Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Γιατί ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποχώρησε από τους E.N.D των 600 δισ.


Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις σχετικά με την οργάνωση End National Debt. Με μία αυτοκριτική επιστολή, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μέρυλαντ και συγγραφέας Θεόδωρος Καρυώτης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας - και άρα, προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου - εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαχώρισε τη θέση του από την οργάνωση E.N.D. του γιατρού Μανόλη Λαμπράκη και Αρτέμη Σώρρα.
"Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω", γράφει ο καθηγητής Καρυώτης, από τους πρώτους που αντιλήφθηκε την αξία της ανακήρυξης της ΑΟΖ από την Ελλάδα και αγωνίστηκε για τη διαφώτιση της κοινής γνώμης.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Καμία απόφαση για Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής


Πεπεισμένοι ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στις 18 Οκτωβρίου για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση, εμφανίζονται αξιωματούχοι της ΕΕ. Αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού

Η θαλιδομίδη του στέρησε τα χέρια, όχι όμως και το ταλέντο


Ο Tom Yendell είναι ένας από τα 466 μωρά από τα 2.000 που επέζησαν από τις επιπτώσεις της θαλιδομίδης στη Μεγάλη Βρετανία. Παρότι γεννήθηκε χωρίς άνω άκρα κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστός για το ταλέντο του στη ζωγραφική. Ο Yendel που ζει στο Hampshire έχει ζωγραφίσει περισσότερα από πεντακόσια έργα  στο γκαράζ του σπιτιού του. Ο Βρετανός χρησιμοποιεί τα χείλη του, τη γλώσσα του ακόμα και τα δόντια του για να ζωγραφίσει

Νέα καρφιά Σημίτη σε Παπανδρέου για το Μνημόνιο


Για σχεδιασμό του πρώτου Μνημονίου χωρίς προετοιμασία και εφαρμογή του κατά τρόπο που συνέτεινε στην κρίση έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον τρόπο που διαχειρίστηκε η Ευρώπη την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και στη μεταχείριση που επιφύλαξε στην Ελλάδα.
"Οι στόχοι του προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος ήταν εξωπραγματικοί", συνέχισε κατά την ομιλία του στο Οσναμπρικ.

Διακανονισμός 4.700 δόσεων για μεγαλοφειλέτη του ΙΚΑ


Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιώργος Κυρίτσης της ΔΗΜΑΡ στην Ολομέλεια της Βουλής, καταθέτοντας έγγραφο που δείχνει ότι εταιρεία "πέτυχε" διακανονισμό για τις οφειλές ιδιώτη προς το ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις και ημερομηνία πληρωμής της τελευταίας δόσης το έτος... 2404! Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης με θέμα τον "Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ", ο κ. Κυρίτσης προσκόμισε έγγραφο προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το οποίο αποδεικνύει ότι μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πέτυχε, με βάση το Ν. 3943/2011, σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών.

To χτύπημα με ανάποδο γκλοπ που κάνει το γύρο του διαδικτύου


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει κατακλύσει facebook και twitter, με δεκάδες χρήστες να την μοιράζονται μεταξύ τους και να καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη χρήση βίας των αστυνομικών κατά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στο ΠεντάγωνοΤο στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου και απεικονίζει άνδρα των δυνάμεων των ΜΑΤ να χτυπάει με δύναμη απεργό, σε σημείο που ο δεύτερος έχει ματώσει, ενώ το γκλοπ είναι γυρισμένο ανάποδα... κάτι που φυσικά αποφεύγεται, λόγω των δυνατών τραυματισμών που μπορεί να προκαλέσει.

Πεπόνης σε ΣΔΟΕ: Ελέγξτε τα ονόματα της "λίστας Λαγκάρντ"


Να αξιοποιηθεί πλήρως η "λίστα Λαγκάρντ» με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία ζητεί με παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης. Με την εισαγγελική εντολή ζητείται συγκεκριμένα από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα.