Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στην τελική ευθεία προκήρυξη με 50.000 θέσεις για ανέργους


 Θέμα ημερών είναι η έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα απασχοληθούν στο Δημόσιο 50.000 άνεργοι.

Το...  
πρώτο πακέτο των θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στα υπουργεία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, ενώ το επόμενο διάστημα να ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη.

Η Αγκυρα θέλει να στήσει πλατφόρμα εξόρυξης εντός της κυπριακής ΑΟΖ


Η Αγκυρα θέλει να στήσει πλατφόρμα εξόρυξης εντός της κυπριακής ΑΟΖΠλατφόρμα για εξόρυξη υδρογονανθράκων θέλει να στήσει η Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ενώ το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρός περιπολεί στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο η τουρκική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο εταιρείες για να στήσουν πλατφόρμα, οι οποίες πάντως απάντησαν αρνητικά.

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για ληστεία στην Κατερίνη Πιερίας


Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αεροβόλα πιστόλια

Συνελήφθη χθες (26.10.2014) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, 49χρονος ημεδαπός, για ληστεία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Αμφίπολη: Στο κυνήγι του κρυμμένου χρυσού οι πρώτοι τυμβωρύχοι


Με κίνητρο την απληστία, κυνηγούσαν τον κρυμμένο χρυσό οι πρώτοι τυμβωρύχοι. Άλλοι έψαχναν μέταλλο για να κατασκευάσουν αγροτικά εργαλεία. Τι αναφέρει ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και ανασκαφέας, Πέτρος Θέμελης


Τα τελευταία ευρήματα στην Αμφίπολη και κυρίως το γεγονός ότι το κεφάλι της Σφίγγας βρέθηκε τόσο μακριά από το σώμα της, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο τάφος έχει συληθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ένα στοιχείο για αυτή τη θεωρία που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα: τις τρύπες στους τοίχους, τη σπασμένη πόρτα και τη φθορά στο ψηφιδωτό.

Αποκάλυψη: Ο ίδιος ο Ωνάσης είχε πει στους παπαράτσι πού να βρουν τη Τζάκι Κένεντι γυμνή

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κέννεντι φέρνει στο φως το υπό έκδοση βιβλίο "Ο καλός γιος: Ο JFK τζούνιορ και η μητέρα που αγάπησε", του Κρίστοφερ Άντερσεν. Τον Νοέμβριο του 1972, 10 φωτογράφοι κατάφεραν να πλησιάσουν στον θαλάσσιο χώρο του Σκορπιού και να φωτογραφίσουν τη Τζάκι ολόγυμνη. Ο Κρίστοφερ Αντερσεν, υποστηρίζει ότι το σκηνικό είχε στήσει ο ίδιος ο Ωνάσης! Μάλιστα, λέει ότι είχε προμηθεύσει στους παπαράτσι χάρτες του Σκορπιού, δίνοντάς τους ακριβείς λεπτομέρειες για τις ώρες και τα μέρη που η σύζυγός του πήγαινε για μπάνιο. Λίγες μέρες αργότερα, δεκάδες φωτογραφίες της ολόγυμνης Τζάκι, δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό περιοδικό Playmen. Η Τζάκι δεν έμαθε ποτέ ότι πίσω από αυτό το φιάσκο κρυβόταν ο σύζυγός της. Μάλιστα, απαίτησε από τον Ωνάση να κάνει μήνυση στους παπαράτσι, ωστόσο εκείνος, αντί για αυτό, πήγε στον δικηγόρο του για να ζητήσει διαζύγιο από την Τζάκι. Γνωρίζοντας ότι η Τζάκι δεν θα συμβιβαζόταν με τα 3 εκ. δολάρια που είχαν υπογράψει στο προγαμιαίο τους συμβόλαιο, συμφώνησε να της δώσει 1 εκ. δολάρια παραπάνω λέγοντας: "Αυτά είναι όλα όσα παίρνει η χήρα. Ούτε δεκάρα παραπάνω".

Παιχνίδια της μοίρας: Μεταμόσχευσαν "νεκρή" καρδιά στη μητέρα του Κώστα Γρίμπιλα, του Ελληνοαυστραλού που ζει με την καρδιά του Ντουζόν


Η πρώτη ασθενής στον κόσμο, στην οποία εφαρμόστηκε η μέθοδος από γιατρούς στο νοσοκομείο Άγιος Βικέντιος στο Σίδνεϊ, είναι η μητέρα του Ελληνοαυστραλού


Μετά τη δική του περιπέτεια και τη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη και μετά τον χαμό της μονάκριβης κόρης του, συγκλονίζει η ιστορία της 57χρονης μητέρας του Ελληνοαυστραλού Κώστα Γρίμπιλα, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο, στην οποία έγινε με επιτυχία η πρωτοποριακή μέθοδος μεταμόσχευσης "νεκρής" καρδιάς.

Δούρου για καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Εγώ δεν δεσμεύτηκα για τίποτα και σε κανέναν


Σκληρή απάντηση σε κυριακάτικο δημοσίευμα, που ανέφερε ότι αν και προεκλογικά η Ρένα Δούρου στήριξε τις απολυμένες καθαρίστριες, τώρα αρνείται να τις προσλάβει, προτιμώντας ιδιωτική εταιρία καθαρισμού, έδωσε τη Δευτέρα η περιφερειάρχης Αττικής