Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση εορτασμού της 1ης του Νέου Έτους και ανάληψης των καθηκόντων της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Εκδήλωση εορτασμού της 1ης του Νέου Έτους και ανάληψης των καθηκόντων της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας




Σε μία λαμπρή εκδήλωση στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας (Διοικητήριο) την 1η Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της έλευσης της νέας χρονιάς και της ανάληψης των καθηκόντων της νέας αιρετής περιφερειακής αρχής Πιερίας.



Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβυής κ.κ. Θεοφύλακτος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπροσώπους των κοινωνικών, συλλογικών φορέων, των πολιτιστικών συλλόγων του νομού και πλήθος κόσμου.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου




ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου κ. Αγαθονίκου και των Ιερέων που τον συνόδευαν, με την παρουσία των βουλευτών Μ. Μίχου και Κώστα Κουκοδήμου, της αντιπεριφερειάρχου Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, του δημάρχου Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου, του προέδρου του επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου, του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιου Φαρμάκη, εκπροσώπων φορέων και πολλών δημοτών, τελέστηκε χθες το απόγευμα η ορκωμοσία του δημάρχου Δίου – Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου και του δημοτικού συμβουλίου Δίου – Ολύμπου.


Η ομιλία Παπαθανασίου

Μετά την εκφώνηση του όρκου και την επανάληψη από το στόμα του νέου δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, όπως επίσης και μετά τον πολιτικό όρκο που έδωσαν η κ. Κουρίτα και ο κ. Χαλάτσης, ακολούθησε ομιλία του Γιώργου Παπαθανασίου, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

Γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η νυχτερινή γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης. Περισσότεροι από 70 ποδηλάτες, μέλη και φίλοι της «Ποδηλατικής Απόδρασης» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και πραγματοποίησαν μια όμορφη ποδηλατάδα, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνους μικρούς και μεγάλους.




Βλέπετε, δεν είναι συνηθισμένη εικόνα, 70 ποδηλάτες με κόκκινα σκουφάκια να κουδουνίζουν και να λένε τα κάλαντα στη μέση του δρόμου, σταματώντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μάλιστα, σε κάποια σημεία της διαδρομής σχηματίστηκε μεγάλη ουρά από οχήματα που περίμεναν να περάσει το κομβόι των ποδηλάτων. Παρ όλα αυτά, οι οδηγοί περίμεναν υπομονετικά και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους για να φωτογραφίσουν τους διερχόμενους ποδηλάτες.

Οι μόλις 2 βαθμοί πάνω από το μηδέν δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στους ενεργούς πολίτες της

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές στο Δημαρχείο Κατερίνης

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές στο Δημαρχείο Κατερίνης




Από ευχές, ήχους, μελωδίες παιδικών χορωδιών και εορταστικές νότες με πρωταγωνιστές ορχήστρες συλλόγων και φορέων γέμισε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Δημαρχείο Κατερίνης.

Κάλαντα από όλες τις γωνιές του Ελληνισμού είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, o Aντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηκώστας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αναστάσιος Παπαζήσης, o Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου και οι υπάλληλοι του Δήμου.

Μέσα σε μια έντονα εορταστική ατμόσφαιρα ανταλλάχθηκαν ευχές με πολίτες, καθώς και με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων για υγεία, δημιουργία και καλή πρόοδο.