Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η μάχη για την Κύπρο στις Βρυξέλλες


Τι επιδιώκουν Λευκωσία- Αθήνα, με στήριξη από το Βερολίνο. Χάρτη με τουρκικές προκλήσεις παρέδωσε ο Α. Σαμαράς. 


Η μάχη της Αθήνας και Λευκωσίας στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ένα αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, που συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζεται.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η συζήτηση για το κείμενο συμπερασμάτων, προκειμένου σε αυτό εκτός από την αναφορά σε ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και την έκκληση στην Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, να συμπεριληφθεί και αυστηρή υπενθύμιση στην ευρωπαϊκή απόφαση για αναγνώριση όλων των κρατών μελών ως συστατικό στοιχείο της ενταξιακής διαδικασίας

Economist: Οικοδομεί γέφυρες με Βρυξέλλες και Βερολίνο ο Τσίπρας

Σύμφωνα με το περιοδικό για να μπορέσει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θα έχει αυτοδυναμία, η θα αναγκαστεί συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ

Στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως επισημαίνεται  χτίζει γέφυρες με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αναφέρεται σε εκτενές του άρθρο το περιοδικό Εconomist,  με τίτλο "Ελληνική διάσωση: Όχι τόσο γρήγορα".

Η εξάπλωση του ιού Έμπολα φοβίζει τις ευρωαγορές Πηγή:www.capital.gr

Υποχωρούν οι αγορές της Ευρώπης την Παρασκευή, διαγράφοντας μέρος από τα χθεσινά τους κέρδη, καθώς γιατρός που επέστρεψε από χώρα της Δυτικής Αφρικής βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα, στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι Times της Νέας Υόρκης, ο δρ Γρεγκ Σπένσερ έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιου της Νέας Υόρκης και αναμένεται πλέον νέα εξέταση των δειγμάτων του ασθενούς από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να επιβεβαιωθεί το αρχικό συμπέρασμα. 

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Γερμανία αναμένεται να ανακάμψει το Νοέμβριο, όπως έδειξε έρευνα για την εμπιστοσύνη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτώντας πως οι πολίτες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης γίνονται λιγότερο ευαίσθητοι στις συγκρούσεις ανά τον κόσμο και στις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη. 

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τη Ζάκυνθο

Ο ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» ότι βρήκε στο πέρασμά του στο Καλαμάκι Ζακύνθου. Ξερίζωσε δέντρα και πέταξε σκεπές χιλιόμετρα μακριά.

Αρκετές υλικές ζημιές άφησε ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του, από το Καλαμάκι Ζακύνθου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε σκεπές από στάβλους, ενώ κατέστρεψε μπαλκόνια και σάρωσε ότι βρέθηκε στο διάβα του. 

Ύψιστη τιμή για τον κ. Διονύση Πασχάλη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΟ 1997

* ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

* ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ


Ύψιστη τιμή αποτελεί για τον κ. Διονύση Πασχάλη, Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» και Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, το χρυσό Μετάλλιο που του απένειμε ο παγκόσμιος ηγέτης της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη διάκριση δεδομένου ότι ο κ. Βαρθολομαίος του επέδωσε αντίγραφο χρυσού μεταλλίου του Κογκρέσου, το οποίο είχε απονεμηθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη το 1997 στην Ουάσιγκτον.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 8.1

8.1
Σειρά βελτιώσεων φέρνει η αναβάθμιση
Στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει γίνει διαθέσιμο, το νέο iOS 8, σχεδόν το 48% των κατόχων συμβατών φορητών συσκευών της Apple έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.
Πλέον διαθέσιμη είναι και η τελευταία και σημαντικότερη αναβάθμιση του νέου λειτουργικού, 8.1, που περιλαμβάνει σειρά βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, με πιο αξιοσημείωτο την εφαρμογή Apple

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ



Κατά  την  συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου στις  20/10/2014  αναδείχθηκαν  κάποια   θέματα και  στα  πλαίσια της ενημέρωσης των συνδημοτών μας θεωρούμε χρήσιμο  να τα σχολιάσουμε.

