4635391 (ΕΨΥΜΕ) και 210-3820997 (Ρηξικέλευθος). Αιτήσεις μέχρι 26 Οκτωβρίου και 31 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

“Πόσο Ελληνικό ειναι το επωνυμό σας – Από πού βαστάει η σκούφια σας;”

Όπως ακριβώς τα ονόματα έτσι και τα επώνυμα (ή «τα οικογενειακά μας ονόματα» αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Μανώλη Τριανταφυλλίδη) όχι μόνο σημαίνουν κάτι, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τη γεωγραφική καταγωγή τους, την παλαιότητά, ακόμη και τη γλωσσική τους ιδιαιτερότητα...
«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους», αναφέρει η κ. Φούλα Πισπιρίγκου, φιλόλογος, και προσθέτει:
«Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικές καταλήξεις οι οποίες υποδηλώνουν καταγωγή, όπως για παράδειγμα τα σε ‘ίδης’ και ‘άδης’ που είναι καταλήξεις των Ποντίων, τα σε ‘ογλου’ που είναι Μικρασιατικά και σημαίνουν ο γιος του τάδε, το ‘πουλος’ που απαντάται στην Πελοπόννησο, το «άκος» στη Μάνη και το «άκης» που είναι κρητικό». Συνοψίζοντας, λοιπόν, μπορούμε να διακρίνουμε τα επώνυμα σύμφωνα με τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα, καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια). Πατρωνυμικά:Αυτά που χρησιμοποιούν για ρίζα τους βαφτιστικά ονόματα, είναι μαζί με τα παρατσούκλια το συχνότερο είδος των οικογενειακών ονομάτων. Τα συναντούμε σε ονομαστική πτώση (π.χ. Κωστής, Γεωργής), σε γενική (π.χ. Γεωργίου, Δημητρίου), αλλά και με πολλές καταλήξεις ή υποκοριστικά (π.χ. Στεφανίδης, Αθανασούλας).

Η... «αόρατη» τηλεόραση του μέλλοντος



Η τηλεόραση του μέλλοντος θα μπορούσε να είναι μία διάφανη οθόνη η οποία θα είναι πιο λεπτή και διακριτική από ποτέ και, το κυριότερο, θα «εξαφανίζεται» όταν την..
απενεργοποιούμε! Η συγκεκριμένη τεχνολογία (TOLED) υπάρχει μεν σήμερα, αλλά είναι αρκετά αργή ακόμα. Επιπλέον, η παραγωγή οθονών αυτού του μεγέθους δεν είναι προς το παρόν δυνατή. Η πρώτη τηλεόραση Loewe με οθόνη τεχνολογίας TOLED, σχεδιαστής της οποίας είναι ο Michael Friebe, ήταν υποψήφια στον διαγωνισμό iF Concept Design για το 2011. «Ως η πρώτη του είδους της, η “Loewe Invisio” παρουσιάζει τεχνολογική καινοτομία, συνδυάζοντας τη συμβατική LCD οθόνη και την τελευταία τεχνολογία TOLED», είπε ο Friebe. «Αυτό της επιτρέπει να αναπαράγει μη διάφανες, στέρεες κινούμενες εικόνες με πλούσια χρώματα και πλήρη γκάμα αντίθεσης, από τελείως μαύρο σε κάτασπρο», προσέθεσε. Η

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

<<Βοήθεια,μας ψεκάζουν», διαμαρτυρήθηκαν έξω απ'το Πεντάγωνο

Η Ομάδα Δράσης Αττικής πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας… κατά των χημικών αεροψεκασμών.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν από τις 7:30 το πρωί έξω από το Πεντάγωνο και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, καθώς και στους τρεις αρχηγούς των γενικών επιτελείων, περιμένοντας απαντήσεις. 

Σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης Αττικής καθημερινά γίνονται χημικοί αεροψεκασμοί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

«Η γενοκτονία κατά της ανθρωπότητας δε θα σταματήσει χωρίς τη δική μας δράση. Χωρίς τη δράση όλων μας. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση προς τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, να ζούμε κάτω από καθαρούς ουρανούς. Ακτιβιστές και οικολογικές οργανώσεις συλλέγουν στοιχεία και καταθέτουν μηνύσεις, πιέζοντας τις κυβερνήσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι κι εμείς, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να σφυρίζουμε αδιάφορα μπροστά σ'ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή τους.


