Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου για το 3ο Σχολικό Συγκρότημα Κατερίνης

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών του 3ου σχολικού συγκροτήματος γυμνασίου - λυκείου Κατερίνης, λόγω της έλλειψης σχολικών αιθουσών η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου αναφέρει τα εξής.


«Είναι γνωστό πως το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 3ο σχολικό συγκρότημα Κατερίνης, αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που βιώνουν καθημερινά οι μαθητές και οι καθηγητές του. Πέρα από την έλλειψη αιθουσών το 3ο γυμνάσιο και λύκειο δε διαθέτει γυμναστήριο αλλά ούτε και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης επισκέφτηκα το 3ο σχολικό συγκρότημα στις 9 Οκτωβρίου 2010 με τον μηχανικό της Διεύθυνσης Εξοπλισμού του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Αντώνη Σαββάκη.

Ο κ. Σαββάκης ήλθε στην Πιερία προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση και οι εργασίες για την τοποθέτηση των αιθουσών που απαιτούνται στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο Κατερίνης.

Συγχαρητήρια από πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο της ΝΟΔΕ προς ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΚΙ.Ο

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΟΔΕ Πιερίας συγχαίρουν τα μέλη των συνδυασμών της ΔΑΚΕ των εκπαιδευτικών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και της ΔΗ.ΚΙ.Ο των οικονομολόγων για την ανάδειξη τους στις εκλόγιμες θέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, στις πρόσφατες εκλογές των κλάδων τους.

Συγκεκριμένα στις εκλογές των εκπαιδευτικών Β/βάθμιας εκπαίδευσης, η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 38,76%.

Από τη ΔΑΚΕ εκλέχθηκαν ο κ. Θεόδωρος Σιαμάγκας (πρόεδρος) με 195 ψήφους και ακολούθησαν επίσης από τη ΔΑΚΕ η κ. Φανή Ζιώγα και ο κ. Χρήστος Αντωνίου.

Στις εκλογές των οικονομολόγων μετά από πολλά χρόνια η ΔΗ.ΚΙ.Ο αναδείχθηκε 1η δύναμη στο νομό Πιερίας, στην εκλογή της συνέλευσης των αντιπροσώπων με ποσοστό 64% ενώ διατήρησε τις δυνάμεις της στην ανάδειξη των μελών, στη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα από τη ΔΗ.ΚΙ.Ο εκλέχθηκαν στη διοίκηση του τμήματος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας οι : Γεώργιος Αθανασίου και Βασίλης Λιμπανοβνός.

Επιπλέον στη συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητήρίου Ελλάδας (πανελλαδικό ψηφοδέλτιο) εκλέχθηκε ο Ξενοφών Μπαραλιάκος.

Γραφείο Τύπου

ΝΟΔΕ Πιερίας

Πρόγραμμα επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, για τα έτη 2010-2011.


Πρόγραμμα επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, για τα έτη 2010-2011.
        
Πρόγραμμα επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2010 έως 28η  Φεβρουαρίου 2011, θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ.
Την σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης, ενώ  ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Η. Κικίλιας εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο για την έναρξη του προγράμματος.
 Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων, που θα συνεχίσουν την λειτουργία τους την περίοδο αυτή, θα είναι ισόποση με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας, που δικαιούται ο κάθε απασχολούμενος ξενοδοχοϋπάλληλος για κάθε ημέρα απασχόλησης του στο διάστημα αυτό. Το ανώτερο όριο είναι 25 ημέρες απασχόλησης ανά μήνα, μέχρι 100 ημέρες συνολικά.
 Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν για μικρότερο διάστημα από τους τέσσερεις μήνες, με επιχορήγηση ανάλογη για κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Κατά των Διοδίων Σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου στην Λαμία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρο του Δήμου πραγματοποι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Κατά των Διοδίων
Σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου στην Λαμία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρο του Δήμου πραγματοποιήθηκε η 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη του συντονιστικού των επιτροπών ενάντια στα διόδια. Σε αυτή συμμετείχαν πλήθος κόσμου που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου καθώς και επιτροπές αγώνα ενάντια στα διόδια από ολόκληρη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι κάτωθι επιτροπές αγώνα:
1.      Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων και Φορέων Λαμίας κατά των Διοδίων
2.      Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας
3.      Επιτροπή Νότιας Πιερίας κατά των Διοδίων
4.      Επιτροπή Ακρίβεια STOP Aθήνας
5.      Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων Αιγινίου
6.      Επιτροπή Ακρίβεια-Διόδια STOP Καβάλας
7.      Επιτροπή Ακρίβεια STOP Θεσσαλονίκης
8.      Επιτροπή Ακρίβεια STOP Πάτρας
9.      Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας Ενάντια στα Διόδια
10.    Επιτροπή Κατοίκων κατά των Διοδίων Καρδίτσας
11.    Επιτροπή Κατοίκων κατά των Διοδίων Τρικάλων
12.    Πρωτοβουλία Πολιτών Γιαννίνων για ελεύθερους χώρους, δρόμους και δημόσια αγαθά
13.    Κίνηση Hasta La Victoria Siempre (επιτροπή αλληλεγγύης στο κίνημα των διοδίων)
14.    Επιτροπές για μια γέφυρα που ενώνει (Ρίο)
15.    Πολίτες Βόλου ενάντια στα Διόδια
16.    Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής ενάντια στα Διόδια
17.    Κίνηση πολιτών Ξάνθης ενάντια στα Διόδια της Εγνατίας
18.    Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια
19.    Επιτροπή Πολιτών Μώλου Ενάντια στα Διόδια
20.    Επιτροπή Πολιτών Τραγάνας  Ενάντια στα Διόδια
21.    Κάτοικοι Κορινθίας ενάντια στα Διόδια
Συμμετείχαν επίσης οι φορείς: