Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Το Θείο δράμα των Παθών του Κυρίου μας, και η κορύφωση που οδηγεί στην Ανάσταση του Θεανθρώπου, αποτελεί για όλους εμάς το διαχρονικό στοιχείο της ύπαρξής μας. Το στοιχείο εκείνο που δίνει νόημα στη ζωή μας και από το οποίο αντλούμε συνεχώς δύναμη για να προχωρούμε μπροστά.
Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, στις δύσκολες μέρες της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε σήμερα,
με τον σύγχρονο έλληνα μετέωρο κοινωνικά και χωρίς πυξίδα αξιών, τα παιδιά μας να ζουν σε μια κοινωνία χωρίς στηρίγματα και εγγυήσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη όλους, περισσότερο από ποτέ.
Πολύτιμη πηγή ελπίδας και δύναμης το αναστάσιμο φως.
Ευχή μου να φτάσει σε κάθε άνθρωπο, φωτίζοντας το δρόμο, τις προσπάθειες και τις προσδοκίες όλων μας για ένα αύριο με περισσότερη ανθρωπιά, ασφάλεια, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Χρόνια πολλά, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Ευχές Γιάννη Μαλτζάρη για το Πάσχα


Εύχομαι το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να σηματοδοτήσει για τη χώρα μας, αλλά και για τον τόπο μας, την αρχή για μια νέα πορεία με ελπίδα, δημιουργικότητα, ευημερία. Σε εποχές τόσο δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε, η ευχή είναι μόνο μία: Να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα μας και να της δώσουμε προοπτική. Εύχομαι ολόψυχα στους απανταχού συμπατριώτες μας, η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει ειρήνη, αγάπη και αισιοδοξία.
Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Τέμπη: Εννέα χρόνια μετά την τραγωδία

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που "πάγωσε" όλη η Ελλάδα, στο άκουσμα μίας είδησης... Θυμόμαστε το τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε είκοσι έναν μαθητές από την Ημαθία



Ήταν απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2003, όταν 21 αγγελούδια μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, σε ένα από τα πιο τραγικά και αδύνατα να χωρέσει ο νους τροχαίο δυστύχημα, στην κοιλάδα των Τεμπών.
Εννέα χρόνια μετά, οι θλιβερές μνήμες ξυπνούν κάθε τέτοια μέρα, όμως όπως φαίνεται, δεν είναι αρκετές για να διορθωθούν σφάλματα και παραλείψεις που εξακολουθούν να στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.
Απόδειξη αυτού, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, σε  θανάτους από τροχαία δυστυχήματα, ενώ το ετήσιο κόστος από τις επιπτώσεις τους στη χώρα εκτιμάται στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας χαμογελάσουμε λιγάκι....



ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


 Αγαπητοί μου συνδημότες,


Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, το μήνυμα της Ανάστασης στηρίζει την πορεία  και οδηγεί τα βήματά μας.
Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πως με διαρκή προσπάθεια και προσήλωση στους στόχους μας, θα σταθούμε όρθιοι μπροστά στις προκλήσεις της σημερινής κρίσιμης πραγματικότητας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες.
Ας αφήσουμε λοιπόν το ανέσπερο φως της Ανάστασης να ζεστάνει τις καρδιές μας. Με αίσθημα αλληλεγγύης ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την αγωνιστική διάθεση,  ώστε η ζωή, η κοινωνία, οι θεσμοί και οι αξίες της να συνεχίσουν να εξελίσσονται με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Εύχομαι από καρδιάς τα φετινό Πάσχα να βιώσουμε την αναστάσιμη χαρά, με προσμονή, για ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο.




Ο Δήμαρχος Κατερίνης
   Σάββας Χιονίδης 

ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» Εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου για τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας






   Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, πραγματοποίησε εκδήλωση  για τα παιδιά αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, την Κυριακή 1η Απριλίου  2012, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου. Με αφορμή λοιπόν την  παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου , ημέρα που γεννήθηκε και ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,(2 Απρίλιου του 1805), η βιβλιοθήκη προσκάλεσε την κ. Κατερίνα Κλεάρχου – παραμυθού, για να αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά αλλά και να τα ψυχαγωγήσει μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια.  

ΕΥΧΕΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ Ν.Δ.


Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να γεμίσειτις καρδιές όλων μας με ελπίδα, αισιοδοξία και προσδοκία για την πρόοδο στο τόπο μας. Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας, τους απανταχού Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται αυτές τις άγιες μέρες, προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους τους συμπολίτες μου.


Εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους τους συμπολίτες μου.
Η μεγάλη αυτή χριστιανική γιορτή αποτελεί πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ελληνικός λαός. Ας φωτίσει το Αναστάσιμο Άγιο Φώς τις ψυχές όλων μας, να μας εξοπλίσει με θάρρος, ελπίδα και αισιοδοξία, για να μπορέσουμε με πίστη και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε, έχοντας προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.
Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και προκοπή!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Φίλες και φίλοι,
Το μήνυμα της Ανάστασης είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ για τη χώρα μας που δοκιμάζεται έντονα σε οικονομικό επίπεδο με τραγικές συνέπειες στην κοινωνία, το επιχειρείν, την πολιτική. Ας ελπίσουμε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από τον «ελληνικό Γολγοθά» της καταστροφικής οικονομικής κρίσης και του τεράστιου δημοσιονομικού χρέους, θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα ώστε σύντομα η χώρα μας να πετύχει ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.
Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, αντλώντας δύναμη από τον θρίαμβο του Θεανθρώπου, ας εργαστούμε έχοντας ως αρχές τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, ειρήνης, αρετής και αλληλεγγύης που αυτός δίδαξε, ώστε να οδηγηθούμε με κοινή προσπάθεια σε δημιουργία, πρόοδο και ευημερία όλης της κοινωνίας.

