Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011


«Αποδοχή, κατανόηση και επιβράβευση των προσπαθειών του, χρειάζεται ένα δυσλεξικό παιδί που με τη σωστή διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να διαπρέψει στη ζωή του». 
Η επισήμανση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της διάλεξης με θέμα «Δυσλεξία: Μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής, τεστ και μέθοδος Παυλίδη», που διοργάνωσε χθες το βράδυ ο Δήμος Κατερίνης στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. 



Ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γ. Θ. Παυλίδης, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Προβλημάτων Μάθησης, διευθυντής 20 Ερευνητικών Προγραμμάτων στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό,  προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία  και  διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό  ως  ‘PAVLIDIS TEST’. 

Οι εφευρέσεις του  είναι  αναγνωρισμένες  με  διεθνείς πατέντες από την  Αμερική,  Καναδά, Γαλλία,   Αγγλία.   Από 25 χώρες, τον εμπιστεύονται και του φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα δυσλεξίας και διάσπασης προσοχής για το μοναδικό παγκοσμίως  βιολογικό  ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ.   Έρχονται  ακόμη και από τις πλέον  προηγμένες  χώρες του

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Κατολίσθηση στα Τέμπη στο ίδιο σημείο που είχαμε την πτώση των βράχων


 
Βράχος αποκολλήθηκε στο ίδιο σημείο που έγινε η μεγάλη πτώση και είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο, συνέβη σήμερα μετά της 20:00...
με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον τραυματισμού ενός ανθρώπου ο οποίος διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ .
Τσάμπα τα χρήματα και η διαφήμιση, η κατολίσθηση έγινε στο ίδιο σημείο και ουρά χιλιομέτρων στην Ε.Ο που έκλεισε για πάνω από μισή ώρα.
Αυτήν την ώρα η κίνηση γίνεται εκ περιτροπής στην μία λωρίδα του δρόμου και μόνο με αντιολισθηκές αλυσίδες .!

πηγή:24wro.blogspot.com
ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΥΜΑ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ







Καρέτα-Καρέτα, ένα ακόμη θύμα προπέλας






ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΕ, ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΑΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΡΟΠΕΛΑΣ ΣΚΑΦΟΥΣ


Χελώνα τύπου «Καρέτα – Καρέτα» ξεβράστηκε τις τελευταίες ώρες σε ακτή της Λεπτοκαρυάς. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, πρόκειται για το τρίτο θύμα εντός των τελευταίων τεσσάρων μηνών που ξεβράζεται σε ακτή της Πιερίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο θανάσιμος τραυματισμός αυτού του προστατευόμενου είδους χελώνας προήλθε, σύμφωνα με κτηνίατρο που την εξέτασε, από χτύπημα προπέλας που επέφερε τον θανάσιμο τραυματισμό της.
Δεν είναι γνωστό το θαλάσσιο σημείο στο οποίο η χελώνα χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους και δεν αποκλείεται ο θανάσιμος τραυματισμός της να σημειώθηκε πριν από κάμποσες μέρες και πολύ μακριά από τις ακτές της Πιερίας, ίσως δε στα ανοιχτά της θάλασσας και εντός του Αιγαίου πελάγους.
Μετά τον εντοπισμό της χελώνας στην ακτή, επιλήφθηκε το Λιμενικό της Πιερίας, έγινε εξέταση από κτηνίατρο και ζητήθηκε από τη διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου να απομακρυνθεί η Καρέτα – Καρέτα και να ταφεί.