Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αυτά που μπορεί να κάνει το κινητό σου και μέχρι σήμερα αγνοείς!

Τι μπορείς να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό; Για να μάθεις τον σειριακό αριθμό του κινητού σου (IMEI) σχημάτισε το....
*#06# στο κινητό σου, χωρίς να το καλέσεις και θα εμφανιστεί ένας αριθμός. Αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο Σημείωσε τον αριθμό και κράτησέ τον σε ασφαλές μέρος. Αν σου κλέψουν το κινητό θα μπορείς να δώσεις τον αριθμό αυτό στον πάροχό σου και το κινητό σου θα μπλοκαριστέι οριστικά, ακόμη κι αν ο κλέφτης αλλάξει κάρτα SIM. Είναι πιθανό να μην ξαναβρείς το κινητό σου. Με τον τρόπο όμως αυτό θα ξέρεις ότι σίγουρα κανείς δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ξανά. Αν οι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του κωδικού, οι κλοπές των κινητών θα ήταν άχρηστες. Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο είναι: 112. • Μπορείς να σχηματίσεις και να καλέσεις τον αριθμό, ακόμη και αν το τηλέφωνό σου είναι μπλοκαρισμένο. Κλείδωσες τα κλειδιά στο αυτοκίνητο και είσαι μακριά από το σπίτι, όπου βρίσκεται το δεύτερο κλειδί; • Κάλεσε το σπίτι και ζήτα από κάποιον να πλησιάσει το δεύτερο κλειδί στο τηλέφωνο και να πατήσει το control, ενώ εσύ κρατάς το κινητό σου σε απόσταση 20εκ. από την πόρτα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει! Δοκίμασέ το... To κινητό σου είναι ξεφόρτιστο; Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτισης. Σχηματίζοντας το *3370# η ρεζέρβα ενεργοποιείται αυτόματα δίνοντας περίπου 50 % πρόσθετη φόρτιση. Ξαναφορτίζοντας το κινητό η ρεζέρβα ξαναγεμίζει για την επόμενη χρήση.

Πόσο χρονών είναι η Άντζελα Γκερέκου! Δεν θα το πιστεύετε!


Η Άντζελα Γκερέκου είναι Ελληνίδα αρχιτέκτων, ηθοποιός και πολιτικός


Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 15 Απριλίου 1959! Ναι καλά διαβάσατε.. σήμερα είναι 53 χρονών!Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και ηθοποιία στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου.
Είναι παντρεμένη με τον Τόλη Βοσκόπουλο από τις 2 Αυγούστου 1996, με τον οποίο απέκτησε το 2001 μια κόρη, την Μαρία.

Πραγματικό πλήγμα στη φοροδιαφυγή συνέβη στη Λάρισα. Συνελήφθη για φοροδιαφυγή με… 4 τυρόπιτες!

65b76abca9a0c815f2d6c93f363ec7cc XL 300x225 Πραγματικό πλήγμα στη φοροδιαφυγή συνέβη στη Λάρισα. Συνελήφθη για φοροδιαφυγή με... 4 τυρόπιτες!Ένας άνδρας συνελήφθη για φοροδιαφυγή επειδή μετέφερε… 4 “ασυνόδευτες” τυρόπιτες!
όπως αναφέρει ο συλληφθείς στο ena1.org “σε επαγγελματικό φορτηγό, φορτωμένο με τιμολόγια όλα νόμιμα, κοντά 650 kgr αρτοπαρασκευάσματα, βρήκαν 4 (!!!) τυρόπιτες χωρίς συνοδευτικό χαρτί, που ήταν καθαρά για ιδία χρήση. Αφού με έστειλαν απο τον Άννα στον Καϊάφα, στο τέλος έφαγα τόση ειρωνεία και ύβρη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που μ’ έδιωξε, παρόλο που του μιλούσα πολύ ήρεμα κι απλά (λόγω χαρακτήρος περισσότερο)

Απίστευτο: Τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης... νεύρων στην Ελλάδα!


Για "ροζ" γραμμές ξέραμε, για τηλεφωνικές γραμμές με ανέκδοτα ξέραμε...


