Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στα Διόδια του Αιγινίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σήμερα (28.01.2013) στα διόδια Αιγινίου, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την επικείμενη έναρξη σταθμού διοδίων, συγκεντρωθέντα άτομα προκάλεσαν επεισόδια και φθορές και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.

Ειδικότερα, το μεσημέρι συγκεντρωθέντα άτομα που βρίσκονταν εκατέρωθεν του σταθμού διοδίων επί του οδοστρώματος παρεμπόδισαν με την χρήση βίας υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας που επιχείρησαν να ξεκινήσουν την εργασία τους και να λάβει χώρα η έναρξη της λειτουργίας των διοδίων παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Παράλληλα κατέλαβαν τις διόδους διέλευσης των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Α.ΘΕ., ενώ ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια προκάλεσαν φθορές στους οικίσκους των διοδίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων.
Συνελήφθησαν έντεκα (11) ημεδαποί ηλικίας 15 έως 51 ετών, για παράβαση του Κ.Ο.Κ., παράβαση του Νόμου «περί Βεγγαλικών, κτλ» και τα αδικήματα της παράνομης βίας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) ξύλινα κοντάρια, μία (1) πέτρα και δέκα (10) χρησιμοποιημένοι πυρσοί.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Με επέμβαση των ΜΑΤ Ξεκίνησε η λειτουργία των Διοδίων του Αιγινίου Ρίψη χημικών και προσαγωγές


    Με την επέμβαση των ΜΑΤ και την ρίψη χημικών τέθηκε σε λειτουργία ο Σταθμός διοδίων του Αιγινίου χθες γύρω στις 4:30 μ.μ.


     Από τις 10 το πρωί της Δευτέρας πολίτες και φορείς του νομού άρχισαν να συγκεντρώνονται  στα διόδια, έπειτα από το κάλεσμα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και επιτροπών,  με σκοπό να μην επιτρέψουν τη λειτουργία. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν στη σημερινή κινητοποίηση, αλλά και τι θα σημαίνει η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου για την τοπική οικονομία. Από την πλευρά τους, οι διερχόμενοι οδηγοί