Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012


Η πρωτοβουλία με τις ελληνικές πατάτες online κάνει το γύρο του κόσμου!
Whashington Post
Αποτελεί σίγουρα την είδηση των τελευταίων ημερών.
Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η οικονομική κρίση μπορεί και γεννά έξυπνες ιδέες, αποτυπώνεται στην ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Πωλήσεις αγροτικών προϊόντων σε συμφέρουσες τιμές, μέσω διαδικτύου και χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων έχουν ξεκινήσει, ενώ ήδη οι κάτοικοι της Κατερίνης μπορούν να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, ποσότητες μέχρι 100 κιλά ανά άτομο, προς 0,25 ευρώ το κιλό ή «2,5 ευρώ το δεκάκιλο», σύμφωνα πάντα με την ονομασία της δράσης την οποία επέλεξαν οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας.
Στην ιστοσελίδα αναρτώνται τα ονόματα των πολιτών, καθώς και οι ποσότητες που έχει παραγγείλει ο κάθε ένας. Οι παραγωγοί έτσι μπορούν να πουλάνε το προϊόν τους κατευθείαν στους καταναλωτές, σε πιο συμφέρουσες τιμές. 
πηγή:portalpierias.gr

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Διατροφικές προτάσεις στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη



Παναγιώτης Γ.Χαλβατσιώτης
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας
Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο
Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»

Ο J.M.Mbanya, Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας για τον Διαβήτη (International Diabetes Federation) σε πρόσφατη συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι ο διαβήτης αποτελεί για την παγκόσμια υγεία το tsunami  του 21ου αιώνα. Έχει υπολογισθεί ότι πάνω από 366 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως παρουσιάζουν διαβήτη και το σημαντικότερο είναι ότι η συχνότητά αυξάνεται ραγδαία και με γεωμετρικό ρυθμό ώστε να προδικάζεται ότι σε 20 χρόνια ο διαβήτης θα ταλαιπωρεί πάνω από 600 εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Το κόστος του διαβήτη μεταφράζεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το κυριότερο είναι ότι ο διαβήτης αποτελεί την αιτία θανάτου για περίπου 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας σε ετήσια βάση, ήτοι σε ένας  θάνατος λόγω του διαβήτη κάθε 7 δευτερόλεπτα. Στατιστικές μελέτες ανεβάζουν τον αριθμό των διαβητικών στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου κοντά στο 8%, οπότε ο διαβήτης στην χώρα μας φαίνεται να μειώνει το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα ζωής σε περίπου 1.000.000 άτομα. Τα ποσοστά όμως του «προ-διαβήτη», μια κατάστασης που ακόμα δυνητικά είναι αναστρέψιμη τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίζονται συντριπτικά υψηλά στη χώρα μας συγκριτικά με τι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το 1/4 των ενηλίκων ανδρών σήμερα βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν «επίσημο» διαβήτη μια που εμφανίζουν το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο.  Η

"Αν και Ιταλοί, είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της"!

"Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τους Έλληνες φίλους μας", λένε οι δύο δήμαρχοι της Ιταλίας, που πρόσφεραν το μισθό τους στη χώρα μας...

«Η κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί. Η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από spreads και τραπεζικά επιτόκια». Αυτό είπαν οι....
ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, οι οποίοι δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Graecia) και προσέφεραν τον μισθό τους
στη χώρα μας. Όπως τονίζουν οι δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι στην Κάτω Ιταλία, αποφάσισαν να προσφέρουν τον μισθό τους στην χώρα μας για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίσιμη οικονομική κατάσταση. Ο κ. Γκλάντι επεσήμανε ότι «η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και υποχρεωτική, θα μπορούσα να πω: Έχω ζήσει για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Το μνημόνιο «σκοτώνει» τους καρκινοπαθείς!


Ακόμη και 3 με 4 χρόνια μετά θα έχουν πρόσβαση στα νέα φάρμακα οι ογκολογικοί ασθενείς καθώς οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης δε θα κυκλοφορούν σκευάσματα στη χώρα μας αν δεν έχουν προηγουμένως κυκλοφορήσει σε άλλες 18 χώρες.
 
Όπως τονίζει ο Σύλλογος Kαρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων "Κ.Ε.Φ.Ι  ΑΘΗΝΩΝ, με τα νέα  μέτρα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την υγεία, οι ασθενείς, ο βασικός αποδέκτης των εκάστοτε πολιτικών υγείας, είναι εκείνοι που θα υποστούν και πάλι τις συνέπειες από ρυθμίσεις που ελήφθησαν ερήμην τους.
Όπως σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου Kαρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων "Κ.Ε.Φ.Ι  ΑΘΗΝΩΝ”,  κυρίως οι καρκινοπαθείς είναι αυτοί που πρώτοι έγιναν «όμηροι» στη διαμάχη του Υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές,  ήδη από τον Μάϊο του 2011, όταν δύο φαρμακευτικές εταιρείες διέκοψαν τις παραδόσεις απαιτώντας την εξόφληση τους. Αυτό  συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες όταν και άλλες εταιρείες δήλωσαν ότι θα παραδίδουν φάρμακα στα νοσοκομεία, μόνον εφόσον πληρώνονται μετρητοίς.

Νέα φάρμακα τέλος για τους Έλληνες!








Στη φαρμακευτική περίθαλψη του …1970 όπου οι Έλληνες ασθενείς ήταν μάλλον οι πληβείοι της Ευρώπης και έβλεπαν τις νέες πρωτοπόρες θεραπείες χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, φαίνεται  ότι θα επιστρέψουμε σύντομα. 
Πως θα γίνει αυτό;

 

Οι εμπνεύσεις της κυβέρνησης αφήνουν για άλλη μια φορά έκθετους τους ασθενείς που θα πρέπει να περιμένουν από 3 έως και 4 χρόνια για να δουν τα νέα φάρμακα που μπορεί να κυκλοφορούν  ήδη σε άλλες χώρες. 
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας φέρνει ρύθμιση σοκ που θα αναγκάσει πολλές ασθενείς, κυρίως βαριά πάσχοντες, να ψάχνουν τις νέες θεραπείες στο εξωτερικό. 
 

Ρυθμίσεις-ανάσα στα δάνεια 

5.000 άνθρωποι ζητούν κάθε μέρα “κούρεμα”



Πραγματικό... τσουνάμι αιτήσεων για ρυθμίσεις των δανείων βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη με αποτέλεσμα ήδη να υπολογίζεται ότι ως το τέλος του χρόνου οι αιτήσεις θα έχουν φτάσει το 1.000.000!

Με βάση αυτά τα στατιστικά εκπρόσωποι του Αυτόνομου Δικτύου και της Πρωτοβουλίας Συλλόγων της ΟΤΟΕ, παρουσίασαν μία εναλλακτική πρόταση, όπως δημοσιεύει “Το Βήμα”, ώστε τα νοικοκυριά να απαλλαχθούν από δυσβάσταχτα βάρη και κανείς να μην αναγκάζεται να πληρώνει σε δάνεια περισσότερο από το 1/3ο του μηνιαίου εισοδήματός του (μια παγκόσμια πρακτική την οποία χιλιάδες Έλληνες αγνοούσαν επί χρόνια επιδεικτικά).