για τις γραμμές του ΕΟΠΥΥ γνωρίζαμε, ε, τώρα μια νέα τηλεφωνική γραμμή που προσφέρει "κοινωνική υπηρεσία" ξεπροβάλει στη χώρα μας, καταδεικνύοντας ότι σε εποχές κρίσης πενία τέχνας κατεργάζεται.
O λόγος για την πρώτη τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης... νεύρων στην Ελλάδα, μια γραμμή anger management της οποίας οι ευρηματικοί ιθύνοντες σας προκαλούν, προσκαλούν, σχεδόν σας εκλιπαρούν, να τούς τηλεφωνήσετε, να τους... περάσετε γενεές δεκατέσσερις και να εκτονωθείτε για οποιοδήποτε λόγο σάς απασχολεί, από τα μέτρα της τρόικας μέχρι την μπουγάδα της γειτόνισσας που σάς καταστρέφει τα λουλούδια.
"Ξεσπάστε σε εμάς... Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!" αναφέρει ενθουσιωδώς η

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Μαρία Χαραμή


Έφυγε το πρωί από τη ζωή η δημοσιογράφος Μαρία Χαραμή, μετά από πολύχρονη, άνιση μάχη, που έδωσε με τον καρκίνο. Ήταν επί σειρά ετών αρθρογράφος στο ΒΗΜagazino, στο BHΜΑgourmet, στη ΒΗΜΑdonna, στο Βήμα.gr.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Όπως η ίδια έλεγε σε μία από τις συνεντεύξεις της από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός ή μπαλαρίνα. Ειδικεύτηκε ως γευσιγνώστρια με την κουζίνα, προωθούσε με πάθος τα ελληνικά προϊόντα στις συνταγές με τα φαγητά, αγαπούσε υπερβολικά το θέατρο, την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο. Έγραψε εννέα βιβλία με γραφή υψηλής αισθητικής. Το τελευταίο της βιβλίο έχει τίτλο «Η Χαρά της Ζωής».
Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Θάνο Τζαβέλα. Η κηδεία της Μαρίας Χαραμή θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο. 

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

1,1 δισ. ευρώ σε 680.000 αγρότες εντός ημερών


Τις ημέρες αυτές λαμβάνουν χώρα όλοι οι προβλεπόμενοι, αναγκαίοι από τον κοινοτικό κανονισμό, διασταυρωτικοί έλεγχοι, ώστε η πληρωμή του εν λόγω ποσού στους δικαιούχους να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας. Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καταβολή των επιδοτήσεων, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης. «Η κυβέρνηση», δήλωσε, «τηρεί τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Τώρα καταβάλλει την προκαταβολή ύψους 50% της ενιαίας ενίσχυσης, σε 680.000 δικαιούχους». Σημειώνεται ότι η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ προγραμματιζόταν για τον Δεκέμβριο. Ωστόσο το υπουργείο ζήτησε από την ΕΕ να πληρωθεί ως προκαταβολή το 50% του ποσού αυτού τον Οκτώβριο εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Focus: Η επιστροφή στη δραχμή κοστίζει 17 τρισ. ευρώ


Το άρθρο του Focus με τίτλο ''Η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να κοστίσει 17 τρισεκαττομύρια ευρώ'', βασίζεται σε μελέτη που δημοσίευσε το Ίδρυμα Bertelsmann. Οι συντάκτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, αν κανείς απομονώσει το γεγονός, μία χρεοκοπία και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν κάτι που ''θα μπορούσε να αντέξει από οικονομικής άποψης η παγκόσμια οικονομία''

Ήρθη η βουλευτική ασυλία του Μπαρμπαρούση

Με 218 ψήφους υπέρ, ένα λευκό και ένα "παρών" υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, για άρση της ασυλίας του

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής εισηγήθηκε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.
Την άρση της ασυλίας του Μπαρμπαρούση είχε ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, με αφορμή τα επεισόδια της 8ης Σεπτεμβρίου.
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε υποστηρίξει τότε, ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου.

Live Blogging: Πανελλαδική απεργία με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής



Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι Έλληνες πολίτες ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα. Την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα δίνει τη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής. Παρακολουθήστε μέσω της Live blogging πλατφόρμας του NEWS 247 όλες τις εξελίξεις. 



Βίντεο του NEWS 247 από ένταση και ρίψη χημικών στον φράκτη

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

το ανεκδοτο της ημέρας


Η Σελήνη μπορεί να παράγει νερό

Η ανακάλυψη αλλάζει τα δεδομένα για την παρουσία του στον φυσικό δορυφόρο μας

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν την παρουσία σωματιδίων νερού στην επιφάνεια της Σελήνης. Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού αλλάζει τα δεδομένα για την παρουσία του νερού στον φυσικό μας δορυφόρο.

