Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

20 Ιουλίου 1974: Δεν ξεχνώ

20 Ιουλίου 1974: Αρχίζει η Επιχείρηση Αττίλας, το πρώτο στάδιο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τετρακόσια τέσσερα χρόνια μετά την οθωμανική εισβολή, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου βρέθηκε μπροστά σε μία νέα εισβολή. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ώρα για χαμόγελο


Μεταξύ φίλων:
-Ξέρεις τι χρώμα έχει το βιάγκρα αν το σπάσεις στη μέση;
-Όχι.
-Κατάλαβα. Κι εσύ ολόκληρα τα παίρνεις! :)

Ας γελάσουμε και λίγο....


Τουρκική η Πιερία σε φυλλάδιο που μοιράζεται στην Εγνατία


Δείτε το φυλλάδιο για τα περάσματα των αρκούδων που μοιράζεται σε διόδια της Εγνατίας και παρουσιάζει την Πιερία ως τουρκικό έδαφος




Ένα αθώο θέμα, όπως είναι τα περάσματα αρκούδων από την Εγνατία οδό, φιλοξενεί ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράζεται στα διόδια του εν λόγω αυτοκινητόδρομου, ωστόσο με μια προσεχτική ματιά διαπιστώνει κανείς ότι η Πιερία ανήκει στην...Τουρκία.
Αν και δεν είναι καν γειτονικός νομός με την Τουρκία, η Πιερία αναφέρεται ως τουρκικό έδαφος, προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις.

Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα - Εκκενώνονται Κάτω Καστρίτσι και Πλατάνι


  Ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Αχαΐα, με τη φωτιά να έχει μπει στο χωριό Κάτω Καστρίτσι και να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι από τις φλόγες
Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στο Πλατάνι, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, σύμφωνα με το patrastimes.gr, κηρύσσει τις περιοχές που μαίνεται η πυρκαγιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αναμένεται να ζητήσει βοήθεια για την κατάσβεσή της βοήθεια από ξένα κράτη.