Η πρόταση:
Για κάθε οικογενειακό εισόδημα (αθροιστικά εάν είναι οικογενειακό), που προέρχεται αποδεικτικά

Ξενοδοχεία όπου διάσημοι άνθρωποι έχουν πεθάνει


Διάσημοι άνθρωποι μένουν σε πολυτελές ξενοδοχεία.
Πιο πρόσφατα ήταν η τραγουδίστρια ηθοποιός Whitney Houston, η οποία βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 48 ετών στο Beverly Hilton Hotel στο Los Angeles, CA.
Δείτε παρακάτω ξενοδοχεία όπου τα αστέρια έμεναν πριν από την..... μόνιμη κατοικία τους

Chateau Marmont στο Λος Άντζελες

Ηθοποιός / κωμικός ο Τζον Μπελούσι

Βιασμός 15χρονης από νεαρό που γνώρισε μέσω Facebook

Σοκ στη Πάτρα. Νεαρός βίασε και έκλεψε ανήλικη που προσέγγισε μέσω κοινωνικού δικτύου. Τι έδειξαν οι έρευνες της αστυνομίας



Για βιασμό και απόπειρα κλοπής σε βάρος 15χρονης, κατηγορείται ένας 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 15χρονη κατήγγειλε στην Ασφάλεια Πατρών, ότι αφού επιβιβάστηκε στο όχημα του 20χρονου, τον όποιο είχε γνωρίσει μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκείνος την οδήγησε παρά τη θέλησή της στο σπίτι φιλικού του προσώπου.
Εκεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της ανήλικης, ο 20χρονος τη βίασε.
Στην συνέχεια ο 20χρονος την εγκατέλειψε στην περιοχή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών αφού πρώτα της είχε αφαιρέσει το κινητό της τηλέφωνο και ένα χρυσό σταυρό - μενταγιόν.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012


Έως και 148% ακριβότερα από τους Ευρωπαίους αγοράζουν οι Έλληνες τα ίδια προϊόντα...


Έως και 148% ακριβότερα από τους Ευρωπαίους αγοράζουν οι Έλληνες τα ίδια προϊόντα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) που επεξεργάστηκε και δημοσίευσε η εφημερίδα «Έθνος». Στο πλαίσιο της έρευνας τέθηκαν σε σύγκριση 20 κατηγορίες προϊόντων στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία, και διαπιστώθηκε ότι βασικά καταναλωτικά προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα σε αστρονομικές τιμές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συσκευασία ψωμιού για τοστ, η οποία στην Ελλάδα πωλείται στα 2,52 ευρώ, όταν στην Αγγλία πωλείται μόλις 1,04 ευρώ. Το ίδιο προϊόν πωλείται στην Ισπανία 1,57 ευρώ και στη Γαλλία 2,24 ευρώ.
Η Ελλάδα είναι ακριβότερη και στο νωπό γάλα (παστεριωμένο με μειωμένα λιπαρά), το οποίο στην Ισπανία πωλείται 1 ευρώ το λίτρο, στη Γαλλία 1,07 ευρώ, στην Αγγλία 1,32 ευρώ και στην Ελλάδα 1,35 ευρώ.
Κατά 61,5% ακριβότερα σε σχέση με τους Γάλλους αγοράζουμε τον καφέ φίλτρου, ο οποίος στην Ελλάδα κοστίζει 4,28 ευρώ, στη Γαλλία 2,65 ευρώ, στην Ισπανία 3,64 ευρώ και στην Αγγλία 3,87 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας ακριβότερα έως και 13,7% είναι και τααπορρυπαντικά πλυντηρίου, τα οποία στην Ελλάδα αγοράζονται με μέση τιμή 8,62 ευρώ, στη Γαλλία με 7,58 ευρώ και στην Αγγλία με 8,29 ευρώ.
Η Ελλάδα όμως δεν είναι ακριβότερη μόνο στα …πίτουρα, αλλά και στο αλεύρι, το οποίο πωλείται στη χώρα

