Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

O Ευριπίδης Στυλιανίδης επίσημος προσκεκλημένος στην ετήσια πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πιερίας

Ο Υπεύθυνος της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ και βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στη ετήσια πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΝΟΔΕ Πιερίας στις 22 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα ΠΙΕΡΙΔΑ Palace. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, ο κ. Στυλιανίδης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ, στις 12:30μ.μ.


Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των επισκέψεων και των επαφών που θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Μεταφορών-Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα - Θέμα: Καταστροφή πηγών Πλαταμώνα-Ν.Παντελεήμονα από τα έργα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε»

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Μεταφορών-Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα




Θέμα: Καταστροφή πηγών Πλαταμώνα-Ν.Παντελεήμονα από τα έργα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε»



Κύριε υπουργέ,

Στην περιοχή Πλαταμώνα και Ν.Παντελεήμονα Ν.Πιερίας η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.εκτελεί εργασίες διάνοιξης της σήραγγας Τ3 (Μελέτη Εκσκαφής και Υποστήριξης της Σήραγγας Τ3).

Από τα Χριστούγεννα του 2009, σύμφωνα με έγγραφο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αν.Ολύμπου, παρουσιάστηκαν προβλήματα ποιότητας και ποσότητας των υδάτων των πηγών «Αγ.Βήμα» και «Αγ.Απόστολοι» που βρίσκονται κατάντη της σήραγγας. Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. καθώς και τις αναλύσεις της Νομαρχίας Πιερίας το νερό είναι ακατάλληλο για ύδρευση (θολότητα-μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και μαγγάνιο). Αυτή τη στιγμή η εταιρία εκτελεί εργασίες ανάντη της πηγής των Μουσών, όπου αναμένονται επίσης προβλήματα. Από τις πηγές αυτές υδρεύονται τα Δ.Δ. Πλαταμώνα και Ν.Παντελεήμονα. Η χρησιμοποιούμενη παροχή των πηγών είναι 300 μ3/h. Η Εταιρία δυστυχώς δεν

Ετήσιος χορός της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας

Το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιανουαρίου στο κέντρο διασκέδασης «Ελιά»




Ετήσιος χορός της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας

Η Ένωση πραγματοποιεί και εκλογές τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 (1η πρόσκληση της γενικής συνέλευσης)

Ετήσιο χορό και εκλογές πραγματοποιεί το αμέσως επόμενο διάστημα η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας.


Ετήσιος χορός στις 15/1/2011

Ο ετήσιος χορός του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 στο κέντρο διασκέδασης «Ελιά» στην Κατερίνη, στις 8.00 το βράδυ. Οι προσκλήσεις για το χορό θα δίνονται από το γραφείο του συλλόγου.

Επίσης, όσοι έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά, μπορούν να τα φέρνουν στο σύλλογο (οδός εθνικής αντίστασης 8, 1ος όροφος, Κατερίνη, τηλέφωνο 23510-47.781 – e-mail: diapi@otenet.gr


Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και του Γιάννη Αμοιρίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ




ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη

Χρυσοχοΐδη

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη



ΘΕΜΑ: «Διεύρυνση της ψαλίδας των αγροτικών προϊόντων μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή»



Όλοι βιώνουμε τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με τις υπέρογκες τιμές που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι καταναλωτές στα βασικά είδη διατροφής τους, την ίδια στιγμή που το όφελος για τους παραγωγούς, οι οποίοι προμηθεύουν την αγορά, μειώνεται συνεχώς.

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία η ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή σε μια σειρά βασικών προϊόντων διατροφής, παρά τις διαχρονικά διακηρυγμένες προθέσεις από τις πολιτικές ηγεσίες, διευρύνεται συνεχώς όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ.

ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΗ στο Nομό ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΗ στο Nομό ΠΙΕΡΙΑΣ




Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ «ΜΠΑΜΠΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ «ΜΠΑΜΠΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ.




Πλήθος κόσμου τίμησαν με την μαζική παρουσία τους, την Αναβίωση του Εθίμου της «Μπάμπως», το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στο Κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού και το βράδυ στο Κέντρο Δεξιώσεων Γυαλός.



Το έθιμο αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα της Ανατολικής Ρωμυλίας όπου η προγονοί μας τιμούσαν τη Μπάμπω, τη γηραιότερη και πιο έμπειρη γυναίκα του χωρίου, που στα παλιά χρόνια εκτελούσε και χρέη μαμής. Στο πρόσωπο της γενικά τιμούσαν τη ζωή, τη γονιμότητα και τη γυναίκα ως μάννα.

Με αφορμή το σημερινό έθιμο, οφείλουμε να αναδείξουμε στην πράξη όλα εκείνα που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναικεία παρουσία. Τη θέση και το ρόλο της στην κοινωνικοοικονομική ζωή της