Δωρεάν μαστογραφίες για 450 γυναίκες από το ίδρυμα `` Δ. Πασχάλη``


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Δ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ»
Δωρεάν μαστογραφίες για 450 γυναίκες
ΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


2012-10-11 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Ημερίδα για τον καρκίνο τού μαστού - Δωρεάν μαστογραφίες _ Παρασκευή 12-10-2012 (1).jpgΤετρακόσιες πενήντα (450) γυναίκες του Δ.Δίου-Ολύμπου, αλλά όχι μόνο, θα μπορούν από σήμερα και κατά το επόμενο διάστημα να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες, μετά την πολύ μεγάλη προσφορά του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης (ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού και διανομή κουπονιών για δωρεάν μαστογραφίες) που έγινε στην Κονταριώτισσα με τη συνεργασία του Δ.Δίου-Ολύμπου.
Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Συγκεκριμένα, το ίδρυμα του κ. Διονύση Πασχάλη μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη με στόχο την αγάπη και αλληλεγγύη που πρέπει να προσφέρεται, εν μέσω οικονομικής κρίσης, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δ.Δίου-Ολύμπου 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κι όμως είναι αληθινή !!!

To πρώτο διαστημικό αεροδρόμιο

Περίπου 500 άτομα έχουν μέχρι σήμερα στα χέρια τους το εισιτήριο για μια πτήση με την Virgin Galactic. Κόστος:  200.000 δολάρια το άτομο.  Την προκαταβολή των 20.000 δολαρίων το άτομο έχουν δώσει μεταξύ άλλων ο Stephen Hawkings, ο Tom Hanks, o Aston Kutcher και το ζεύγος Jolie – Pitt... Το ταξίδι θα διαρκεί δύο ώρες εκ των οποίων έξι λεπτά θα είναι εκτός βαρύτητας.
H Virgin Galactic είναι η αεροδιαστημική (…) εταιρεία του ανήσυχου πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Richard Branson, η οποία μεταξύ άλλων σχεδιάζει να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, στην αρχή εντός τροχιάς αλλά αργότερα και πιο μακριά, δηλαδή εκτός τροχιάς (και ο θεός βοηθός).  Τα διαστημικά αεροσκάφη βεβαίως δεν μπορούν να απογειώνονται από όπου να ‘ναι και για αυτό ο επιχειρηματίας, σε συνεργασία με την Πολιτεία του New Mexico έχτισε και το πρώτο διαστημικό αεροδρόμιο, έκτασης 7 στρεμμάτων και συνολικού κόστους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, στην έρημο του Μεξικού. Το όνομα αυτού «Spaceport America», σα να λέμε «διαστημοδρόμιο». Η κατασκευή, εντυπωσιακή και ολίγον εξωπραγματική (όπως θα ‘πρεπε), μοιάζει σαν να βγήκε από σελίδες κόμικ επιστημονικής φαντασίας. Δείτε:


Το Spaceport America βρίσκεται στην έρημο Jornada del Muerto («το ταξίδι του πεθαμένου») στη νότια πλευρά του Μεξικού.
Το Spaceport America βρίσκεται στην έρημο Jornada del Muerto («το ταξίδι του πεθαμένου») στη νότια πλευρά του Μεξικού.

Το ελικοειδές σχήμα του κτηρίου, που μοιάζει να αναδύεται στη μέση του έρημου τοπίου, και το εσωτερικό του, έχουν ως στόχο να μεταφέρουν κάτι από το μυστήριο και το δέος του διαστήματος, να αναδείξουν την ένταση και τη συγκίνηση που προκαλεί ένα ταξίδι στο διάστημα.
Το ελικοειδές σχήμα του κτηρίου, που μοιάζει να αναδύεται στη μέση του έρημου τοπίου, και το εσωτερικό του, έχουν ως

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία


Το πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν 7.523 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (162) παραβάσεις

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, εφαρμόζουν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ένα ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου, περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:
  • η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα
  • η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία
  • η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους και
  • η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
Ειδικότερα, το πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου (11-09-2012 έως 11-10-2012) πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα (7.523) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά (162) παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία.
Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας και στη χρήση φθαρμένων ελαστικών, στη στέρηση ειδικού σήματος ασφάλισης, δελτίου τεχνικού ελέγχου και λοιπών προβλεπόμενων από το νόμο εγγράφων, στην έλλειψη και μη χρήση ζωνών ασφαλείας καθώς και στη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.