Πρόταση για παράλληλη κυκλοφορία δραχμής και ευρώ στην Ελλάδα

 
Πρόταση για παράλληλη κυκλοφορία δραχμής και ευρώ στην Ελλάδα : Την παράλληλη κυκλοφορία δραχμής και ευρώ στην Ελλάδα προτείνει  ο οικονομολόγος Όλιβερ Χόλτενμολερ  του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Χάλλε, ο οποίος προειδοποίησε  όμως για τις
Την παράλληλη κυκλοφορία δραχμής και ευρώ στην Ελλάδα προτείνει  ο οικονομολόγος Όλιβερ Χόλτενμολερ  του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Χάλλε, ο οποίος προειδοποίησε  όμως για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Είχε προηγηθεί η πρόταση  Όχοφεν να επανέλθει προσωρινά η κυκλοφορία της δραχμής παράλληλα με το ευρώ ,  προκειμένου  οι Έλληνες να «τετραγωνίσουν τον κύκλο», δηλαδή να μειώσουν δραστικά τα ελλείμματα και την ίδια στιγμή να βελτιώσουν τους δείκτες ανάπτυξης, αυξάνοντας παράλληλα και τα φορολογικά έσοδα.
Σύμφωνα με την πρόταση κάθε είδους πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας (μισθοί,  συντάξεις,  ενοίκια)  θα συνάπτονται σε δραχμές, αλλά οι συναλλαγές με το εξωτερικό θα γίνονται σε ευρώ. Οι καταθέσεις στις τράπεζες πάντως  θα  μπορούν να είναι σε ευρώ, εφόσον έχουν δηλωθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
Προτείνεται ακόμα σταθερή  ισοτιμία μεταξύ των δύο νομισμάτων για μία μεταβατική περίοδο δύο μηνών και στη συνέχεια διολίσθηση της δραχμής σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά με υποτίμηση που δεν θα ξεπερνά το 2% κάθε μήνα.
Star.gr


Ζώντας στο "Ελλάντα" της οικονομικής ύφεσης


Ζώντας στο "Ελλάντα" της οικονομικής ύφεσης : Αλλοτε  ο έρωτας, ο ήλιος και οι όμορφες ακρογιαλιές μας, άλλοτε οι  επαγγελματικές ευκαιρίες και άλλοτε η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής,  τους
Αλλοτε ο έρωτας, ο ήλιος και οι όμορφες ακρογιαλιές μας, άλλοτε οι επαγγελματικές ευκαιρίες και άλλοτε η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, τους έφερε στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από τους ξένους που έφτασαν έως εδώ με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα στέριωσαν και δεν νιώθουν πια ξένοι.

Ο ποδοσφαιριστής Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο προπονητής Γιάτσεκ Γκμοχ, η μοδίστρα Μάγδα Ρατζίβον, η δασκάλα χορού Αν Μαρί Μαρίνος, ο χορευτής Ιάκωβος Gogua, η δημοσιογράφος Ανχο Ζαμακακασβίλι και η μουσικός Marieke Meijer μιλούν στην «Espresso της Κυριακής» για την οικονομική κρίση, που άλλαξε τη ζωή μας αλλά και τη δική τους.

Χουάν Ραμόν Ρότσα: Περιμένει την εξέγερση
«Ηταν η μοίρα μου» μας είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα,

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Αλήθειες που «καίνε»

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πολλές είναι οι φωνές που εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η χρήση του είναι ασφαλής και αν βοηθά πραγματικά στην διακοπή του καπνίσματος. 

Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο είναι ωστόσο αρκετή για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να διαπιστώσουμε ότι αφ’ ενός το κάπνισμα κανονικών τσιγάρων είναι τόσο επιβλαβές που αξίζει σε κάθε καπνιστή οποιαδήποτε ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτή την εξαιρετικά εθιστική και επικίνδυνη συνήθεια και αφ ετέρου το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι φυσικό να δεχτεί την επίθεση των κολοσσών που εμπορεύονται το μόνο νόμιμο ναρκωτικό παγκοσμίως. Για να δούμε λοιπόν τι βρήκαμε! Το άρθρο είναι αρκετά  μακροσκελές, τα στοιχεία όμως είναι πολλά και ελπίζουμε να σας λύσει πολλές απορίες. 