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση με χαμόγελα!



                           

Η ιστορία και τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής



Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα
παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς. Η δίκη
ήταν βέβαια τυπική αφού η ετυμηγορία είχε αποφασιστεί πριν καν συλληφθεί. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του.

Πατέρας σκότωσε το παιδί του επειδή ήταν κορίτσι

Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την μόλις τριών μηνών κόρη του επειδή ήταν γένους θηλυκού και ήθελε γιο



Για περίπου μια εβδομάδα πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δε τα κατάφερε. Η μόλις τριών μηνών Neha Afreen ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα επειδή γεννήθηκε γένους θηλυκού.
Το βρέφος  εισήχθη στο νοσοκομείο Vani Vilas του Μπανγκαλόρ στην Ινδία με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, εξάρθρωση του αυχένα ενώ είχε σημάδια από κάψιμο και μελανιές σε όλο του κορμάκι.
Δυστυχώς το βρέφος κατέληξε από καρδιακή ανακοπή και υπεύθυνος για αυτό είναι ο πατέρας του Umar Farooq, ο οποίος την κακοποίησε γιατί ήθελε αγόρι.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ευχόμαστε απο καρδιάς σε όλους Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση


Ιπτάμενο αντικείμενο διχάζει το διαδίκτυο. Είναι ή όχι UFO;


Σαρώνει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που ανάρτησε ο χρήστης crazybreakingnews στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα Αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο.
Το "UFΟ" εντοπίστηκε στον ουρανό της Σεούλ κατά τη διάρκεια πτήσης. Όταν προσπάθησε να ζουμάρει για να φέρει την εικόνα του ιπτάμενου αντικειμένου πιο κοντά του, εκείνο ανέπτυξε ταχύτητα κι ανέβηκε πιο ψηλά.

Οι Έλληνες του Τιτανικού


Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν την ιστορία των επιβατών του Τιτανικού Τζακ και Ρόουζ, όπως τη φαντάστηκε ο Τζέιμς Κάμερον, λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι στο πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου υπήρχαν και Έλληνες επιβάτες. Οι τέσσερις άντρες κατάγονται όλοι από το χωριό Άγιος Σώστης της Μεσσηνίας και κανένας τους δεν κατάφερε να επιζήσει.
Όλοι οι νεαροί άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να χτίσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ο 30χρονος Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ήταν ο μεγαλύτερος από τους Έλληνες επιβάτες του Τιτανικού και ο μόνος που είχε σχέση με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ήταν ο ιδιοκτήτης ενός μικρού εργοστασίου στη Νέα Υόρκη και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για να δει από κοντά τη βάπτιση του γιου του.

Βρέθηκε κατοχικός θησαυρός στην Τράπεζα της Ελλάδος


Διαβάστε για τους 57 σάκους με 14.334.000 γερμανικά μάρκα που βρέθηκαν στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδας
Έναν ιστορικής αξίας θησαυρό έκρυβε το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου εντοπίστηκαν 57 σάκοι με 14.334.000 κατοχικά γερμανικά μάρκα.
Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διέταξε τη σύσταση επιτροπής με στόχο τη γνωμοδότηση για τα κατοχικά γερμανικά μάρκα.

Ταχυδρομεία σε ρόλο ΚΕΠ

68 καταστήματα των ΕΛΤΑ θα αναλάβουν από το φθινόπωρο τις υπηρεσίες των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών



Μέσα από 68 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μισό εκατομμύριο πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το Δημόσιο, καθώς αναλαμβάνουν από το φθινόπωρο του 2012 όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Η μετατροπή των καταστημάτων των ΕΛΤΑ και σε ΚΕΠ προβλέπεται, όπως σημειώνουν τα "Νέα", σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Χρήστο Πρόκειται για συνεργασία προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές όπου σήμερα δεν καλύπτονται γεωγραφικά από τα υφιστάμενα ΚΕΠ.

Σύλληψη Τσοχατζόπουλου υπό τον φόβο νέου Χριστοφοράκου


Ο φόβος της υπόθεσης Χριστοφοράκου αποτέλεσε την αφορμή ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις που τελικά οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν τη συγκυρία της σύλληψης του πρώην υπουργού με την προκήρυξη εκλογών και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δικαστικοί κύκλοι που επικαλούνται τα "Νέα" ανέφεραν ότι ήθελαν να αποφύγουν έναν νέο Χριστοφοράκο.
"Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι πολλά και η υπόθεση ήταν "ώριμη" για τη σύλληψη του πρώην υπουργού" διαβεβαίωναν εισαγγελικές πηγές, θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα των αποδεικτικών στοιχείων που τους οδήγησαν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης όχι μόνο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και για τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, ένας εκ των οποίων διέφευγε της σύλληψης μέχρι και το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.