Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

"Λουκέτο" στις αστυνομικές σχολές για δύο χρόνια


  Για ποιο λόγο και πότε κλείνουν οι αστυνομικές σχολές. 
Εκτός μηχανογραφικού για δύο χρόνια. Πότε επαναλειτουργούν. Τι θα ισχύσει για όσους φοιτούν ήδη
 Κλειστές λόγω Μνημονίου θα παραμείνουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων οι σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες που τα τελευταία χρόνια σαρώνουν στις προτιμήσεις των μαθητών αναμένεται να βγάλουν απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους αφού το "Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι για το 2013 και 2013 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης".

Απόφαση -κόλαφος κατά εισπρακτικής εταιρίας


Ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών σε βάρος εισπρακτικής εταιρίας.
Απόφαση -κόλαφος κατά εισπρακτικής εταιρίαςΤον δρόμο κατά των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και των παράνομων πρακτικών που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια, ακόμα και για ανύπαρκτες οφειλές, άνοιξε  πολίτης που πέτυχε ιστορική νίκη, με την βούλα του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, με την υπ’ αριθμ. 3383/2012 απόφαση, επιδίκασε αποζημίωση 3.000 ευρώ στον δικηγόρο Λάμπρο Ντουματσά, κρίνοντας ότι τα συνεχή και προσβλητικά τηλεφωνήματα που δεχόταν από εισπρακτική εταιρία, για ανύπαρκτη οφειλή του, συνιστούν προσβολή για την προσωπικότητά του.
Με βάση αυτή, "η προσβολή στην προσωπικότητα θα αναγνωριζόταν ακόμα και αν η οφειλή ήταν υπαρκτή".

«Έφυγε» ο Χρόνης Μίσσιος

Στα 82 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος.

«Έφυγε» ο Χρόνης Μίσσιος

Ο Χρόνης Μίσσιος πάλεψε για πολλά χρόνια με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα. Για οικονομικούς λόγους δεν τελείωσε ούτε το δημοτικό σχολείο. Παιδί ακόμη, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εντάχθηκε στην Αντίσταση και το 1947 καταδικάστηκε σε θάνατο για τη συμμετοχή του στον εμφύλιο πόλεμο. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε φυλακές και εξορίες ως πολιτικός κρατούμενος. Έμεινε φυλακισμένος ως το 1953 και από το 1962 εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Θέλετε να σας διαγράψουν τα δάνειά σας λόγω αδυναμίας; Δείτε πως...


από το: fpress.gr
Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται και πληθύνονται οι συμπολίτες μας που καταθέτουν αιτήσεις στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας για τη ρύθμιση των χρεών τους, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής. Και αυτό γιατί από τη μία η...
οικονομική κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας και από την άλλη ορισμένες αποφάσεις δικαστηρίων που διέγραψαν ακόμη και το 80% του χρέους κάποιων υπερχρεωμένων δανειοληπτών, έχουν δημιουργήσει ελπίδες σε πολλά νοικοκυριά ότι μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο.

Ωστόσο, πριν κάποιος φτάσει στην «έσχατη λύση» της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, καλό θα είναι να γνωρίζει ορισμένες, ιδιαίτερα σημαντικές