Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεγχοι σε αντλίες υγρών καυσίμων και διανομείς υγραερίου



Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη σωστή λειτουργία των αντλιών υγρών καυσίμων και στους διανομείς υγραερίου σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, έχει γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό οργανισμών αξιολόγησης της συμμόρφωσης για τα «όργανα μέτρησης» και τα «μη αυτόματα όργανα ζύγισης» ενώ, στο μεταξύ, μόλις προχθές οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών κατήγγειλαν ότι οι "πειραγμένες" αντλίες είναι κάτι σύνηθες πλέον στην αγορά μας.

Τα νέα μέτρα που θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το χειρότερο

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τα τρία πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα νέα σκληρά μέτρα θα συζητηθούν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έδειξαν μουδιασμένα μετά την ενημέρωση τους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα του βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι περικοπές στις δαπάνες είναι πιθανό να φτάσουν τα 10,5 δισ. ευρώ και τα νέα φορολογικά μέτρα τα 3 δισ. ευρώ.

Στα θρανία 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εξέταση και σε... ιστορία, μαθηματικά

Στα...θρανία θα κάτσουν περίπου 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς μέσω γραπτών εξετάσεων θα κριθεί το μέλλον τους.
Σύμφωνα με τον Αδέσμευτο Τύπο, γραπτές εξετάσεις θα δώσουν μέχρι την άνοιξη του 2013  640.000 δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι γράψουν καλά θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ όσοι αποτύχουν θα "τιμωρηθούν" με μετάταξη και συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Όσοι αποτύχουν θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες που απασχολούνται σε δήμους, αποκεντρωμένες διευθύνσεις και οργανισμούς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης.
Έτσι στα υπουργεία θα παραμένουν μόνο όσοι "αριστεύσουν" ή πάρουν "λίαν καλώς", καθώς στόχος είναι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κράτος να έχουν υψηλή εκπαίδευση και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων που τους ανατίθενται.
Στη βαθμολογία θα υπολογισθούν και τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν όπως σπουδές, εμπειρία, ξένες γλώσσες.

"Κόκκινη κάρτα" στην Ελλάδα για τη διαφθορά

Μη ικανοποιητική σε παγκόσμιο επίπεδο, χαρακτηρίζει την επίδοση της Ελλάδας έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς, το κόστος της οποίας το 2011 κυμάνθηκε σε 554 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι στη χώρα μας, ακόμη και σε περίοδο κρίσης το φακελάκι κυμαίνεται από 100 έως... 30.000 ευρώ!
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", η αρμόδια Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου έβγαλε κόκκινη κάρτα στη χώρα μας καθώς δεν κατόρθωσε να συμμορφωθεί σε 26 από τις 27 συστάσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια.