Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας σας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι ανοιχτή και θα συνεχίσει να είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας – μηχανήματα (αλατιέρες και γκρέιτερ) και το ανθρώπινο δυναμικό όπου από το πρωί δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ


 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες

            
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
 1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)

Άλλο είναι το «Δεν πληρώνω» και άλλο το «Πληρώνομαι, αλλά δεν παρέχω»


Συνέντευξη τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Πιερίας
Λευτέρης Μωυσιάδης:
Άλλο είναι το «Δεν πληρώνω» και άλλο το «Πληρώνομαι, αλλά δεν παρέχω»  
Πρωτοφανής πρόκληση για τους πολίτες της Πιερίας η ανετοιμότητα της «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ»


Η αναμενόμενη από μέρες χιονόπτωση που έπληξε την Πιερία, δεν «σκέπασε», αλλά ξεσκέπασε την αδυναμία του Παραχωρησιούχου (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ) να διατηρήσει το Εθνικό Οδικό Δίκτυο ανοιχτό και ασφαλές.
Χιλιάδες οδηγοί υπέστησαν πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, αφού δεν κατέστη δυνατό η “Αιγαίο” να διατηρήσει ανοιχτή σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας, μια Εθνική Οδό που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της επικοινωνίας για τη χώρα μας.
Η πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη προς την Κατερίνη ή από την Κατερίνη προς τη νότια Πιερία, έμοιαζε σαν ένα «ταξίδι στην Ιθάκη». Χαρακτηριστικό είναι ότι η τροχαία, και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας υπερβαίνοντας και τον ίδιο τους τον εαυτό για πάρα πολλές ώρες, απαγόρευαν την είσοδο ακόμη και ΙΧ αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο (εντός των ορίων της Πιερίας) και προσπαθούσαν να διαφυλάξουν την υποτυπώδη έστω κίνηση των οχημάτων επί της οδού.