1.       Σύμφωνα με τον Δήμαρχο αλλά και τον αντιδήμαρχο κο Λάππα προχωρεί   με γρήγορους ρυθμούς η μεταγραφή της δημοτικής έκτασης των 13.500 στρεμμάτων στο Λιτόχωρο. Μάλιστα όπως  μας ενημέρωσε ο  κος δήμαρχος μετά  την  λήξη της νέας προθεσμίας που δόθηκε  σε όσους είναι  ιδιοκτήτες μέσα σε αυτή την έκταση  για  να  δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους,  η υπόθεση θα μπει στην τελική ευθεία. Η νέα προθεσμία αφορά μόνο  όσους δεν το είχαν κάνει ή δεν είχαν  προλάβει  την προηγούμενη φορά.   Η  διαβεβαίωση του κου Λάππα ότι τελικά θα είναι εφικτή  η  μερική μεταγραφή της έκτασης και θα εξαιρεθούν οι ιδιοκτησίες των ιδιωτών που έχουν τίτλους κτήσης είναι μια θετική εξέλιξη γιατί ήταν κάτι  που αποτελούσε τροχοπέδη  έως  τώρα στην υπόθεση. Βέβαια πρέπει να ρυθμιστούν και θέματα όπως οι καταπατήσεις  παλιές και νέες  και ποια θα είναι η κόκκινη χρονικά γραμμή που κάποιος που έχει καταπατήσει δημοτική έκταση θα δικαιούται να την  εξαγοράσει και σε ποια τιμή.
2.        Σε καλό δρόμο σύμφωνα με το δήμαρχο είναι και η υπόθεση του δανείου   για το έργο των  ιδιωτικών συνδέσεων  στην ενότητα του Δίου.  Εκφράσαμε την αντίθεσή μας διότι θεωρούμε πως ιδίως αυτή την εποχή τα δάνεια είναι ανασταλτικός παράγοντας στην οικονομική εξυγίανση και την προοπτική του Δήμου. Θα  πρέπει επιτέλους  να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου και να πούμε  την αλήθεια.  Πιστεύουμε πως η ρύθμιση για την πληρωμή των 264 ευρώ ανά  νοικοκυριό  στην ενότητα του Δίου,  με τρεις ετήσιες  δόσεις ήτοι   64 ευρώ τον τρέχοντα  χρόνο και  από  100 ευρώ  για τα άλλα 2 χρόνια,   θα πρέπει να τρέξει  προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο αφού δυστυχώς  αποδείχθηκε  ότι  η  παραπάνω δαπάνη  δεν ήταν επιλέξιμη και συνεπώς χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ.  Η  λήψη δανείων και τελικώς η μετακύλισή τους στο σύνολο των δημοτών σαφώς και είναι άδικη σε κάποιες  περιπτώσεις.  Ας  μην ξεχνάμε π.χ  πως μόνο   οι κάτοικοι του  Λιτοχώρου πλήρωναν για αρκετά  χρόνια και μέχρι  πέρυσι  ακόμη για τον

Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι λίγος και θλιβερός



<<Και έτσι θα έχουμε αυτό το φοβερό δίδυμο: Κωστάκης Καραμανλής Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Τσίπρας πρωθυπουργός.>>


«Προσωπικά θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι λίγος και θλιβερός. Κάνει μαθήματα να μοιάσει στον Ανδρέα και τον μιμείται στον αργό τρόπο που μιλάει», σχολίασε σε συνέντευξη που έδωσε ο Τζίμης Πανούσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο monopoli.gr ο Τζίμης Πανούσης, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός ο Έλληνας τραγουδοποιός ανέφερε με το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό του ύφος: «Όπως είχε προφητεύσει ο συνάδελφός μου ο Παΐσιος, τον οποίο είχα γνωρίσει και προσωπικά, «οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θ' ανατείλει στην πατρίδα μας. Στ' αγγλικά αυτό λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που