Drunkorexia: Η νέα τάση στη δίαιτα των κοριτσιών


Νικόλαος Κριαράς

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του iator.gr
Μία νέα ολοένα αυξανόμενη τάση των νέων και δη των κοριτσιών να περιορίζουν την κατανάλωση φαγητού εάν πρόκειται να βγούν για να εξισορροπήσουν το ποσό των καταναλισκομένων θερμιδών με την κατανάλωση ποτού.
Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται απο το συγκεκριμένο νέο νόσημα, ελέγχουν ενδελεχώς την περιεκτικότητα των τροφίμων στα θρεπτικά συστατικά τους και ζουν υπό τη σκιά της συνεχής μέτρησης του σωματικού τους βάρους.
Εάν πρόκειται να βγούν ή αν βγούν τυχαίως, θα καταναλώσουν αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες διότι είτε το αγαπάνε ως ρόφημα είτε το προστάζει η παρέα είτε έχουν υπολογίσει ότι αντί να πιούνε κάποιο αναψυκτικό το οποίο περιέχει ίδιες θερμίδες με το αλκοόλ και δεν θα θεωρούνται «in», το αποτέλεσμα είναι ότι στην πρώτη περίπτωση όπου γνωρίζουν ότι θα βγούν, θα περιορίσουν την κατανάλωση σε τρόφιμα αφού προηγουμένως θα έχουν αναζητήσει το πόσο πρέπει να πιούν και το πόσες θερμίδες θα λάβουν, στη δεύτερη περίπτωση όπου βγήκανε τυχαία και θα αρχίσουν να καταναλώνουν αλκοόλ, στην αρχή νιώθουνε ενοχές αλλά όταν σκεφτούν ότι θα περιορίσουν δραστικά την λήψη των θερμιδών την επόμενη ημέρα , τότε ηρεμούν και ξεκινάνε να πείνουνε.
Το παράδοξο γεγονός, είναι ότι θυμούνται σε γενικές γραμμές το πόσο αλκοόλ καταναλώσανε.
Επίσης, να σημειωθεί ότι η πλειονότης των νέων αυτών, τρέφεται υποθερμιδικώς στη καθημερινότητα του.

Συνέπειες
Οι συνέπειες δυστυχώς, είναι μόνο αρνητικές ουδεμίαν θετική έκβαση δεν έχει η συγκεκριμένη ακολουθία ως τρόπο ζωής. Η κατανάλωση θερμιδών, σαφώς σε μικρότερο ποσό εν συγκρίσει του απαραίτητου ποσού, μελλοντικά θα επιφέρει αρκετά προβλήματα. Τέτοιου είδους προβλήματα, είναι η συνεχής κούραση, η

ACTA: ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ....;;;


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία
ΤΟ 17ο  ΑΝΤΑΜΩΜΑ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΔΗΜΟΤΩΝ   ΔΙΟΥ   ΠΙΕΡΙΑΣ


   Με την παρουσία των δημοτών του Δίου  Πιερίας των καταγόμενων από την ιστορική παραολύμπια περιοχή και πλήθους  πολιτών από ολόκληρο τον Νομό Πιερίας,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 το  17ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού δημοτών του Δίου.
  Το έθιμο αναβίωσε με πρωτοβουλία του εφημέριου  του Ιερού Ναού της Αγίας  Παρασκευής πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη και του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και αποσκοπεί στο να διατηρήσει αναλλοίωτη τη συνοχή όσων διαμένουν στο Δίον με τους καταγόμενους που διαβούν μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους. 
  Μετά τη Θεία Λειτουργία  και την τιμητική απονομή αναμνηστικού στον Ιεροκήρυκα και Αρχιμανδρίτη πατέρα Σεβαστιανό Αράπη για το Θεάρεστο  ποιμαντικό του έργο, ο εμπνευστής της αναβίωσης του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ  π. Δημήτριος Κουτσιμάνης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. κ. Αγαθόνικο  για την πολυετή, πολύπλευρή υποστήριξη και συμπαράσταση που παρείχε στην πρωτοβουλία του εθίμου , επεσήμανε: « Στο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα και πριν την κατασκευή του περίλαμπρου σημερινού  Ιερού  μας Ναού υπήρχε Ιερό  Μονύδριο προς τιμή της Αγίας Παρασκευής  της Οσιοπαρθενομάρτυρος και  Αθληφόρου  Αγίας της Ορθοδόξου και Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας. Σε  τούτο εδώ το Μονύδριο  το υπαγόμενο στον Άγιο Διονύσιο του εν τω Ολύμπω του θαυματουργού , οι προγονοί μας συγκεντρώνονταν  και αντάμωναν αναζητώντας  τόσο την  Ευλογία και  Χάρη της Αγίας Παρασκευής όσο και στο να διατηρήσουν τη μεταξύ τους συνοχή , αδελφοσύνη και επικοινωνία».

