Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης Στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την Δευτέρα 22-11-2010

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης Στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την Δευτέρα 22-11-2010

πυρσος.jpg
Μετά από διάλλειμα 2 εβδομάδων (λόγω των εκλογών) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Την προσεχή Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην επάνω αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου της Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) θα μιλήσει ο τ. βουλευτής,
Πολιτικός επιστήμων, Συγγραφέας και κοινωνιολόγος κ.Μιχάλης Χαραλαμπίδης με θέμα «Πόλις και Ύπαιθρος στον Νέο Αιώνα.
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

Από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας γίνεται γνωστό στους παραγωγούς του Νομού μας ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ελαιοκαλλιέργειας στη Δ/νση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας για εγγραφή τους στο ελαιοκομικό μητρώο του Νομού.
Οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να προσκομίζουν:
1.            Τίτλο ιδιοκτησίας ελαιοτεμαχίου (Φωτοτυπία)
2.            Αστυνομική ταυτότητα
3.            Α.Φ.Μ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2351 351 258 της Δ/νσης Γεωργίας Ν.Α. Πιερίας.

Επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τον υπουργό Οικονομικών

Επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τον υπουργό Οικονομικών
«Ασφυκτιούν οι επιχειρήσεις μικρής λιανικής εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής»

Μετά από τις απανωτές αυξήσεις των ειδικών φόρων για τα τσιγάρα (η υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη), τη μείωση του Ελάχιστου ΕΦΚ από 80% σε 75% και της διπλής αύξησης του ΦΠΑ, οι επιχειρήσεις μικρής λιανικής (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών ειδών, μίνι μάρκετ κ.α.), οδηγήθηκαν σε ασφυκτικό κλοιό. Μάλιστα οι παρενέργειες αυτής της κυβερνητικής αναλγησίας είναι τόσο σκληρές και εκτεταμένες, σε σημείο που αρκετές από τις παραπάνω επιχειρήσεις οδηγούνται σε λουκέτο, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στον κλάδο τους.

«Μάνες της Κατερίνης» Από την προσφυγιά στη νέα πατρίδα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


«Μάνες της Κατερίνης»
Από την προσφυγιά στη νέα πατρίδα                                        
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ 
ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                                                                                                                            
19/11- 12/12

Ξεχωριστή ανάμεσα στις εκδηλώσεις των φετινών «Αικατερινείων», είναι και η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Μάνες της Κατερίνης», που επιμελήθηκε ο Νίκος Γραίκος, αναδεικνύοντας, μέσα από παλιές φωτογραφίες, τις φιγούρες των μητέρων προσφύγων.
Τις βασανισμένες αλλά αγέρωχες μάνες των προσφύγων, που «απέσπασε» από τα γενικά πλάνα των οικογενειακών φωτογραφιών και τις τοποθέτησε στο κέντρο του κάδρου, για να μας πουν τη δική τους ιστορία.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» Ο Δημοσθένης Κούρτοβικ παρουσίασε το βιβλίο του: «Τι ζητούν οι βάρβαροι»


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ»

Ο Δημοσθένης Κούρτοβικ παρουσίασε το βιβλίο του: «Τι ζητούν οι βάρβαροι»
 
 
Με την παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Tετάρτης 17 Νοεμβρίου 2010, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης, η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα-κριτικού Δημοσθένη Κούρτοβικ «Τι ζητούν οι βάρβαροι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.
Για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας και ο ποιητής & φιλόλογος Αντώνης Κάλφας, ενώ όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας, προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή της ιστορίας  «έψαξε το βάρβαρο μέσα στον ίδιο του τον εαυτό» και περιέγραψε διάφορα περιστατικά της ζωής του. Όσο για τον τίτλο του, τον «δανείστηκε» από ένα παλιό στρατιωτικό εμβατήριο.

Αύριο ο Μάρκος Μπόλαρης στην Κατερίνη

Αύριο, Παρασκευή  19 / 11 / 2010, στις 13:00 στο Επιμελητήριο Πιερίας θα παραθέσει συνένετυξη τύπου ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γρηγόρης Παπαχρήστος 

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης
για την επέτειο του Πολυτεχνείου.




Διώξαμε μια Χούντα των συνταγματαρχών και φέραμε


δυο χούντες των επιστημόνων.
Οι σημερινές δικτατορίες


είναι κοινοβουλευτικές. Τότε τανκς και τώρα banks...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


          Αρχικά να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες, την Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, ευχόμενος να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών της Πιερίας.
          Οφείλουν όλοι, οφείλουμε όλοι, να προβληματιστούμε από την υψηλή αποχή που αποτυπώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς την εφαρμοζόμενη πολιτική αλλά και την εν γένει λειτουργία όλων των πολιτικών θεσμών και την αποτελεσματικότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
          Ελπίζω τα επόμενα δύσκολα χρόνια οι εκπρόσωποι της τοπικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν στην προστασία της τοπικής μας κοινωνίας από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Επίσης να συμβάλλουν, ώστε να ξαναβρεί η πολιτική το περιεχόμενό της, που δεν είναι άλλο από τη δημοκρατία και την υπηρέτηση

Εφημερίδα Ενημέρωση & Αγγελίες Νομού Πιερίας