Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Περικοπή 50 ευρώ στις επικουρικές από τον Νοέμβριο

Εξτρα μείωση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα, λόγω αναδρομικών κρατήσεων, θα επιβάλλεται από τον Νοέμβριο σε 250.000 επικουρικές συντάξεις.
Περικοπή 50 ευρώ στις επικουρικές από τον ΝοέμβριοΤο μέτρο θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα που έμειναν σε εκκρεμότητα από την α' αξιολόγηση.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η ρύθμιση προβλέπει ότι το όριο των αναδρομικών περικοπών θα φτάνει στα 50 ευρώ και δεν θα περιορίζεται σε ένα πλαφόν μείωσης 10%, όπως αρχικά είχε προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.
Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι οι συνταξιούχοι να «εξοφλήσουν» τις αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Τραγωδία στην Ημαθία: Τρένο παρέσυρε και διαμέλισε άνδρα

Τραγικό τέλος είχε ένας άνδρας στη Ημαθία το βράδυ της Τετάρτης, όταν αμαξοστοιχία με δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, παρέσυρε και διαμέλισε έναν άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.  
Φωτογραφία: SOOCΣύμφωνα με πληροφορίες από το alexandiamou.gr, o άνδρας φαίνεται πως πετάχτηκε στις γραμμές, μεταξύ Πλατέος και Κορυφής, όταν περνούσε από το σημείο το τρένο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να διαμελιστεί. Η αμαξοστοιχία κατάφερε να σταματήσει 500 περίπου μέτρα μακρυά από το σημείο που πραγματοποιήθηκε το ατύχημα
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο βρέθηκε ανδρικό εσώρουχο που εικάζεται ότι ανήκει στο διαμελισμένο πτώμα.

Eνας νεκρός σε τροχαίο στην Εθνική Θεσσαλονίκης - Ευζώνων


Eνας νεκρός σε τροχαίο στην Εθνική Θεσσαλονίκης - ΕυζώνωνΤροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις επτά το πρωί στην ΠΑΘΕ (Αυτοκινητόδρομος Πατρών - Aθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων) με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό.

Συγκεκριμένα το δυστύχημα σημειώθηκε στη Νέα Εθνική Θεσσαλονίκης - Ευζώνων κοντά στο χωριό Άσπρος Κιλκίς, στο ρεύμα προς Ευζώνους, όταν ΙΧ επιβατηγό συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο οδηγός του ΙΧ οχήματος. Στο σημείο αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα καθώς έχουν φτάσει οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Πολυκάστρου.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία (κυρίως την Χαλκιδική), τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. H θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώραΚαιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία (κυρίως την Χαλκιδική). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς
χαμηλότερη. 
Νησιά Ιονίου, ‘Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Οι Τούρκοι που έφτασαν στη Ρόδο ζήτησαν πολιτικό άσυλο Πηγή:www.dimokratiki.gr


1Εν αναμονή της καταγραφής του αιτήματός τους από την Περιφερειακή Επιτροπή Ασύλου και καθορισμού της ημερομηνίας, που θα δώσουν συνέντευξη, τελούν οι 4 ενήλικες Τούρκοι, που συνελήφθησαν μαζί με 6 παιδιά, το πρωί της Τρίτης στα Στεγνά, για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό για δύο οικογένειες, οι άνδρες ηλικίας 33 και 39 ετών, οι γυναίκες 37 και 33 ετών και τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών (αγόρια 13 και 12 ετών και τα κορίτσια 2, 6, 11 και 7 ετών)
Όπως απεκάλυψε χθες η «δημοκρατική», οι Τούρκοι αφίχθησαν παρανόμως στο νησί με σκάφος και εντοπίστηκαν περί ώραν 06.00 της Τρίτης από κατοίκους της περιοχής, που ενημέρωσαν την αστυνομία. Αρχικώς υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες, πλην όμως μετά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι όλοι έφεραν τουρκικά διαβατήρια και μάλιστα δύο εξ’ αυτών είχαν και βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και όπως υποστηρίζουν, είναι ο τελικός σταθμός τους.