Αποκριάτικο ξεφάντωμα
στο ξενοδοχείο 
Mediterranean Village & Spa


Η καρδιά του καρναβαλιού, της πιο διασκεδαστικής γιορτής του χρόνου, χτυπά και φέτος στον πλέον κοσμοπολίτικο προορισμό, στο Mediterranean Village Hotel & Spa, στην Παραλία Κατερίνης. Ζήστε την πολυτέλεια και την αποκριάτικη ατμόσφαιρά του  και συνδυάστε τη διαμονή σας, το τριήμερο των Αποκριών, με τη συμμετοχή σας στο γλέντι και τις ατελείωτες γιορτινές εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
Βar  Captains: Το απόγευμα flash back με καντάδες με το πιάνο του Φώτη Σταυρίδη και το βράδυ συναυλία σε ρυθμούς Disco & Latin με το καλλιτεχνικό σχήμα του ξενοδοχείου με ερμηνευτές τους Φιλιώ Σέρβου, Θοδωρή Φωκά και Δημήτρη Δριστά.
Εστιατόριο  ΕΡΑΤΩ: Αποκριάτικος χορός  μασκέ με τους ξέφρενους ρυθμούς του DJ μας.
Αίθουσα εκδηλώσεων ΑPOLLO: Λαϊκό ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Νίκου Πατρή.



Kυριακή 26 Φεβρουαρίου
Αίθουσα εκδηλώσεων Αpollo: Η Σόφη Ζανίνου με το μοναδικό εκρηκτικό ταπεραμέντο της  σε μια μαγική μουσική παράσταση. Μαζί της η ορχήστρα του Νίκου Πατρή.
Εστιατόριο ΕΡΑΤΩ:  Γλέντι  με την λαϊκή ορχήστρα του ξενοδοχείου.
Βar Captains: Μουσική βραδιά με αποκριάτικο ρυθμό με το καλλιτεχνικό σχήμα του ξενοδοχείου με ερμηνευτές τους Φιλιώ Σέρβου, Θοδωρή Φωκά και Δημήτρη Δριστά.
 Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ομίλου Mediterranean Hotels, κ. Βασίλης Δήμου, κατά την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος, δήλωσε: «Οι αποκριάτικες νότες άρχισαν ήδη να παρασύρουν στο ρυθμό τους τα ξενοδοχεία Mediterranean. Προσκαλoύμε  μικρούς και μεγάλους να  περάσουν τις Απόκριες φορώντας τις μάσκες τους και το αποκριάτικο τους  ένδυμα όπως επιβάλλουν οι μέρες και με έντονη καρναβαλική διάθεση, να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να απολαύσουν τη φιλοξενία μας. Ελάτε να θυμηθούμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις χαράς, κεφιού και κάθε ηλικίας!»   

Νηστίσιμο γλυκό με καρύδι και σοκολάτα

  • (11)

Πειρασμός για μικρούς και μεγάλους


Υλικά για 4-6 άτομα


4-5 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια μέλι
300 γραμμάρια ζάχαρη
400-450 γραμμάρια καρυδόψιχα

Για σως σοκολάτας

128 γραμμάρια κακάο (1 πακέτο)
1 νεροπότηρο νερό
1 ½ νεροπότηρο ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση