Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Να διεξαχθεί τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ, λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.


Υπέρ της διεξαγωγής - τουλάχιστον - ενός debate τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του από τα Γιάννενα.
Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη διεξαγωγής τουλάχιστον μίας δημόσιας συζήτησης, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωση των υποψήφιων προέδρων της Ν.Δ. και δικαίωμα των πολιτών ώστε να αξιολογήσουν τις θέσεις και να συγκρίνουν τις δεξιότητες του καθενός.
«Η Νέα Δημοκρατία θα βγει κερδισμένη από το δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο των υποψηφίων και από την ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου. Η εξωστρέφεια μας φέρνει πιο κοντά στην κοινωνία και μας δυναμώνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το πόρισμα της επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό - Τι προτείνει για Ταμεία και συντάξεις


Ολόκληρο το πόρισμα της επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό - Τι προτείνει για Ταμεία και συντάξειςΟλόκληρο το πόρισμα της επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό - Τι προτείνει για Ταμεία και συντάξεις






Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα της επιτροπής

Το καυτό πόρισμα για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό ώστε να καταστεί βιώσιμο το σύστημα στις υπάρχουσες συνθήκες της υψηλής ανεργίας (25%), των μειωμένων αποδοχών (30% την τελευταία πενταετία) και του παγώματος των επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό θα έχει στα χέρια της η κυβέρνηση σήμερα το μεσημέρι.

Έως 17 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας ως το 2022

Από 6 μήνες έως 17 χρόνια σε ακραίες περιπτώσεις, αυξάνονται έως το 2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες ασφαλισμένους που μέχρι πριν από το τρίτο Μνημόνιο που "πέρασε" τον Αύγουστο, μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη, νωρίτερα από τα 67 έτη.

Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση που αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αφορούν όσους συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι οποίοι πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου 4336/2015 δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ξύλινο πλοιάριο μεταναστών στη Μυτιλήνη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα οκτώ άτομα να αγνοούνται, ενώ 31ενας διασώθηκαν

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.


Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και οι τρόποι αντιμετώπισής της θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.  Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στους τρόπους ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., στην ενίσχυση των γειτονικών χωρών και των προσφύγων που βρίσκονται σ' αυτές, αλλά και στην αντιμετώπιση των αιτίων της κρίσης μέσω της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί στο έδαφός της περί τα 2 εκατομμύρια ανθρώπους που διέφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία.

Παυλόπουλος: «Καμία έκπτωση στα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο


Παυλόπουλος: «Καμία έκπτωση στα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο»Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων πολέμου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει εκπτώσεις ή υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, την ώρα που Βερολίνο και Κομισιόν επιμένουν στη διεξαγωγή κοινών περιπολιών με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος στον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, το πρωί της Πέμπτης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «είναι αυτός ο συνδυασμός ακριβώς τους ευρωπαϊκού δικαίου και του δικαίου των κρατών-μελών και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που καθιστά την προεδρία σας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, μια εμβληματική προεδρία και ένα παράδειγμα για το μέλλον και έως ότου λήξει αυτή η κρίση, η οποία πρέπει να λήξει με την εμπέδωση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή».