Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Πρόταση για μεγαλύτερα φορολογικά βάρη στα μεσαία εισοδήματα



Αφορολόγητο όριο 9.350 ευρώ και αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ προβλέπει η νέα πρόταση της κυβέρνησης, η οποία κατατέθηκε χθες στους επικεφαλής των δανειστών. Με τη νέα κλίμακα που εισηγείται η κυβέρνηση διατηρείται η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, ωστόσο αυξάνεται ο πρώτος φορολογικός συντελεστής στο 22,5% από 22%, με αποτέλεσμα το έμμεσο αφορολόγητο να διαμορφώνεται στα 9.350 ευρώ από 9.550 ευρώ που είναι σήμερα. Δηλαδή φορολογούμενος με εισόδημα 9.350 ευρώ δεν θα πληρώσει κανένα φόρο στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ όσοι έχουν εισόδημα της τάξης των 9.550 ευρώ θα καταβάλλουν φόρο ύψους 48,75 ευρώ. Ειδικότερα, η νεότερη πρόταση για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2016 της κυβέρνησης προβλέπει τα εξής:

Συμβολική κίνηση με το βλέμμα στη Σύνοδο Πανό στην Ακρόπολη για το άνοιγμα των συνόρων


Πανό υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και της ελεύθερης διέλευσης των προσφύγων ανήρτησαν στην Ακρόπολη, το πρωί της Παρασκευής, μέλη της πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage- Stop WARS, σε μία συμβολική κίνηση με αφορμή τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Ανοίξτε τα σύνορα - Ασφαλής δίοδος- Σταματήστε τους πολέμους» είναι τα μηνύματα που έστειλαν από τον Ιερό Βράχο τα μέλη της πρωτοβουλίας, τη στιγμή που στη χώρα μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 46.000 άνθρωποι και το προσφυγικό έχει λάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Το φυλλάδιο που μοιράζει η ΕΛ.ΑΣ. στους πρόσφυγες της Ειδομένης: «Τα σύνορα είναι κλειστά»

«ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ» 
 

Φυλλάδιο με το οποίο ενημερώνει ότι τα σύνορα είναι κλειστά μοιράζει η Ελληνική Αστυνομία στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη Ειδομένη, καλώντας τους να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

 

Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται λίγες μέρες μετά την προσπάθεια για «έξοδο» απελπισμένων προσφύγων προς την ΠΓΜΔ.
«Tα σύνορα είναι κλειστά. Στους χώρους φιλοξενίας θα βρείτε τροφή και διαμονή. Μην εμπιστεύεστε ανεύθυνους που σας βάζουν σε κίνδυνο. Μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο», γράφει το φυλλάδιο με κεφαλαία γράμματα, ενώ από κάτω ακολουθεί η μετάφραση του κειμένου στα αραβικά.

Πουλάει τα ασημικά για να σώσει το σπίτι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


Την πώληση των δύο εργοστασίων στη Σερβία, των μόνων κερδοφόρων, περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, γεγονός που οδήγησε σε παραίτηση τον Διευθύνοντα Σύμβουλο

Μετά από ένα χρόνο ακριβώς στο τιμόνι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακίδης, διαφωνώντας με το επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης και κυρίως την πώληση των εργοστασίων στη Σερβία που αποτελούν το μοναδικό κερδοφόρο τμήμα της εταιρείας.

AdTech Ad

Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αδρές γραμμές χωρίζει στα τρία τα δάνεια συνολικού ύψους περί τα 160 εκατ. ευρώ που έχει η ΕΒΖ στην Τράπεζα Πειραιώς. Το ένα τρίτο των δανείων, περίπου 50 εκατ. ευρώ, διαγράφεται. Άλλα 50 εκατ. ευρώ αποπληρώνονται στην Τράπεζα μέσα από την παραχώρηση σε αυτήν  των δύο εργοστασίων που διαθέτει η ΕΒΖ στη Σερβία, καθώς και υπόλοιπων μη παραγωγικών ακινήτων στον ελλαδικό χώρο, με σκοπό την εκποίησή τους. Τα υπόλοιπα περίπου 60 εκατ. ευρώ μπαίνουν σε ρύθμιση για την αποπληρωμή τους σε 10 χρόνια.

Επεισόδια στην Ειδομένη μεταξύ Σύριων και Αφγανών λόγω απόπειρας βιασμού ανηλίκου


EIDOMENIΆγρια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ειδομένη ανάμεσα σε Σύριους και Αφγανούς μετανάστες.
Αφορμή στάθηκε μία φήμη ότι ένας άνδρας προσπάθησε να βιάσει ένα 7χρονο κοριτσάκι. Ομάδες Σύριων ξεσηκώθηκαν και κινήθηκαν απειλητικά προς το σημείο όπου έχουν εγκατασταθεί οι Αφγανοί, κοντά στις γραμμές του τρένου.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης. Νέα πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη η κ. Λίτσα Κουκουλιάτα.

Αναλυτικά η κατανομή των αξιωμάτων αλλά και των εφορειών έγινε ως εξής:
Πρόεδρος: Λίτσα Κουκουλιάτα
Αντιπρόεδρος Α’: Μαρία Εξάρχου
Αντιπρόεδρος Β’: Βάσω Μπακαλοπούλου
Γ. Γραμματέας: Γιώτα Ντάλλα-Νικολή
Ε. Γραμματέας: Βάσω Πραντσίδου
Γ. Ταμίας: Σοφία Ελευθεριάδου
Υπεύθυνες εφορειών ορίστηκαν οι:
Οικονομικού Τμήματος: Ελένη Τσουρή
Ιματιοθήκης: Βάσω Πραντσίδου
Δημοσίων Σχέσεων: Πόλυ Σταματοπούλου-Παπακώστα
Κοινωνικού Προβληματισμού και Ν. Τεχνολογίας: Μαρίλη Καργιώτη
Εθνικών και Τοπικών Χορών: Τασούλα Ζωγράφου
Καλλιτεχνικού Τμήματος: Ελένη Τσουρή
Φιλολογικού και Βιβλιοθήκης: Σοφία Ελευθεριάδου
Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου: Ελένη Λάμπρου-Τσιρέκ

ΝΕ Συριζα Πιεριας: Στο προσφυγικό μέτωπο πολεμάμε όλοι μαζί



Με αφορμή τις καταγγελίες περί «απίστευτης επιπολαιότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» που προκλήθηκε εξαιτίας της κλήσης (λόγω αδυναμίας των γιατρών του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου) των γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου να συνδράμουν στους ασθενείς πρόσφυγες που φιλοξενεί η Ύπατη Αρμοστεία σε ξενοδοχείο της νότιας Πιερίας, θα πρέπει, προς ενημέρωση του κόσμου, να αναφέρουμε πως:

Είναι γνωστό ότι οι το δημόσιο σύστημα υγείας (που λεηλατήθηκε συστηματικά τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια των ακραία νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών επιλογών), αδυνατεί σήμερα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες όχι μόνο των τεράστιων προσφυγικών ροών, αλλά και του ίδιου του ντόπιου πληθυσμού (εξ ου και οι επείγουσες διαδικασίες για προσλήψεις προσωπικού), παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών γιατρών του και του νοσηλευτικού του προσωπικού, που υπερβαίνουν και το ανθρωπίνως δυνατόν για να συνδράμουν όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Παγκόσμια Μέρα Άγριας Ζωής



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου πραγματοποίησε  από κοινού με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ και την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΣΕΕΠΥ) ΠΙΕΡΙΑΣ Κάλεσμα του ΣΕΕΠΥ ΠΙΕΡΙΑΣ για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη


Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών (Σ.Ε.Ε.Π.Υ.) Πιερίας δείχνοντας την αλληλεγγύη του και θέλοντας να βοηθήσει έστω και λίγο τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες  που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, θα συγκεντρώσει τρόφιμα, ρουχισμό κ.α. από την Τετάρτη 16/3 ως και το Σάββατο19/3  και ώρες 10:00-14:00.
Σημείο συγκέντρωσης στον πεζόδρομο της πλατείας ελευθερίας.
                 
Το Σωματείο ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους αλλά και όλους όσους μπορούν και θέλουν, να προσφέρουν έστω και το ελάχιστο και καλεί συλλόγους, σωματεία και εργατικό κέντρο να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Διαλύουμε τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2015


Φίλες και φίλοι,


ImageΣε λίγες μέρες μπαίνει η Άνοιξη, κι όμως, στον Καπνικό Σταθμό συνεχίζονται οι εργασίες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Αρχικά, είχαμε προγραμματίσει να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ βιβλίου χρησιμοποιώντας τους 12 οικίσκους του χωριού. Όμως, λόγω του προσφυγικού, υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. Έτσι, θα χρησιμοποιήσουμε 5 από αυτά ως αποθηκευτικούς χώρους για ρουχισμό, κουβέρτες και παπούτσια και τα υπόλοιπα θα τα διαλύσουμε και θα τα αποθηκεύσουμε για την επόμενη χρονιά.
Για τον λόγο αυτό θα συναντηθούμε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, από ώρα 10:30 έως 13:30 για την μεταφορά και σας καλούμε να βοηθήσετε. Στόχος μας είναι να συγκροτηθούν δύο συνεργεία των 10 ατόμων. Έτσι υπολογίζουμε πως μέσα σε τρεις ώρες θα έχουμε τελειώσει.
Σας στέλνουμε την επιστολή αυτή μια εβδομάδα νωρίτερα για να μπορέσετε να εντάξετε έγκαιρα το πρωϊνό αυτό στο πρόγραμμά σας.
Πρόκειται μεν για μία κλασσική ανδρική εργασία, όμως και οι γυναικείες συμμετοχές είναι ευπρόσδεκτες.
Στο τέλος, πριν πάμε στα σπίτια μας για το μεσημεριανό τραπέζι, θα πιούμε ρεφενέ ένα τσίπουρο. Δηλώστε συμμετοχήκάνοντας κλικ εδώ για να υπολογίσουμε τα υλικά για το τραπέζι. Κι όπως πάντα, τσίπουρο χωρίς δουλειά, δεν έχει!

Εφημερίδα Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας