Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Με τα χρώματα της βελγικής σημαίας «ντύθηκαν» ευρωπαϊκά μνημεία

Φοντάνα ντι Τρέβι, Πύργος του Άιφελ,δικαστικό Μέγαρο στη Λυόν, πύλη του Βρανδεμβούργου, «φόρεσαν» τα χρώματα της βελγικής σημαίας το βράδυ της Τρίτης.

Στα χρώματα της βελγικής σημαίας φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Άιφελ, που πριν λίγους μήνες είχε αποκλειστεί, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα σε όλον τον κόσμο.

Προσποιήθηκε υπάλληλο εφορίας και προσπάθησε να εξαπατήσει τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

Τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο επιχείρησε να εξαπατήσει ένας 28χρονος, προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΟΥ Αιγίου, αλλά τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αθήνα.
Προσποιήθηκε υπάλληλο εφορίας και προσπάθησε να εξαπατήσει τον Μητροπολίτη ΑμβρόσιοΕιδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 28χρονος επικοινώνησε χθες το πρωί με τον μητροπολίτη και προσποιούμενος τον υπάλληλο της τοπικής ΔΟΥ, τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να του καταβάλει άμεσα 8.200 ευρώ, για να τακτοποιήσει οικονομική του εκκρεμότητα. Επίσης, ζήτησε από τον Αμβρόσιο να του αποστείλει τα χρήματα, με τηλεφωνική επιταγή, σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στην Αθήνα.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο μητροπολίτης ενημέρωσε το τμήμα Ασφαλείας Αιγίου και ανέφερε τα όσα του είχε ζητήσει ο 28χρονος. Στη συνέχεια, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου μετέβησαν στην Αθήνα και σε συνεργασία με συναδέλφους τους, από το τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, εντόπισαν τον 28χρονο σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ και τον συνέλαβαν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 28χρονος είχε μεταβεί στο υποκατάστημα, προκειμένου να παραλάβει επιταγή ύψους 6.000 ευρώ, που θα του έστελνε ο μητροπολίτης και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

«Βόμβα» στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας η αποχώρηση του ΟΗΕ από τα ελληνικά κέντρα κράτησης

«Βόμβα» στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας η αποχώρηση του ΟΗΕ από τα ελληνικά κέντρα κράτησης  Η Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κατάφερε ένα πλήγμα στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανακόψει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση γενεών, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει πια στη μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα σε "κέντρα κράτησης".
Η ΕΕ ήρθε σε συμφωνία με την Τουρκία μόνο πριν από μερικές μέρες για να σταματήσει η ροή των μεταναστών μέσω της θάλασσας προς στην Ελλάδα, αλλά η Ύπατη Αρμοστεία είπε ότι η συμφωνία είχε αρχίσει να εφαρμόζεται πρόωρα χωρίς τις απαιτούμενες δικλείδες ασφάλειας.

Ειδομένη: Βρέχει, «κρυφτούλι» από τις ΜΚΟ, καβγαδίζουν Τόσκας-Καμμένος


Οι 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξοργισμένοι γιατί έχουν εγκλωβιστεί, ο Τόσκας λέει «ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση» και ο Καμμένος ότι «ο στρατός δεν είναι κέτεριγνκ»


Το απόλυτο χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ειδομένη καθώς εκτός απο τη βροχή που άρχισε να πέφτει ξανά και την - προσωρινή όπως φαίνεται - αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καβγά του Νίκου Τόσκα με τον Πάνο Καμμένο για το αν τελικά τη σίτισή τους θα την αναλάβει ο στρατός.