Οι θεωρίες
Η Σελήνη εθεωρείτο άνυδρη αλλά τα τελευταία χρόνια εντοπίστηκε νερό σε παγωμένη μορφή στο υπέδαφός της. Το μεγάλο ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι επιστήμονες ήταν από πού προήλθε το νερό. Η θεωρία την οποία ασπάστηκαν οι περισσότεροι ειδικοί ήταν ότι το νερό μεταφέρθηκε στη Σελήνη από αστεροειδείς και άλλα διαστημικά σώματα που έπεσαν εκεί. Ομως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό η Σελήνη να μπορεί να παράγει και η ίδια νερό. 

Τα υδάτινα σωματίδια
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τενεσί μελέτησαν δείγματα εδάφους που έχουν φέρει στη Γη οι αστροναύτες των επανδρωμένων αποστολών του προγράμματος Apollo της NASA. Διαπίστωσαν ότι στο έδαφος υπήρχαν

Μια δεύτερη ευκαιρία στην κατάκτηση της γνώσης και στη δυναμική διεκδίκηση της ζωής!


To Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης δέχεται συμπληρωματικές εγγραφές για το σχολικό έτος 2012-2013.
Το σχολείο μας παρέχει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας 18 ετών και άνω που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη (9) υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου που συνοδεύεται από γνώσεις και πλήθος μοναδικών εμπειριών. Ως δημόσια εκπαίδευση ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανοίγει τους ορίζοντες στους απόφοιτούς της, ώστε να μπορούν να εργαστούν σε θέσεις ΥΕ Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταγυμνασιακά τμήματα των Ι.Ε.Κ. και σε Λύκεια της επιλογής τους.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και πρωτοποριακό, γιατί διαμορφώνεται με κριτήριο τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές προτεραιότητες όσων το παρακολουθούν και το περιεχόμενό του συνδέεται άμεσα και ρεαλιστικά με τις τρέχουσες ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων μας και

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ


”Γιορτή τσίπουρου” από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή  21 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας.
Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των ανατολικορωμυλιωτών, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ανατολικορωμυλιώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο παραδοσιακό καζάνι της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Ακολούθως, την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 11,00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, σας καλούμε να παρευρεθείτε για να διασκεδάσετε με άφθονο δωρεάν τσίπουρο και αυθεντική  παραδοσιακή Ανατολικορωμυλιώτικη μουσική, με τους

Νίκο Μπόζογλου στο ακορντεόν
Μαρίνα Ζωγράφου στο τραγούδι
Γιάννη Μαυρίδη στο νταούλι
Γιώργο Δρικούδη στα πλήκτρα
Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη στη γκάιντα


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,
Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχαηλίδης Σιδέρης                                        Θεοδωρίδης Θόδωρος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ


Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>>, Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά η/και Βρύα. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων μανιταριών στους μανιταρότοπους των Πιερίων.

Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια και αντίστοιχη ενδυμασία.

Καστανογιορτή στον Παληό Παντελεήμονα

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου (ΚΠΕ) σας καλεί στην 3η Καστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 21/10/2012.




Η Καστανογιορτή διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο κατοίκων Παλαιού Παντελεήμονα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος (κάστανου) και η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.
Η Καστανογιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα και θα περιλαμβάνει μουσική, ψήσιμο κάστανων, περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 10:30π.μ

5 πράγματα που δεν θα έπρεπε να μοιραστείτε στο Facebook


Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που κινδύνεψαν να χάσουν την ηρεμία τους, την δουλειά τους, το σπίτι τους, ακόμα και την ίδια τους την ζωή από δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο κοινωνικό δίκτυο. Αρκετές φορές όμως τα δεδομένα αυτά δεν διέρρευσαν από κάποιο κενό ασφαλείας, ούτε από κάποιον hacker.


Όσο περίεργο και αν ακούγεται, τα δημοσίευσαν οι ίδιοι οι χρήστες, πιστεύοντας λανθασμένα ότι θα τα έβλεπαν μόνο οι φίλοι τους.
Δείτε πέντε στοιχεία που δεν θα πρέπει ποτέ να δημοσιεύετε στα κοινωνικά δίκτυα ασχέτως με τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας:
1) Την ημερομηνία γενεθλίων σας
5 πράγματα που δεν θα έπρεπε να μοιραστείτε στο FacebookΞέρουμε όλοι πόσο ωραίο είναι το να διαβάζουμε δεκάδες ή εκατοντάδες ευχετήρια μηνύματα την ημέρα των γενεθλίων μας στο Facebook, έστω και μέσα από μια «ψυχρή» οθόνη.

Σοκ ΄΄έφυγε΄΄ το μοντέλο Μαρία Πατσά!!!