Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2010-2011, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων:

Συγκίνηση στο Λιτόχωρο, για άλλη μια φορά, στην ομιλία του νικητή των εκλογών α’ γύρου, Γ. Παπαθανασίου.

Συγκίνηση στο Λιτόχωρο, για άλλη μια φορά, στην ομιλία του νικητή των εκλογών α’ γύρου, Γ. Παπαθανασίου.


Μήνυμα νίκης και ελπίδας

* Στις μέρες που πέρασαν, μίλησαν πολλοί και είπαν πολλά. Μίλησε όμως και ο λαός, με την ψήφο του.

* Εσείς, αγαπητοί μου φίλοι, μας κατατάξατε πρώτους στο εκλογικό αποτέλεσμα, πρώτους στη συνείδησή σας, πρώτους στην καρδιά σας. Σας ευχαριστούμε και πάλι.



Συγκινητικές στιγμές έζησε, για μια ακόμη φορά, ο νικητής των εκλογών του α’ γύρου, Γιώργος

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Παπαχρήστου επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Παπαχρήστου επισκέφθηκε
ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας του συνδυασμού ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γρηγόρη Παπαχρήστου επισκέφθηκε την Πέμπτη το πρωί ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Παπαχρήστος συνομίλησε μαζί του για θέματα και προβλήματα που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και της πρόνοιας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις σκέψεις του και τις προτάσεις του για την Πιερία. Από την πλευρά του, ο Υπουργός κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε τον κ. Παπαχρήστο ότι η συνάντησή τους θα επαναληφθεί μετά τις εκλογές έτσι ώστε να διαμορφώσουν από κοινού ένα συγκροτημένο σχέδιο και πρόγραμμα για θέματα υγείας στο νομό Πιερίας.

Δυναμικό Ξεκίνημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών

Δυναμικό Ξεκίνημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών
Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας έγινε η πρώτη ολομέλεια του συνδυασμού της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης. Στην ολομέλεια που έγινε χθες Τετάρτη στο Στέκι Πολιτών παραβρέθηκαν περισσότερα από 35 μέλη του συνδυασμού και συζήτησαν τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού και την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς του.


Η Ολομέλεια έγινε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, προβληματισμού, ευθύνης και αγωνιστικότητας. Έγινε μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος, το οποίο κατ αρχήν κρίθηκε θετικό αφού εξασφαλίζει την παρουσία του συνδυασμού στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα όμως ήταν και χαμηλότερο των προσδοκιών, προσδοκιών που ενισχύθηκαν το τελευταίο διάστημα από την ευνοϊκή αντιμετώπιση του συνδυασμού από τους δημότες.

Εκτιμήθηκε ανάμεσα στα άλλα ότι ο συνδυασμός δεν μπόρεσε να προσελκύσει αρκετά τους προβληματισμένους πολίτες οι οποίοι στράφηκαν στην αποχή το λευκό ή το άκυρο ενώ διαπιστώθηκε αναντιστοιχία των ψήφων στα περιφερειακά ψηφοδέλτια με τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού. Εκτιμήθηκε θετικά η παρουσία και η δραστηριότητα του συνδυασμού στην προεκλογική περίοδο, το άνοιγμά του σε πλατιά στρώματα δημοτών, η απήχησή του πολύ ευρύτερα του εκλογικού του ποσοστού, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του.

Υπήρχε ομοφωνία στην αναγνώριση της ανάγκης ο συνδυασμός να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δημοτών αλλά και στους στόχους που έβαζε ώστε να παρέμβει με τη δράση του στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη διοίκηση του Δήμου, την συμμετοχή των δημοτών, την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 110 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «SUNOVIS» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 110 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «SUNOVIS» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ

Υπογράφηκε χθες μεταξύ του δήμου Δίου και της Γερμανικής εταιρείας «Sunovis» συμβόλαιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων (πάνελ) για τον εξοπλισμό φωτοβολταϊκών πάρκων. Ο προϋπολογισμός του εργοστασίου ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση του δήμου στην περιοχή «Ρόγγια», συνολικής έκτασης 117 στρεμμάτων. Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκινά τον Ιανουάριο του 2011, θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εντός δύο ετών και θα απασχολήσει 300 τουλάχιστον εργαζομένους.

Μάρκος Μπόλαρης στην Εκάβη Κατερίνης

      Φωτορεπορτάζ από την συνέντευξη τύπου του Μάρκου Μπόλαρη στην Εκάβη στην Κατερίνη που έγινε χθες στις 11:00, παρουσία βουλευτών , κομματικών παραγόντων και πολιτικών.




 

81 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μεταφραστές -διερμηνείς στην ΕΛ.ΑΣ.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης έργου, διάρκειας έξι μηνών, 81 υπαλλήλων.
Οι προσλήψεις αφορούν 27 ψυχολόγους, 27 κοινωνικούς λειτουργούς και 27 μεταφραστές- διερμηνείς για τη διεύθυνση αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συμβάσεις διέπονται από τις διατάξεις:


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία», Γιώργος Παπαθανασίου, ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ

Ενόψει της β’ Κυριακής των εκλογών στο δήμο Δίου - Ολύμπου


Ανοιχτή συγκέντρωση Παπαθανασίου στο Λιτόχωρο


Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία





Ενόψει της β’ Κυριακής των εκλογών για την ανάδειξη του δημάρχου στον καλλικρατικό δήμο Δίου – Ολύμπου, ο νικητής των εκλογών του α’ γύρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία», Γιώργος Παπαθανασίου, πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ.

Συναντήσεις του νικητή των εκλογών α’ γύρου, Γ. Παπαθανασίου, με συμβούλους του συνδυασμού του και με πολίτες του Δίου - Ολύμπου

Συναντήσεις του νικητή των εκλογών α’ γύρου, Γ. Παπαθανασίου, με συμβούλους του συνδυασμού του και με πολίτες του Δίου - Ολύμπου

Σας ευχαριστώ για την πρωτιά





Γ. Παπαθανασίου: Έχουμε γνώση, ικανότητα και εμπειρία, πιστεύουμε στην ενότητα, θέλουμε ο νέος Δήμος να πάει μπροστά





Συναντήσεις με συμβούλους του συνδυασμού του αλλά και συζητήσεις με δημότες του δήμου Δίου – Ολύμπου πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο νικητής των εκλογών του α’ γύρου, υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Παπαθανασίου, ενόψει της δεύτερης Κυριακής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου δημάρχου.



Με τους συμβούλους του

Οι συναντήσεις του με τους συμβούλους του συνδυασμού «Ενότητα – Ανάπτυξη –

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Σταυροδοσία)

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο του Σιδέρη Μιχαηλίδη, Υποψ. Δημοτικού Συμβουλου

Αγαπητοί μου φίλοι,




Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών συμβούλων του Δήμου Κατερίνης ζήτησα την προτίμηση σας στην εκλογική αναμέτρηση.

Έκανα ένα έντιμο αγώνα προκειμένου η επιλογή σας ν’ αναδείξει αυτό που εκπροσωπούσα.

Σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και αυτούς που ανέχθηκαν, έστω, την ενόχληση εκ μέρους μου.

Πιστεύω ότι έδωσα μια ωραία εκλογική μάχη δίχως ακρότητες και πολωτικά φαινόμενα σε ένα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα.

Επειδή το ταξίδι έχει σημασία και όχι ο προορισμός , σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ζήσω αυτή την περιπέτεια .

Και πάλι σας ευχαριστώ Όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

Με απέραντη εκτίμηση,

Σιδέρης Μιχαηλίδης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΠΠΑ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»


ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ



Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες


Ο πρώτος γύρος των πρώτων «καλλικρατικών» εκλογών για τον δήμο μας τελείωσε. Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, δώσαμε τον αγώνα τον καλό χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά σας, λέγοντας αλήθειες και προσπαθώντας να προβάλλουμε την τεράστια σημασία της επαναστατικής μεταρρύθμισης που ακούει στο όνομα σχέδιο «Καλλικράτης». Σας ζητήσαμε να εμπιστευτείτε τις τύχες του τόπου μας σε ανθρώπους άφθαρτους, με όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς στα κοινά, με «φρέσκιες» ιδέες, ανοιχτά μυαλά, φορείς του πνεύματος ανανέωσης, διαφάνειας και συμμετοχικής δημοκρατίας που φέρνει ο «Καλλικράτης».

Δυστυχώς, από τη μια μεριά φαίνεται πως οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες για να συμβεί κάτι τέτοιο. Από την άλλη, τα «εξ οικείων βέλη», οι «παρόντες - απόντες» και τα πισώπλατα «συντροφικά μαχαιρώματα» έπαιξαν ασφαλώς και αυτά τον ρόλο τους – Ας είναι! Ο καθένας ανάλογα με τη στάση του θα σπείρει αυτά που θέρισε, όταν έρθει η ώρα!

Νίκος Μηλιώτης: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται»


Νίκος Μηλιώτης: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται»

Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Χιονίδη για την εκλογή του και τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που ο καθένας έδωσε. Ευχαριστώ ολόψυχα όλους τους δημότες που προσήλθαν στις κάλπες και ιδιαίτερα αυτούς που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η μικρή προεκλογική περίοδος για εμάς, η αποχή και η γενικότερη πολιτική κατάσταση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Δεσμεύομαι να είμαι παρών στα δημοτικά πράγματα και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των δημοτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μαζί με όλους τους συνεργάτες μου.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με το συνδυασμό


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
με το συνδυασμό 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Πιερίας που με τίμησαν με την ψήφο τους δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και επιβραβεύοντας την εκλογική μου προσπάθεια.

Με εξέλεξαν στην πρώτη θέση δίνοντάς μου την εντολή να αγωνιστώ με ευθύνη, συνέπεια και εντιμότητα για το μέλλον της Πιερίας σε μια Δυνατή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ

  Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρώτο Δημοτικό σύμβουλο στο Δ. Δίου.
   Είναι η τέταρτη φορά που πολιτεύομαι στην τοπική αυτοδιοίκηση και πάντα εκλέγομαι στη θέση του συμβούλου.
   Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε κάποιους ανθρώπους η οποίοι πάνω από οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα απέδειξαν ότι η φιλία η εκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός είναι πάνω από όλα.

  Σας ευχαριστώ και δεσμεύομαι να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών σας.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας, Γιώργου Αποστολάκη.

Σοκ προκάλεσε σε Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα ο ξαφνικός θάνατος του προπορευόμενου υποψήφιου Δημάρχου στον α’ γύρο και μέχρι σήμερα δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας, Γιώργου Αποστολάκη.
Ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας,

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ

Είναι σε όλους σας γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατήλθα στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Η παράταξη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ανδρώθηκα με πούλησε κατά τον χυδαιότερο τρόπο, ανταμείβοντάς με για όσα από παιδί της προσέφερα.
        Δεν είναι τυχαίο ότι οι συμπατριώτες μου  Λιτοχωρίτες αναγνώρισαν το έργο μου, και τους ευχαριστώ γι΄αυτό, αλλά φαίνεται πως οι εγκέφαλοι των Αθηνών γνωρίζουν καλύτερα.  Έτσι, μία εκλογή που θα μπορούσε να είναι περίπατος, την μετέτρεψαν σε μάχη αμφίρροπη.
Παρόλα αυτά και την όποια προσωπική πικρία που θα μπορούσε να έχει οποιοσδήποτε στη θέση μου, δηλώνω πως παραμένω πιστός στις αρχές, στις θέσεις και στα ιδανικά της μεγάλης μας δημοκρατικής παράταξης.
 Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου,  επώνυμους και μη, για τον όμορφο και ειλικρινή αγώνα που δώσαμε μαζί. Μαζί θα συνεχίσουμε τον ίδιο αγώνα από τη θέση που ο λαός του νέου δήμου  μας έταξε.
Στο ερώτημα τι θα πρότεινα στους ψηφοφόρους μου για την επόμενη Κυριακή, έχω ήδη απαντήσει προεκλογικά.
Απευθύνθηκα  σε πολίτες,  οι οποίοι με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους,   και έχουν τη φρόνηση να επιλέξουν από μόνοι τους και να αποφασίσουν χωρίς καμία χειραγώγηση.
                                                    Σας ευχαριστώ από καρδιάς
                                                            Θανάσης Τσιφοδήμος
                                                            Δήμαρχος Λιτοχώρου