Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μάρτης γδάρτης… για την Ελληνική Οικονομία



Ημερολογιακά μπήκαμε στην Άνοιξη με την έλευση του Μαρτίου αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, όπως χαμηλές παραμένουν και οι θερμοκρασίες στο οικονομικό και πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας ειδικά ενόψει των δύο Συνόδων Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα.

Ο μήνας που μόλις ξεκίνησε προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολος μιας και η εαρινή Σύνοδος Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου στην οποία θα προταθούν μέτρα για το μέλλον της Ευρωζώνης θα κρίνει πολλά και της χώρας μας.

Ο Γ. Παπανδρέου πριν δέκα μέρες γύρισε «παγωμένος» από τη συνάντησή του με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ όχι από το ψύχος (-15 βαθμούς Κελσίου) που επικρατούσαν στο Βερολίνο αλλά με τα αρνητικά μηνύματα που εισέπραξε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο Βερολίνο με τρία συγκεκριμένα αιτήματα:
1) Την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ

ΟΑΕΔ:Νέα προγράμματα για την απασχόληση




Πέντε νέα προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάσχεση της ανεργίας, θα ενεργοποιηθούν εντός του 2011 από τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν 100.000 άτομα.
Με τα προγράμματα αυτά επιδοτούνται θέσεις εργασίας, ενισχύεται η επιμήκυνση της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, η επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων και υποστηρίζονται ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού.
Ακόμη, προβλέπονται δράσεις για την κατάρτιση και επανακατάρτιση των εργαζομένων καθώς και επαγγελματικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης νέων, με βάση το δυαδικό σύστημα μαθητείας.

Αναλυτικά τα προγράμματα τα οποία πρόκειται να ενεργοποιηθούν είναι τα εξής:

1) «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα απασχόλησης» για

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ''ΠΑΙΔΕΙΑ''

 
Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας ''Παιδεία", θα πραγματοποιηθεί αύριο(ΏΡΑ 19 30) σύσκεψη των παραγόντων της  Πιερίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Δίου Ολύμπου στην Κουντουριώτισσα για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της"Παιδεία" στο χώρο του Αρχαίου Δίου.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κ.ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ 
ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:


΄΄Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες – Διάσπαση Προσοχής,
Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη΄΄


Ένας επιστήμονας με παγκόσμια αναγνώριση της προσφοράς του στο θέμα της δυσλεξίας, ο κ. Γιώργος Θ. Παυλίδης, θα είναι ο ομιλητής στη διάλεξη που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο, με θέμα:
΄΄Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες – Διάσπαση Προσοχής,  Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη΄΄

O κ. Γιώργος Θ. Παυλίδης, καθηγητής σήμερα των Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Προβλημάτων Μάθησης, διευθυντής 20 Ερευνητικών Προγραμμάτων στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, θα αναφερθεί στις πρόσφατες ανακαλύψεις και στην παγκοσμίως
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την  <<Καθαρά Δευτέρα>> 
7 Μαρτίου 2011, στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού, για να γιορτάσουμε μαζί τα <<ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2011>>.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 10:30 π.μ. και περιλαμβάνουν σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνα, φασολάδα, τουρσί και τοπικό τσίπουρο), πέταγμα και διαγωνισμό χαρταετών και χορευτικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού 
Νικόλαος Τσιμτσιούδας





ΑΡΤΙΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο ΟΕΚ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ


Ξεπαγώνει πρόγραμμα για κατοικίες και ενοίκιο



* Το εισοδηματικό κριτήριο για ένταξη θα είναι μέχρι 12.000 ευρώ



Ξεκινούν με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΕΚ, εντός του Μαρτίου το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και το κατασκευαστικό και μελετητικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011 έχει έτος αναφοράς το 2009 με διάστημα υποβολής αιτήσεων από την 28η Μαρτίου 2011 έως την 1η Ιουλίου 2011 ενώ το κατασκευαστικό και μελετητικό πρόγραμμα με έναρξη δημοπρατήσεων από τον Μάρτιο 2011. Τα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας είχαν διακοπεί τον Ιούλιο του 2010 λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που είχε οδηγηθεί ο Οργανισμός. Το πρόγραμμα επιδότησης του ενοικίου έχει προϋπολογισμό 110 εκατομμυρίων, ποσό που είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, ωστόσο, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας, το ποσό αυτό, εξαντλεί τα οικονομικά όρια του Οργανισμού όσον αφορά στην επιδότηση ενοικίου, χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα κάποια κατηγορία δικαιούχου.
Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραμμα, θα είναι μέχρι 12.000 €, με αυξημένο ποσοστό επιδότησης για εισοδήματα μέχρι 6.000 € και από 6.001 € έως 9.000 €. Π.χ., για δικαιούχο παντρεμένο χωρίς παιδιά με εισόδημα α) έως 6.000€ το επίδομα ανέρχεται στα 125,00€ ανά μήνα, β) από 6.001 € έως 9.000 € 105€ ανά μήνα και γ) από 9.001€ - 12.000 € 85€ το μήνα. Τα όρια εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 2.000€ και το ποσό της επιδότησης κατά 25€ ανά προστατευόμενο μέλος.
Τα κριτήρια, σύμφωνα με το Υπουργείο, αναμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δοθεί προτεραιότητα και να στηριχθούν εκείνοι που έχουν περισσότερο ανάγκη, συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέα ζευγάρια και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, εργαζόμενοι με προστατευόμενα μέλη, ενώ επικαιροποιήθηκαν οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις με γνώμονα την άμβλυνση ανισοτήτων.
Επίσης, επανακαθορίστηκαν τα δικαιολογητικά και καθιερώνεται διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων με συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες ώστε να αποκλειστούν οι μη δικαιούχοι από το πρόγραμμα της επιδότησης. Π.χ. ζητούνται, εκτός από θεωρημένο από αρμόδια Δ.Ο.Υ. ενοικιαστήριο, πλήρη στοιχεία όχι μόνο του ιδιοκτήτη ή νομέα, αλλά και για την ίδια την κατοικία που
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ





Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την προ ολίγων ημερών απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης. Η έγκριση δαπάνης για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη με έμφαση στο ποδήλατο, αποτελεί ένα πολύ θετικό πρώτο βήμα στο μακρύ δρόμο του οικολογικού – ποδηλατικού προσανατολισμού της Κατερίνης. Θεωρώντας εαυτούς συνυπεύθυνους για την επαναφορά του θέματος των ποδηλατικών υποδομών στο επίκεντρο της Δημόσιας συζήτησης, όλοι εμείς της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας, του πρώτου ποδηλατικού συλλόγου που δραστηριοποιήθηκε στην πόλη στο επίπεδο του ποδηλατικού ακτιβισμού, νιώθουμε μια δικαίωση και συνάμα χαρά που οι φωνές, οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις μας δεν έμειναν χωρίς αποτέλεσμα. Θα χαρούμε δε να συμμετάσχουμε με πνεύμα συνεργασίας και καινοτομίας στις διεργασίες της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης που πρόκειται να συσταθεί , ως επίσημος τοπικός κοινωνικός-πολιτιστικός φορέας της πόλης.
ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 2011


Ο ΟΡΦΕΑΣ αποτέλεσε για του αρχαίους Έλληνες το πεδίο βάσης και εξέλιξης του ανθρώπου. Παρατήρησε με ματιά και νου οξυδερκή, ότι μέσα σε αυτήν ο άνθρωπος πάλεψε με τα στοιχεία της φύσης, έπαθε πολλά, έμαθε από τα λάθη του και τέλος φιλοσόφησε την ίδια του την ύπαρξη, δίνοντας μεγάλη σημασία και ερμηνεύοντας τα θαυμαστά της δημιουργήματα που τον περιτριγυρίζουν. Έτσι, αναπτύχθηκε μια άλλη, ξεχωριστή σχέση και του Ορφέα, με την περιοχή μας , που εκπροσώπησε μεταξύ άλλων επάξια, η πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς στο Βελιγράδι. Εδώ με τις φανερές μορφές έμψυχης εκδήλωσης της. .
 
Απο την Σερβική πρωτεύουσα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ
Σε ποια πόλη ανήκουν αυτοί οι δρόμοι;


Ο ευρών αμοιφθήσετε!!!!

Μάλλον στα Τρίκαλα είναι.

Σε αυτούς τους δρόμους προβλέπεται να γίνουν οι ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης σύμφωνα με την 1/2011 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας η οποία ήρθε και ψηφίστηκε σαν το 7ο θέμα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Μόνο που όσο και αν ψάξαμε στο χάρτη και στο google, ένα βράδυ ολόκληρο, δεν βρήκαμε αυτές τις περιοχές και αρκετές από αυτές τις οδούς, πόσο μάλιστα να αφορούν υποτίθεται το κέντρο της Κατερίνης .
Το θέμα το θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσημη απάντηση δεν πήραμε, αν και ακούσαμε από τα πηγαδάκια ότι αυτοί οι δρόμοι είναι στα Τρίκαλα!!! Φαίνεται το λάθος έγινε στην αντιγραφή του θέματος.
Αυτή είναι η ενημέρωση που γίνεται στους δημοτικούς συμβούλους και έτσι ψηφίζονται σοβαρά θέματα.

Άλλος για τα Τρίκαλα;
Αντώνης Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη σε ερώτηση του Κώστα Κουκοδήμου για το θέμα της εμπλοκής πρόσληψης ακτινολόγου στο ΙΚΑ Κατερίνης



Ακτινολόγος…στα προσεχώς!


Νέα διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του ακτινολόγου στο ΙΚΑ Κατερίνης, ανακοινώνει στην απάντησή του ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος.

Ο κ. Κουκοδήμος, κατέθεσε σχετική ερώτηση με αφορμή την εμπλοκή στην κάλυψη της θέσης, και τις επίσημες ανακοινώσεις περί πρόσληψης ιατρού, αν και κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ζητώντας επισήμως ενημέρωση για τους λόγους της εμπλοκής αλλά και της μη έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών.

Στην απάντησή του ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρει τα εξής:

Απαντώντας στην 9582/21-1-2011 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Κουκοδήμο Κώστα, σχετικά με τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κατερίνης και ειδικότερα με ιατρό ακτινολόγο, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Αποκριάτικες εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Δίου - Ολύμπου

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Δίου - Ολύμπου

Σας προσκαλούμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί φορείς του δήμου Δίου-Ολύμπου.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.03.2011

1. Βροντού, 18:00 – Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ. Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς.

2. Λιτόχωρο, 21:00 - Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.03.2011

1. Βροντού, 15:00 – «Βροντινό Καρναβάλι» – Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

2. Πλαταμώνας, 17:00 - Παρέλαση καρναβαλιστών – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

19:00 - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα). Πλατεία πρώην Κοινότητας.

3. Σκοτίνα, 18:00 - Κάψιμο κέδρων - Ζωντανή μουσική – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – Σαρακοστιανά Εδέσματα

4. Παντελεήμονας, 19:00 - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα) – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια (Πλατεία)

5. Λεπτοκαρυά, 20:00 - Κάψιμο κέδρων - Ζωντανή ορχήστρα – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια - Παρουσίαση Ορφικών (αναπαράσταση Ορφέα)

6. Λιτόχωρο, 21:00 - Κάψιμο κέδρων.

7. Δίον, 10:30 – Κάψιμο του Φανού. Εκκλησία Αγίας Παρασκευής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.03.2011

1. Κονταριώτισσα, 10:00 - Κούλουμα στην «Παναγία» Κον/σας.

2. Πλαταμώνας, 12:00 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια (Πλατεία).

3. Λεπτοκαρυά, 10:30 - Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα – Ζωντανή μουσική Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου από τα ΚΑΠΗ.

4. Καρίτσα, 11:00 – Κούλουμα στον Άγιο Βασίλειο

5. Λιτόχωρο, 11:00 - Πέταγμα χαρταετού - Σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από Π.Ο.Λ.

6. Σκοτίνα, 11:30 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα.

13:30 – Παρέλαση καρναβαλιστών.

7. Παντελεήμονας, 13:00 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – Παιδικό πάρτυ κασκέ (Πλατεία)

8. Πόροι, 14:00 – Διανομή φασολάδας - Παιδικό πρόγραμμα με κλόουν και ξυλοπόδαρους. Ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά. Το παιχνίδι χαμένου θησαυρού. - Γαϊτανάκι.

15:00 - Έναρξη λαϊκής ορχήστρας – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

18:00 (Σούρουπο) - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα)

9. Λεπτοκαρυά, 15:00 – Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

10. Δίον, 18:00 - Διαγωνισμός αερόστατου στην πλατεία του Δίου.